Πέθανε ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Ρομάνους- Τα τελευταία χρόνια έμενε μόνιμα στη Σκιάθο

Ο Ρομάνους έμενε τα τελευταία χρόνια στη Σκιάθο, αναπτύσσοντας μια στενή φιλία με τους κατοίκους του νησιού.

Η Σκιάθος αποτέλεσε για εκείνον έμπνευση για τη συγγραφή των βιβλίων του και πριν δύο χρόνια, είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης μαζί με την σύζυγό του. Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στο skiathoslife.gr, το οποίο ανακοίνωσε και τον θάνατό του.

Μεταξύ άλλων, ο Ρίτσαρντ Ρομάνους έπαιξε στο «Mean Streets» του Mάρτιν Σκορτσέζε και έδωσε τη φωνή του για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων του Ralph Bakshi, «Wizards» και «Hey Good Lookin».

Υποδύθηκε τον Ρίτσαρντ Λα Πένα, τον πρώην σύζυγο της Τζένιφερ Μέλφι σε τρία επεισόδια της σειράς «Sopranos» από το 1999 έως το 2002. Το 1999, συνέγραψε τη χριστουγεννιάτικη ταινία «If You Believe» μαζί με τη σύζυγό του, η οποία ήταν υποψήφια για βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου από την Ένωση Σεναριογράφων.

Mε τον Χάρβεϊ Καϊτέλ στην ταινία «Κακόφημοι δρόμοι» (1973)

O ηθοποιός στην ταινία Young Black Stallion (2003)

Λιβανέζικης καταγωγής, γεννήθηκε στο Μπαρ του Βερμόντ, έζησε στο West Hartford του Κονέκτικατ και το 1964 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Xavier με πτυχίο στη φιλοσοφία, προτού σπουδάσει υποκριτική με τον Lee Strasberg στο Actors Studio στη Νέα Υόρκη.

Το 2011 δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του, Πράξη III (Εκδόσεις Aιώρα, Αθήνα και Εκδόσεις Αρμίδα, Λευκωσία) και το πρώτο μυθιστόρημα Χρυσαλίδα (Εκδόσεις Αρμίδα). Έναν χρόνο μετά, η Πράξη ΙΙΙ μπήκε στη λίστα για το Διεθνές Βραβείο Βιβλίου Rubery.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα