Ολονύχτιο θρίλερ με μετανάστες σε ακυβέρνητο σκάφος νότια της Κρήτης – Η έκκληση SOS στο Flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση 14:50

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 24/2 όταν το Flashnews.gr δέχθηκε μήνυμα στην Αραβική γλώσσα.

Με την βοήθεια του google translate διαπιστώθηκε πως ένας άντρας, αραβικής καταγωγής, ενημέρωνε ότι σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νότια της Γαύδου είχε μείνει ακυβέρνητο ένα σκάφος με 100 περίπου μετανάστες μεταξύ των οποίων ήταν και ο αδελφός του και καλούσε σε βοήθεια γιατί κινδύευαν.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με

το Υπουργείο Ναυτιλίας και τον θάλαμο επιχειρήσεων δίδοντας το ακριβές στίγμα, όπως το κοινοποίησε ο άντρας, καθώς και τηλέφωνο ενός επιβαίνοντα στο σκάφος ο οποίος ομιλεί την ελληνική γλώσσα.

Από το Λιμενικό υπήρξε ενημέρωση πως δεν μπορούσαν να επέμβουν καθώς η συγκεκριμένη περιοχή ήταν εκτός των ορίων της Ελληνικής δικαιοδοσίας αλλά θα ενημέρωνε τις αρχές της Αιγύπτου και της Λιβύης.

Το αρχικό μήνυμα που εστάλει στο Flashnews.gr

Το στίγμα του σκάφους με τους μετανάστες

Πράγματι τα ξημερώματα το σημείο όπου είχε μείνει ακυβέρνητο το σκάφος με τους μετανάστες προσέγγισαν τρία εμπορικά πλοία, το MSC ANNA σημαίας Λιβερίας, το CELSIUS LONDON σημαίας Νήσων Μάρσαλ και το ZHENG HE3 σημαίας Λιβερίας.

Μετά από αρκετή ώρα οι 112 τελικά, μετανάστες διασώθηκαν επιβιβαζόμενοι στο CELSIUS LONDON και μεταφέρονται – όπως φαίνεται από το marinetraffic.com, στην Αγία Γαλήνη.

Σε νεώτερη επικοινωνία του Flashnews.gr με τον άντρα που κάλεσε σε βοήθεια, επιβεβαίωσε πως επικοινώνησε με τον αδελφό του και πως διασώθηκαν.

“Τα έσωσες” ήταν το μήνυμα στα αραβικά.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες νότια των Καλών Λιμένων Ηρακλείου εντοπίστηκε ένα ακόμη σκάφος με 35 περίπου μετανάστες για τους οποίους κινητοποιήθηκε το Λιμενικό προκειμένου να διασωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα