«Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανένα εργαζόμενο» – Η απάντηση των εργαζομένων ΟΤΑ στους εργαζόμενους στην αποκομιδή

Διευκρινήσεις πάνω σε προηγούμενη ανακοίνωση που είχαν στείλει πριν μερικές μέρες θέλησαν να δώσουν με νέα επιστολή τους ο σύλλογος ΟΤΑ Χανίων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους τονίζουν ότι «δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με κανένα εργαζόμενο» ενώ λένε ότι στόχος τους είναι η «μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και η καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών».

Ωστόσο επιχειρηματολογούν ότι καθώς χρησιμοποιείται εργολάβος για παραχώρηση προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου υπάρχει κίνδυνος, όπως ισχυρίζονται για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση απάντηση

Σε συνέχεια του προηγούμενου Δελτίου Τύπου, σε σχέση με τους σχεδιασμούς στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου και τυχόν παρερμηνείες οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:
Δεν είχαμε ποτέ και δεν έχουμε να διαχωρίσουμε ΤΊΠΟΤΑ με τους συναδέλφους εργαζόμενους στην ΔΕΔΙΣΑ, ούτε με κανέναν εργαζόμενο.!

Αντιθέτως, κοινή επιδίωξη είναι, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις καθώς και η στελέχωση ΟΛΩΝ των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υποστελεχωμένες.

Οι πολιτικές αποφάσεις όλων των προηγούμενων όπως και της τωρινής κυβέρνησης είναι αυτές που απαγορεύουν τις προσλήψεις, διαμορφώνουν ελαστικές σχέσεις εργασίας, με το άγχος της επαναπρόσληψης, προάγουν τις εργολαβίες σε όλο το δημόσιο τομέα ώστε οι δημότες να πληρώνουν για τα κέρδη των εργολάβων. Η ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ ΟΤΑ είναι Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), με προσωπικό που εργάζεται με αντίστοιχο καθεστώς Δημοσίου! Στην ίδια Επιχείρηση χρησιμοποιείται εργολάβος ως πάροχος προσωπικού.

Με δεδομένα τα παραπάνω, εγκυμονεί ο κίνδυνος να υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών! Με αυτήν τη λογική δεν θα επιτρέψουμε σε ιδιώτη να βάλλει πόδι στον Δήμο!

Καμία εκχώρηση χώρου και εργαλείων σε ιδιώτες!
Η αποκομιδή να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου!
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων!
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να φύγουν οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν, ΟΤΑ,den, ota