Οι αυξημένες αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη στο επίκεντρο συνομιλιών στο Κάιρο

Την Κυριακή 17/3, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Κάιρο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Alexander De Croo, τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Καγκελάριο της Αυστρίας Karl Nehammer και την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni.

Στις 13:15 ο Πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

Abdel Fattah El-Sisi.

Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των χωρών.

Στις 17:15 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ε.Ε. «κομίζει» στην Αίγυπτο γενναία οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση αλλά και τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές από Αίγυπτο προς Λιβύη και από εκεί προς την Ευρώπη.

Ως γνωστόν τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί ραγδαία οι αφίξεις μεταναστών κυρίως στην Κρήτη, με την πλειοψηφία τους να δηλώνουν Αιγύπτιοι.

Από την άλλη στην Αίγυπτο υπάρχουν χιλιάδες μετανάστες λόγω του εμφυλίου πολέμου στο Σουδάν, ενώ υπάρχει και αυξημένη πίεση από την Παλαιστίνη λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ.

Οι μετανάστες πολύ εύκολα περνούν τα σύνορα της Αιγύπτου προς την Λιβύη και από εκεί ανενόχλητοι αποπλέουν με βάρκες με προορισμό την Κρήτη κυρίως.

Στόχος των Ευρωπαίων ηγετών είναι να καταφέρει η Αίγυπτος να συγκρατήσει τις μεταναστευτικές ροές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Κάιρο,kriti, kairo