Ένωση Κρήτης: «Η Ελλάδα οφείλει τον διπλασιασμό της στον Ελ. Βενιζέλο»

Το κρητικό ζήτημα και η εθνική ολοκλήρωση βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε απόψε το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 110 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η χρωστά στον Βενιζέλο,

την ανάπτυξή της και τις μεταρρυθμίσεις που άλλαξαν την ιστορία της. «Η Ελλάδα πρέπει να θυμάται ότι οφείλει τον διπλασιασμό της στον Βενιζέλο, οφείλει την ανάπτυξη, τη θεμελίωση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου»

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο ομότιμος καθηγητής του King’s College Λονδίνου και Πρόεδρος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, Roderick Beaton καθώς και ο Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πασχάλης Κιτρομηλίδης ο οποίος μάλιστα, σε δηλώσεις του έκανε μια συγκινητική αναφορά για την παρουσία του στην εκδήλωση, λέγοντας: «Αφού δεν μπόρεσα να γιορτάσω την ένωση στην Κύπρο σκέφτηκα ότι ήταν ευκαιρία μια φορά στη ζωή μου να γιορτάσω κι εγώ την ένωση στην Κρήτη

Ως είθισται, νωρίτερα το απόγευμα, προηγήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την (διαδικτυακή) προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Τασούλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα