Πάμε για χόρτα; – Άνοιξη 2024 στις Βρύσες Κυδωνίας

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους διοργανώνει πρόγραμμα δράσεων για τη διάδοση της τέχνης της συλλογής και αξιοποίησης των άγριων χόρτων της κρητικής γης.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βρυσών Κυδωνίας “Πέργαμος” και η Αντιπεριφέρεια Χανίων συνδιοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Πλατανιά, τη δράση “Στη Γη των αγρίων …χόρτων”, στις Βρύσες Κυδωνίας,

το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου 2024. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (ομάδες) αλλά και ανοιχτή εκδήλωση για όλους με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δράσεις για τις ομάδες μόνο:

«Στέλλα κράτα μαχαίρι» – Σάββατο 9/3, 10:00 π.μ.: Η κάθε ομάδα θα βγει με δικό της οδηγό σε προκαθορισμένες διαδρομές στα μονοπάτια πέριξ του χωριού για να μαζέψει το κάθε άτομο τα δικά του χόρτα με τη βοήθεια του οδηγού. Στο τέλος της διαδρομής, ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει μαζέψει τη δική σακούλα με χόρτα.

«Μάγειρες εν δράσει» – Κυριακή 10/3, 11:00 π.μ.: Οι ομάδες θα φιλοξενηθούν σε ξεχωριστά, παραδοσιακά σπίτια, όπου θα συμμετάσχουν στη διαδικασία παρασκευής μαραθοπιτών υπό τις οδηγίες της νοικοκυράς του σπιτιού ενώ επαγγελματίας μάγειρας θα δείξει παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο.

Ανοιχτή εκδήλωση για όλους:

«Πιρούνια στη μάχη» – Κυριακή 10/3, 14:00 π.μ.: Κορύφωση της δράσης με ανοιχτή εκδήλωση για όλους με κέρασμα μεζέ από τις συνταγές με βάση τα άγρια χόρτα και παραδοσιακή μουσική.

Σημείωση: Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν. Οι θέσεις στις ομάδες είναι περιορισμένες, δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας. Τηλ. επικοινωνίας και κρατήσεων θέσεων: 6976.187.606.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάμε, – Άνοιξη 2024, Βρύσες Κυδωνίας,pame, – anoixi 2024, vryses kydonias