Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά – Ευχές, προσδοκίες και απαιτήσεις για μια παραγωγική θητεία (φωτο-βιντεο)

Δεκάδες οι ευχές και ακόμα περισσότερες οι προσδοκίες για μια παραγωγική 5ετή αυτοδιοικητική θητεία του δήμου Πλατανιά, στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου. Πολλές οι ευχές βέβαια και στον νυν και εκ νέου εκλεγέντα δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη που ορκίζεται για τέταρτη σερί φορά δήμαρχος, με αφετηρία το 2010.

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά που εξέλεξε 25 δημοτικούς συμβούλους θα υπάρχουν τρεις παρατάξεις. Εκείνη της δημοτικής αρχής, με δήμαρχος τον Γιάννη Μαλανδράκη, της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Γιάννη Κασσελάκη και της ελάσσονος

αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανθούση.

Στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ. Δαμασκηνό, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Πλατανιά στο Γεράνι, την Τετάρτη το πρωί πέραν των δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων του δήμου, παρευρέθηκαν η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, οι δήμαρχοι Χανίων, Κισάμου, Π. Σημανδηράκης και Γ. Μυλωνάκη, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και άλλοι φορείς.

Ο όρκος των δημοτικών συμβούλων Πλατανιά

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε ότι “είμαστε ο δήμος με 51 κοινότητες, με τον μεγαλύτερο αριθμό κοινοτήτων στην Κρήτη και από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Επίσης από τους μεγαλύτερους δήμους στην Ελλάδα ενεργών οικισμών, 128, στην χώρα. Άρα η παρουσία μας εδώ δεν είναι μόνο να κάνουμε το καλωσόρισμα στη νέα δημοτική θητεία, αλλά για να δείξουμε έμπρακτα, όλες οι παρατάξεις ότι πρέπει να διεκδικούμε, να απαιτούμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε έναν δήμο, σύγχρονο, ασφαλή, προσιτό με όλες τις υποδομές”.

Δείτε όλη την ομιλία του Γιάννη Μαλανδράκη:

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Κασσελάκης επεσήμανε ότι, “θα βοηθήσουμε ώστε να αγκαλιάσουμε με απόλυτη διαφάνεια, όλους τους δημότες του Πλατανιά. Να μπορεί να γίνει ένας δήμος που θα έχει μια ζεστασιά για τον επισκέπτη, έναν δήμο που θα σεβαστεί τον δημότη του. Θα είμαστε δίπλα στα προβλήματά σας. Δεν θέλω κ. δήμαρχε να μας βλέπετε σαν αντιπάλους”.

Δείτε την ομιλία του Γιάννη Κασσελάκη:

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Ανθούσης μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι, “γνωρίζουμε ότι το ευρύτερο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα δύσκολο, τόσο θεσμικά, όσο και κοινωνικά. Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση εξακολουθούν να ταλανίζουν τους Δήμους, ενώ, για άλλη μία φορά, επιβεβαιωνόμαστε βλέποντας τι νομοθετεί η Κυβέρνηση για τις ΔΕΥΑ και τη διαχείριση των νερών, για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και για τις Σχολικές Επιτροπές. Σε αυτό το πλαίσιο, ο χώρος ο δικός μας θα συνεχίσει και τη νέα δημοτική περίοδο να είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή των κάτοικων αυτής της περιοχής, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο”.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Ανθούση:

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη της δημοτικής αρχής Πλατανιά εξέλεξε 15 δημοτικούς συμβούλους, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης 8 και εκείνη της ελάσσονος αντιπολίτευσης 2.

Στο τέλος της ορκωμοσίας εκπρόσωπος των εργαζομένων του δήμου Πλατανιά προσέφερε ως δώρο και εκ μέρους όλων των εργαζομένων στον δήμαρχο Χανίων, ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, για την καλή συνεργασία μεταξύ τους, όλο αυτό το διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ορκίστηκε, Πλατανιά – Ευχές, -βιντεο,orkistike, platania – efches, -vinteo