Γυναίκα αστυνομικός έσωσε γυναίκα από αποκεφαλισμό στο Πακιστάν – Κατηγορήθηκε γιατί φορούσε «βλάσφημο» φόρεμα

Ανατριχιαστικά πλάνα δείχνουν τη στιγμή που ένας βίαιος όχλος απειλεί να αποκεφαλίσει μια τρομοκρατημένη γυναίκα, με την κατηγορία ότι φορούσε ένα «βλάσφημο» φόρεμα στο Πακιστάν. Εκατοντάδες εξαγριωμένοι άντρες συρρέουν γύρω από ένα εστιατόριο στην ανατολική πόλη της Λαχόρης, αφού παρεξήγησαν το αραβικό κείμενο στο φόρεμα της γυναίκας.

Η γυναίκα φαίνεται να σκύβει έντρομη, όταν οι άντρες αρχίζουν να την απειλούν, λέγοντάς της να βγάλει τα ρούχα της, προτού κλείσει το κατάστημα. Την ίδια ώρα αστυνομικοί επιχειρούν να ηρεμήσουν τον όχλο.

Μια

γενναία γυναίκα αξιωματικός, η Syeda Shehrbano, προσπαθεί να συζητήσει με τους άντρες, ζητώντας τους «να έχουν πίστη στην αστυνομία» και να μην πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, ακόμα κι όταν το πλήθος διογκώνεται και αρχίζει να φωνάζει ένα σύνθημα που σημαίνει «υπάρχει μόνο μια τιμωρία για αυτούς που βλασφημούν τον προφήτη – αποκεφαλισμός». Η γυναίκα αστυνομικός, βοηθός επιθεωρητή, μπαίνει στη συνέχεια στο εστιατόριο και καταφέρνει να απομακρύνει τη γυναίκα, η οποία εκείνη τη στιγμή είναι καλυμμένη στα μαύρα, προστατεύοντάς την από τους άντρες που συγκεντρώθηκαν έξω από το μαγαζί.

«Κανείς δεν ήξερε τι γράφτηκε στο φόρεμα», είπε η αξιωματικός στο BBC. «Το δύσκολο εγχείρημα ήταν να προσπαθήσω να βγάλω αυτή τη γυναίκα από την περιοχή για να διασφαλίσω τη ζωή της».

Σε ένα δεύτερο βίντεο, η γυναίκα φαίνεται υπό κράτηση, πλαισιωμένη από αστυνομικούς και ισλαμιστές κληρικούς που επιβεβαίωσαν ότι στο φόρεμά της δεν ήταν τυπωμένοι στίχοι του Κορανίου και ότι ήταν αθώα.

Το πρόσωπό της είναι καλυμμένο και κοιτάζει την κάμερα με τα χέρια σταυρωμένα σε ένδειξη συγγνώμης, λέγοντας ότι λυπάται και ότι δεν ήθελε να προκαλέσει προσβολή.

Παλεύοντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, προσθέτει ότι δεν συνειδητοποίησε ότι οι άνθρωποι θα παρεξηγούσαν το αραβικό κείμενο και ότι δεν θα φορούσε ποτέ ξανά τέτοιο φόρεμα, ενώ ο κληρικός ήταν δίπλα της.

«Η γυναίκα ήταν έξω για ψώνια όταν μια ομάδα ανδρών παρατήρησε το φόρεμά της με αραβικό κείμενο και ζήτησε να το βγάλει, γιατί πίστευαν ότι ήταν βλασφημία», λέει η αξιωματικός Shehrbano.

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), τα μέλη του οποίου ζητούν τακτικά τον αποκεφαλισμό των βλάσφημων. Η αστυνομία είπε ότι κλήθηκε στο σημείο γύρω στη μία το μεσημέρι της Κυριακής και ότι περίπου 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο εστιατόριο μέχρι να φτάσουν.

Το εν λόγω φόρεμα είχε ένα σχέδιο με την αραβική λέξη «halwa» που σημαίνει «γλυκό», που δεν έχει θρησκευτική σημασία, και πωλήθηκε από μια μπουτίκ με έδρα τη Σαουδική Αραβία.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα