Εκπαιδευτικό διήμερο του 7ου Γυμνασίου Χανίων για το πρόγραμμα «Κινηματογράφος: Το παιδί και το βιβλίο»

Το 7ο Γυμνάσιο σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων υλοποίησε το πρόγραμμα-αφιέρωμα στον Κινηματογράφο και το βιβλίο. Στον φιλόξενο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου, ο κ. Βλαχοδήμος, διευθυντής του Πειραματικού οργάνωσε τη συνεύρεση των δυο σχολείων.  

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ομάδα από τα δύο σχολεία απόλαυσε επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες και συζήτησε πάνω στα κοινωνικά προβλήματα και στο αξιακό σύστημα  που αυτές πρόβαλαν. Ιδιαίτερος προβληματισμός αναπτύχθηκε  για τη δύναμη του βιβλίου στη σύγχρονη  εποχή.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος το 7ο Γυμνάσιο οργάνωσε διήμερη επίσκεψη των μαθητών της ομάδας στο Ηράκλειο. Στόχος του εκπαιδευτικού διήμερου ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές επιπλέον μορφωτικά ερεθίσματα.

Αρχικά επισκέφθηκαν τη Βικελαία Βιβλιοθήκη, ενημερώθηκαν από τον διευθυντή κ. Δημήτριο Σάββα για την ιστορία της βιβλιοθήκης, το πλούσιο αρχείο της και την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα αναγνωστήρια και στο Αρχείο Τύπου και ενημερώθηκαν για τις τεχνικές συντήρησης των παλαιών βιβλίων.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία του Βιμ Βέντερς ‘’Υπέροχες Μέρες’’, στον καλαίσθητο κινηματογράφο της πόλης ‘’Βιτσέντζος Κορνάρος’’.

Οι μαθητές του 7ου Γυμνάσιου στη διάρκεια του εκπαιδευτικού διημέρου επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης . Η γραμματέας του Πανεπιστημίου κ. Γιώτα Διαμάντη ξενάγησε τους μαθητές στο χώρο των Πανεπιστημιακών σχολών και δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης . Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Ιατρικής Σχολής. και ενημέρωση για τη σημασία των βοτάνων στη φαρμακολογία από την κα. Μαρία Τσαγκαράκη. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα του μουσείου και ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες   για τη χρήση των πολύτιμων εκθεμάτων –εργαλείων στις διαφορετικές περιόδους της Ιατρικής επιστήμης.

Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές ξεναγήθηκαν από την κα Αποστολάκη στο χώρο της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης. Ενημερώθηκαν για τον πλούτο των συγγραμμάτων της  βιβλιοθήκης, επισκέφθηκαν το χώρο των αναγνωστηρίων, της ψηφιακής αναζήτησης, το χώρο των περιοδικών.

Το εκπαιδευτικό διήμερο ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης.

Για το 7ο Γυμνάσιο

Οι καθηγήτριες του προγράμματος:

Αναστασία Μαλούκου, φιλόλογοςΝεκταρία Αθανασάκη, μαθηματικός Γεωργία Αγγελάκη, μαθηματικός
Keywords
Τυχαία Θέματα