Εκδήλωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με θέμα: “Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας – Καμία στήριξη και διευκόλυνση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ”

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με θέμα: “Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας – Καμία στήριξη και διευκόλυνση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ” και ομιλητή τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Γραμματέα της Ε.Π. Κρήτης

του ΚΚΕ.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Γιάννη Νταγκουνάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ.

Ο Σάββας Βασιλειάδης στην ομιλία του σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Σε όλο τον κόσμο από άκρη σε άκρη, οι βιοπαλαιστές και οι άνθρωποι του μόχθου οργίζονται, αγανακτούν, διαδηλώνουν για τη σφαγή μικρών παιδιών και γυναικών, τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ και οι σύμμαχοι του στη Γάζα και σε όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη”.

“Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, στον αγώνα που δίνει για το δίκαιο αίτημα να έχει πατρίδα και να μπορεί να διεκδικήσει να ζει νοικοκύρης στον τόπο του. Και ταυτόχρονα υπερασπίστηκε με όλες του τις δυνάμεις ότι μόνο αυτός έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας σε αυτόν τον πόλεμο. Ταυτόχρονα εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο ισραηλινό λαό, ο οποίος επίσης υφίσταται δεινά από τους πολεμικούς σχεδιασμούς της δικής του αστικής τάξης, καθώς και στους υπόλοιπους λαούς της πολύπαθους Μ Ανατολής.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει άμεσα  πλέον τη χώρα μας σε δύο πολέμους με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και άμεσους κινδύνους για τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Πρώτα με την εμπλοκή εδώ και 1,5 χρόνο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στο πλευρό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και της

“Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν μέσα στις πρώτες κυβερνήσεις που έσπευσε να υιοθετήσει τα fakenews περί σφαγής αμάχων από τη Χαμάς, βάζοντας και την ΕΡΤ μπροστά να κάνει τη βρώμικη αυτή δουλειά της προπαγάνδας. Εκτίθεται τώρα που αποδείχνεται ότι πολλοί Ισραηλινοί σκοτώθηκαν στο περιβόητο πάρτυ από πυρά του Ισραηλινού στρατού, ενώ πάνω από 200 πτώματα που έδιναν ως σφαγή αμάχων, αφορούν μαχητές της Χαμάς που είχαν καλυφθεί στα κτήρια των Κιμπούτζ, τα οποία ισοπέδωσε ο Ισραηλινός στρατός με χρήση βαρέων όπλων και τεθωρακισμένων”.

“Στην ίδια γραμμή ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί έσπευσαν να στηρίξουν από την πρώτη στιγμή το δήθεν δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ, δίνοντας στήριξη στο πρόσχημα που αξιοποιεί για να διεξάγει τη σφαγή στη Γάζα για λογαριασμό μεγάλων συμφερόντων στην περιοχή. Τώρα συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, μετά τη λαϊκή κατακραυγή κομίζοντας και αυτοί μια δήθεν πιο «ανθρωπιστική σφαγή», ψελλίζοντας ότι είναι με τους άμαχους και από τις δύο πλευρές. Δεν πάει πίσω ούτε ο Βαρουφάκης, ο οποίος πρότεινε ως ρεαλιστική λύση να απεμπολήσουν οι παλεστίνιοι το δικαίωμα τους να έχουν πατρίδα και να αρκεστούν στη διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ένα κράτος του Ισραήλ. Τους κάνει δηλαδή παραινέσεις υποταγής, γνωρίζοντας την βρωμική δουλειά από τις υπηρεσίες του στο σύστημα ως υπουργός οικονομικών, ως και με τη στάση του κόμματος αναχώματος ΜεΡα25”.

“Όχι τυχαία, η κυβέρνηση της ΝΔ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα υπηρετούν το αφήγημα περί πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και ‘Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας στην περιοχή. Σε αυτό το επικίνδυνο αφήγημα που υπηρετεί τις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις μεγάλων ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα μερίδια από τη λεία στην περιοχή, προσπαθούν να ενσωματώσουν και τον ελληνικό λαό”.

“Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής όλα αυτά τα χρόνια, όλοι αυτοί μαζί μας πουλάνε το παραμύθι πως κοντά στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, υπάρχει και το Ισραήλ, ως σημαντικός «διεθνής παίκτης», ικανός κι αξιόμαχος να προστατεύσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αν του δώσουμε «ζωτικό χώρο», αν τον «δέσουμε» μαζί μας με οικονομικά συμφέροντα. Γι’ αυτό μετά την μετατροπή της Ελλάδας σε μια μεγάλη βάση του ΝΑΤΟ, με τη Σούδα στην πρωτοπορία να απειλεί το χανιώτικο λαό, οι κυβερνήσεις διαδοχικά υπέγραψαν μια σειρά στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Αλήθεια, όμως, όταν η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε τρόπο ένα κράτος καταπατητή ξένων εδαφών, όπως είναι το Ισραήλ, ένα κράτος που εισβάλλει με το «έτσι θέλω» σε γειτονικές χώρες, ή τις βομβαρδίζει, πώς μπορεί μετά να μιλήσει για την τουρκική κατοχή του 40% της Κύπρου; Πώς μπορεί να επιχειρηματολογήσει για τις προκλητικές ενέργειες της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο;

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως «ο εχθρός του εχθρού σου, είναι φίλος σου» κι επειδή η τουρκική ηγεσία επιδιώκει να παρουσιαστεί και ως «προστάτης» των Παλαιστινίων, θα πρέπει να θεωρούμε το Ισραήλ «φίλο» και «σύμμαχο». Κρύβει, όμως, την αλήθεια: πως «ο λύκος δεν πιάνεται φίλος». Καμιά αστική τάξη -ούτε αυτή του Ισραήλ- δεν μπορεί να εγγυηθεί και να εξασφαλίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Πολύ περισσότερο, που τώρα μιλάμε για ένα νέο ιμπεριαλιστικό «μπουρλότο» που μπορεί να τινάξει στον αέρα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου”.

“Παράλληλα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως και εδώ, στην περίπτωση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, κάθε αστική τάξη, περιφερειακή ή με πιο αναβαθμισμένο ρόλο επιδιώκει να κερδίσει «πόντους».

Σ’ αυτό το «σταυροδρόμι» μπλέκονται μεγάλα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι διεθνείς εξελίξεις, ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Περσικού, της Κασπίας, του Καυκάσου, των Βαλκανίων, είναι όπως εκείνο το ντόμινο που πέφτει και συμπαρασύρει τα υπόλοιπα κομμάτια.

Δεν μας διαφεύγει ακόμη το όλο «πακέτο» της μεγάλης σύγκρουσης για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα, ανάμεσα στις 2 μεγάλες καπιταλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ και Κίνας, όπως και το γεγονός ότι αξιοποιούνται γεγονότα, ή διαμορφώνονται καταστάσεις για την εξυπηρέτηση του ενός ή άλλου σχεδιασμού”.

“Σχεδιασμούς εκπονούν όλες οι αστικές τάξεις και αυτές, που για δικούς τους λόγους, εκφράζονται θετικά για την πάλη του λαού της Παλαιστίνης. Να γιατί λέμε πως εδώ παίζεται ένα γεωπολιτικό «σκάκι» και για πολλές δεκαετίες πάνω στις πλάτες του λαού της Παλαιστίνης. Κι αυτό δεν κάτι το νέο. Πάντα θα υπάρχουν οι αστικές δυνάμεις, που θα κοιτάνε να επωφεληθούνε από εθνικές και λαϊκές εξεγέρσεις, από ξεσπάσματα, ακόμη και από εργατικούς και λαϊκούς αγώνες για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα”.

“Φίλοι και σύντροφοι, το μάρμαρο των πολέμων, που είναι σύμφυτοι με το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα και ταυτόχρονα αποτελούν διέξοδο για κερδοφόρα τοποθέτηση λιμναζόντων κεφαλαίων, το πληρώνουν και οι υπόλοιποι λαοί που δεν χύνουν το αίμα τους ακόμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ελληνικός λαός, που πληρώνει το μάρμαρο της ακρίβειας και των συνεχώς αυξανόμενων πολεμικών δαπανών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν τα 6 δις € .

Ο κρατικός προϋπολογισμός που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στην βουλή στο όνομα της «ανάπτυξης», του πολλαπλασιασμού δηλαδή των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τους «φιλεύει» και με μερικά ακόμα δισ. και πάνω από 80 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που βρίσκονται στο «επικαιροποιημένο» σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης”.

“Επιπλέον, διασφαλίζεται ότι όλος ο σχεδιασμός θα είναι «κομμένος και ραμμένος» γύρω από τις «πράσινες» μπίζνες τους και απέναντι στις λαϊκές ανάγκες, να άλλη μια απόδειξη για το ότι είναι νομοτέλεια ότι η εμπλοκή στους πολέμους βαδίζει χέρι χέρι με την αύξηση της εκμετάλλευσης και της αντιλαϊκής πολιτικής”.

“Την ίδια στιγμή ενώ χρήμα υπάρχει άφθονο για τους κάθε λογής επενδυτές και για την αύξηση των πολεμικών δαπανών, δεν υπάρχει φράγκο για τις λαϊκές ανάγκες. Αντιμετωπίζονται ως κόστος με τη σφραγίδα ΝΔΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ”.

“Φράγκο δεν υπάρχει ούτε για την Υγεία, για τα νοσοκομεία μας που καταρρέουν και το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των σωματείων και φορέων που ετοιμάζουν Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο την Πέμπτη. Στο οποίο με θράσος δηλώνει συμπαράσταση ο κ Ανδρουλάκης των τριών μνημονίων που διέλυσαν την δημόσια και δωρεάν Υγεία”.

“Σύντροφοι και φίλοι, το πραγματικά ελπιδοφόρο στις δύσκολες συνθήκες που δρούμε είναι ότι ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται και το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για να αλλάξουμε επιτέλους πορεία. Η ενίσχυση αυτού του ρεύματος που έχει σφυρηλατηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα σε μια μεγάλη προσπάθεια αλλαγής συσχετισμών στο εργατικό, στο φοιτητικό, ευρύτερα στο λαϊκό κίνημα και μέσα σε εμβληματικές μάχες που έδωσε ο λαός μας με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και μπορεί να εκφραστεί και με νέα μεγάλη άνοδο του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές. Τώρα αναλαμβάνουμε μεγαλύτερες ευθύνες, ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να μπούμε μπροστά για να αντιπαλέψει ο λαός μας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία εξελίσσεται σε όλα τα μέτωπα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη του λαού για την ανακούφιση από την ακρίβεια, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις, για να μην περάσει το φορολογικό που βάζει τη θηλιά στον λαιμό των μικρών επαγγελματιών, για το δικαίωμα στην υγεία, στην εκπαίδευση και βέβαια για την απεμπλοκή της χώρας από το μακελειό στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία”.

“Ταυτόχρονα καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ όλων των αγωνιστών που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, γύρισαν πίσω στο ΠΑΣΟΚ με μισή καρδία, ή απογοητεύτηκαν από το ΜερΑ25, την ΛΑΕ και διάφορα οπορτουνιστικά μορφώματα. Ειδικά σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ το σημαντικό για όσους απογοητεύτηκαν είναι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχασαν ξαφνικά, κάπου στην πορεία, το ταλέντο ή την αφοσίωσή τους οι «ηθοποιοί» και ο «σκηνοθέτης», αλλά ότι εξαρχής ήταν προβληματικό όλο το «σενάριο»”.

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς, στους κομμουνιστές που παλεύουν στη γη της Παλαιστίνης, στους συντρόφους μας του ΚΚ Ισραήλ και τους άλλους αγωνιστές που συγκρούονται με την επικίνδυνη πολιτική του ισραηλινού κράτους και της αντιδραστικής κυβέρνησης Νετανιάχου.

Ένα μεγάλο βήμα για το συντονισμό της πάλης σε ευρωπαϊκό επίπεδο έγινε με την πρόσφατη ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης με τη συμμετοχή 12 Κομ Κομμάτων, η οποία βασίζεται σε στέρεες αρχές και συμπεράσματα”.

“Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Αξιοποιούμε τα πολύτιμα διδάγματα της ηρωικής Ιστορίας του Κόμματος, ώστε, αν γενικευτεί η ιμπεριαλιστική σύγκρουση, να μην επιστρέψουμε στο φαύλο κύκλο που γεννά την εκμετάλλευση, τις κρίσεις, τους πολέμους. Να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και την εξουσία της.

Σήμερα είναι μονόδρομος να βαδίσουμε σταθερά αποφασιστικά και άφοβα στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη του Παλαιστινιακού λαού, στην πρώτη γραμμή ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην πρώτη γραμμή για το δικαίωμα στη δουλειά, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στην ακρίβεια, στους πλειστηριασμούς, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, για κάθε εργατικό – λαϊκό πρόβλημα».

Keywords
ΚΚΕ, ελλαδα, εκλογες ηπα, ηπα, θεμα, λευτερια, νατο, παλαιστινη, κρητη, υφίσταται, νεα δημοκρατια, ηπα, νατο, ΕΡΤ, στρατος, ΠΑΣΟΚ, συριζα, διαδηλωσεις, λύση, κυπρος, δις, προυπολογισμος, βουλη, ηρακλειο, νέα, θηλιά, συμμετοχή, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, βαρουφακης, κομματα, μακελειο, χωρες, βημα, δουλεια, δωρεαν, ηγεσια, ισραηλ, λυκος, νομοτελεια, ουκρανια, υγεια, αγωνες, αυξηση, αιμα, αλληλεγγυη, ανδρουλακης, αφοσίωση, γαζα, γεγονοτα, γεγονος, δευτερα, δις, εγινε, εγκληματα, υπαρχει, ειρηνη, εκμεταλλευση, εκπαιδευση, εξυπηρετηση, εχθρος, ζωης, ιδια, ιδιο, ιδρυση, υπηρεσιες, υφίσταται, θρασος, θηλιά, ομιλια, καυκασου, κυβερνηση, λύση, νοσοκομεια, παντα, ονομα, πεμπτη, υπογραφη, παρτυ, πρωτοπορια, ρευμα, ρολο, σαββας, σειρα, συμμετοχή, σφραγιδα, σχεδιο, χερι, χρημα, ασφαλεια, δικαιωμα, δικαιωματα, ελληνικα, φιλοι, χωρα, καρδια, μπροστα, θετικα, υγειας
Τυχαία Θέματα