Κασσελάκης: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ – Θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία


Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ξεκαθάρισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και

μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;

Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων να επιβάλλει κομματική πειθαρχία όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Μητσοτάκης εργαλειοποίησε το όνομά μου»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εργαλειοποίησε το όνομά του για να αρνηθεί το αίτημα για την παρενθεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ.

Το νομοσχέδιο είναι ατελές. Δεν έχουμε δει ακόμα μια λέξη από αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να σημειώσω ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα. Στη συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη μου είπε ότι θα το φέρει μέσα στην τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη δική του πρόταση νόμου και τώρα ξαφνικά το φέρνει εκείνος. Τουλάχιστον επιτέλους φέρνει κάτι.

Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μια φρασεολογία για τις παρένθετες που δεν τον τιμά. Δείχνει μια μικροπρέπεια που δεν τον τιμά. Εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει την πρότασή του στο ακροδεξιό εσωκομματικό του ακροατήριο, ας είναι. Ό,τι έχω πει στο ζήτημα δεν είναι εγωιστικό. Εγώ θέλω οι χιλιάδες οικογένειες που βασίζονται σε μια αλλαγή, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους. Δεν είναι εγωιστικό αυτό».

«Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα διεκδίκησε μέρος της… πατρότητας του νομοσχεδίου, λέγοντας πως το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στο κόμμα του.

«Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Έχω ζητήσει από την ΚΟ μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε και ο ίδιος και το Πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους».

«Ο Μητσοτάκης είχε δίκιο σε δύο πράγματα»

«Ο πρωθυπουργός έχει δίκιο σε δύο πράγματα: Ότι δεν παίρνουμε κάτι από κάποιον να το δώσουμε σε κάποιον άλλον. Το δεύτερο αφορά τον Ανδρουλάκη. Αν η στάση του πρωθυπουργού είναι πολιτικής δειλίας, η στάση του Ανδρουλάκη είναι μια στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος προοδευτικού κόμματος να βασίζεται στην ψήφο του Πλεύρη και του Βορίδη για να αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει σε ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Είναι άκρως καιροσκοπικό αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θα σκεφτόταν έτσι ένα τέτοιο ζήτημα».

Για το δάνειο στην «Αυγή»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε για πρώτη φορά το ύψος του δανείου που χορήγησε στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα κομματικά Μέσα, λέγοντας πως ήταν «230.000 ευρώ» και συμπλήρωσε: «Είναι μια κίνηση που συζητήθηκε, συζητήθηκε πολύ. Αυτό που δεν συζητήθηκε είναι πως ένας πρόεδρος ενός κόμματος που χρωστά μισό δισ. κυβερνά τη χώρα. Τα άλλα ενδεχόμενα ήταν το κόμμα μου να έχει εξαρτήσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν πρόκειται να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει εκεί. Θα κάνουμε την αναδιάρθρωση που χρειάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στα πόδια του. Όλα έχουν γίνει σύννομα».

Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος κομματικών μέσων, ανέφερε πως: «Αυτό είναι μια απόφαση που θα λάβει η ΠΓ την κατάλληλη στιγμή. Εμείς θέλουμε να παραμείνουν ενεργά και το ράδιο και η εφημερίδα του κόμματός μας».

Απαντώντας για την πρόσκληση των βουλευτών του στις Σπέτσες, δήλωσε πως κατανοεί κάποιον που δεν θα πάει, αλλά σημείωσε σχετικά: «Είναι μια πρόσκληση σε αυτούς που στάθηκαν όρθιοι μπροστά σε μια ανούσια αναστάτωση. Θα έρθουν στις Σπέτσες και θα βγάλουμε πολλή δουλειά. Όλοι οι βουλευτές πρέπει να συμμετέχουν σε όλα τα νομοσχέδια. Πρέπει ένας βουλευτής να καταλαβαίνει γιατί ψηφίζει. Όπως έχω δείξει και στο παρελθόν δεν έχω ενδοιασμό να παίρνω πρωτοβουλίες καινοφανείς. Όταν κάνεις κάτι τέτοιο υπάρχει και μια έκπληξη στην αρχή. Και το προεδρείο και οι βουλευτές μας είναι ενθουσιασμένοι. Αν κάποιος δεν έρθει, το κατανοώ, απλά είναι μια πρόσκληση από την καρδιά μου. Ο κ. Τσίπρας ούτως ή άλλως δεν ήταν αναμενόμενο να έρθει, είναι πρώην πρωθυπουργός, σκοπός είναι να συναντηθούμε με τους Τομεάρχες».

Τέλος για την πρόταση υπουργοποίησης του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Ο διευθυντής του γραφείου μου έδωσε μια συνέντευξη στην οποία φανέρωσε κάτι που γνώριζε με στοιχεία εδώ και χρόνια. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη. Αυτό το ειρωνικό γέλιο μου θύμισε την αντίδρασή του στις υποκλοπές. Εμείς δεν έχουμε θέμα με την αλήθεια. Αυτά είναι κουτσομπολιά»

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ –,kasselakis, syriza –