Ηράκλειο: Νέα υπόθεση τοκογλυφίας – Συνελήφθη άντρας με κέρδος 30.000 ευρώ!

Ο άνδρας συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή του Ηρακλείου έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού Ηρακλείου.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις Αρχές έπειτα από καταγγελία θύματος πως ο δράστης τον εκβίαζε να του γυρίσει με τόκο χρήματα έχοντας αναγκαστεί να του ζητήσει χρήματα .

Στη συνέχεια, με απειλές χρήσης βίας, με επικείμενο κίνδυνο σώματος ου παθόντα, απαιτούσε εκβιαστικά από τον δανειζόμενο την αποπληρωμή ανωτέρω δανείου καθώς και επιπλέον χρηματικό ποσό

για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού εντοπίστηκε και συνελήφθη ο άνδρας να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό 1000 ευρώ, ως μέρος οφειλής δανείου.

Ακολούθησε έρευνα στην επιχείρηση και στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ, πιστολι, 14 φυσίγγια, 424 Αναβολικά σκευάσματα (δισκία-φιαλίδια-κάψουλεςς), 3 τετράδια με σημειώσεις, σφραγίδα, κινητό τηλέφωνο

Όπως προέκυψε από την προανάκριση ανωτέρω υπηρεσίας ,ο συλληφθέντας κατά το χρονικό διάστημα από Μάρτιο 2021 έως και τις 15 Νοεμβρίου 2023, προέβη σε έξι περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας, με προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος περί τις 30.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα