Ιεράπετρα: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένας άνδρας – Οι φλόγες περνούν από αυλές σπιτιών – Τεράστια μάχη (φωτο – βίντεο)

Τελευταία ενημέρωση: 13:02

Με εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας 74χρονος άνδρας που επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά που πλησίαζε το σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας υπέστη εγκαύματα κυρίως στο πρόσωπο, ενώ παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Οι άνεμοι που πνέουν από νωρίς στην περιοχή είναι πάρα πολύ μεγάλης έντασης και έτσι οι φλόγες που ξεκίνησαν στην περιοχή Καλυβίτης, κοντά στα Σχινοκάψαλα γρήγορα έφτασε νοτιότερα προς τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου.

Με

εντολή του Δήμου Ιεράπετρας ο οικισμός του Μαύρου Κόλυμπου εκκενώθηκε ενώ με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Μαύρου Κόλυμπου, Αχλιών, Αγιάς Φωτιάς και Γαλήνης έλαβαν οδηγία να κατευθυνθούν ανατολικότερα προς την περιοχή του Κουτσουρά.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

#Κρήτη

Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Αχλιά #Αγία_Φωτιά & #Γαλήνη απομακρυνθείτε προς #Κουτσουρά

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) April 6, 2024

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από αρκετά σπίτια έχοντας κάψει αρκετές αυλές ενώ τουλάχιστον μια κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές, υπάρχουν πληροφορίες για φθορές σε αποθήκη μεγάλης επιχείρησης της περιοχής, ενώ έχουν καεί και κάποια θερμοκήπια.

Περίπου στις 11:30 στην περιοχή έφτασαν δύο ελικόπτερα και ξεκίνησαν ρίψεις νερού όμως γρήγορα σταμάτησαν και αποχώρησαν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με το anatolh.com, για την κατάσβεση έχουν επιστρατευτεί, εκτός των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων που εδρεύουν στην Κρήτη και ένα σούπερ πούμα που ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, μαζί με 26 πυροσβεστικά οχήματα και 120 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Η φωτιά πλέον κινείται προς τα ανατολικά με κατεύθυνση στο δασάκι του Κουτσουρά ενώ στο ύψος του οικισμού του Αγίου Παντελεήμονα έχει φτάσει στον κεντρικό δρόμο.

Παράλληλα, οι ισχυροί άνεμοι που διαρκώς αλλάζουν κατεύθυνση και το μικροκλίμα που δημιουργείται από το πλήθος εστιών δημιούργησε ένα ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε αναζωπύρωση στο σημείο που θα δείτε παρακάτω.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της φωτιάς:

Πηγή φωτο: Radiolasithi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιεράπετρα, Μαίνεται, – Τεράστια,ierapetra, mainetai, – terastia