Χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέχετε όταν δημιουργείτε outfits

Κάθε προσπάθεια που γίνεται κατά τη δημιουργία ενός στυλάτου κι εκθαμβωτικού outfit, γίνεται για να αγγίζουμε την τελειότητα που έχουμε οραματιστεί για τους εαυτούς μας, υπηρετώντας πάντα το προσωπικό στυλ και γούστο. Μάλιστα, μπορεί κι εσείς να έχετε ξοδέψει πολλές ώρες μπροστά από την ντουλάπα σας, προσπαθώντας να βρείτε εκείνο το συνολάκι που θα σας συντροφεύει στην έξοδό σας, είτε αυτή είναι casual, είτε επίσημη.

Ωστόσο, τα λαθάκια, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι, είναι αναπόφευκτα κι αποτελούν κι αυτά μέρος αυτής της δημιουργικής

διαδικασίας. Μερικές στυλιστικές αδυναμίες ή απροσεξίες μπορεί να συμβούν στον καθένα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήσετε να επηρεάσουν ούτε το look σας, ούτε την αυτοπεποίθησή σας. Έτσι λοιπόν, σε αυτό το άρθρο, θα “φωτίσουμε” εκείνα τα χαρακτηριστικά, που είναι πιθανό να κλονίσουν το τελικό συνολάκι, για να μην “πέσετε” ποτέ ξανά στην παγίδα τους!

1.  Το σωστό εσώρουχο

Είναι γεγονός, ότι κάθε γυναίκα “χτίζει” τα outfit της με γνώμονα την άνεση, αλλά και την κομψότητά της, κι οι λεπτομέρειες, όσο ασήμαντες ή μικρές κι αν είναι, είναι αυτές που είτε θα τα αναδείξουν, είτε θα τα χαλάσουν. Για παράδειγμα, σκεφτείτε να έχετε επιλέξει το ιδανικό στενό φόρεμα για εκείνη τη βραδινή έξοδο, ένα κολάν για τη γυμναστική σας ή ένα τζιν για την πρωινή σας βόλτα και να συνειδητοποιείτε έπειτα από πολλή ώρα ότι διαγραφόταν το εσώρουχό σας. Βέβαια, φυσικά και δεν πρόκειται για ένα μεγάλο στυλιστικό πρόβλημα, απλώς πολλές φορές, έστω κι αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να “αναστατώσει” το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχετε.

Αντί λοιπόν να καταφύγετε σε άβολες και μη πρακτικές λύσεις, μπορείτε να καταφύγετε σε γυναικεία εσώρουχα με laser κοψίματα, χωρίς ραφές, για να μη φαίνεται καμία ανεπιθύμητη γραμμή στους γλουτούς σας ή σε seamless και strapless σουτιέν, πάντα στο χρώμα του δέρματος. Από την άλλη, αν θέλετε κάτι ακόμα πιο άνετο, τα boyshorts και τα μπουστάκια, αποτελούν μερικές εξίσου έξυπνες εναλλακτικές που προσαρμόζονται άριστα σε κάθε τύπο σώματος και μένουν κρυμμένα κάτω από κάθε στενό, λεπτό ή αποκαλυπτικό ρούχο.

2.  Οι τάσεις της μόδας

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε ντουλάπα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά κομμάτια και κάθε γούστο διαφέρει από το άλλο. Παρόλα αυτά, τα τελευταία fashion trends έρχονται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του τελικού outfit. Μάλιστα, οι τάσεις της μόδας γίνονται καταιγιστικές και τις περισσότερες φορές μπορεί πιο πολύ να σας μπερδέψουν, παρά να σας εμπνεύσουν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με τα πιο trendy κομμάτια και κατά συνέπεια, η αγορά, αλλά κι οι fashion experts να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τα φέρουν στο προσκήνιο. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα υιοθετήσετε όλα!

Προτού προβείτε σε βιαστικές αγορές, σκεφτείτε αν τα συγκεκριμένα κομμάτια μπορούν να υποστηρίξουν και να υπηρετήσουν το προσωπικό σας στυλ. Ποιό είναι το μυστικό; Πριν δημιουργήσετε το επόμενο σύνολό σας, μπορείτε να διαλέξετε ποιά από αυτά τα trends θα “κούμπωναν” καλύτερα με τις δικές σας προτιμήσεις. Για αρχή, αν θέλετε να τα δοκιμάσετε, μπορείτε να τα ενσωματώσετε στο look σας με μικρές πινελιές, έτσι ώστε να μην αισθανθείτε τελείως έξω από τα νερά σας κι απογοητευτείτε! Στο τέλος, η δική σας αισθητική θα πρέπει να έχει πάντα τον πρώτο λόγο σε κάθε συνολάκι!

3.  Τσαλάκωμα ρούχων

Για κάθε γυναίκα που θέλει ένα πιο πολυτελές κι ελκυστικό αποτέλεσμα στο σύνολό της, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσει πολλά χρήματα, πάντα θα υπάρχουν tricks που θα τη βοηθούν να το πετύχει. Είτε μιλάμε για ένα κομψό υφασμάτινο παντελόνι, ή ένα διαχρονικό λευκό πουκάμισο και μερικά λαμπερά κοσμήματα, κάθε outfit μπορεί να δείχνει ακριβό, χωρίς να είναι πραγματικά. Παρόλα αυτά, είναι αδύνατο να παραληφθεί η ανάγκη ενός καλού σιδερώματος.

Όσο βαρετή και μπελαλίδικη δουλειά κι αν είναι, η αναγκαιότητά της κρίνεται πολλές φορές επιτακτική, ειδικά σε κομμάτια που προορίζονται για πιο επαγγελματικές κι επίσημες εμφανίσεις. Ένα ασιδέρωτο ρούχο, μπορεί να δώσει ένα απεριποίητο φινίρισμα στο outfit και να “βλάψει” την κομψότητά του. Ο τρόπος αποθήκευσης των ρούχων, μπορεί να βοηθήσει πολύ και να σας γλιτώσει από το τακτικό σιδέρωμα. Αν όμως ο χώρος σας είναι περιορισμένος και το τσαλάκωμα των ρούχων είναι αναπόφευκτο, μπορείτε να ξεκινήσετε την ετοιμασία σας νωρίτερα, έτσι ώστε να έχετε έξτρα χρόνο για να σιδερώσετε μόνο τα κομμάτια που θα αξιοποιήσετε!

4.  Κακή εφαρμογή

Υπάρχει κάτι πιο κολακευτικό κι ελκυστικό από ένα ρούχο που αναδεικνύει κι αγκαλιάζει υπέροχα το σώμα; Κάθε σωματότυπος είναι διαφορετικός κι εκεί ακριβώς έγκειται κι όλη η μαγεία του styling. Τα διαφορετικά μεγέθη που διαθέτει η αγορά είναι σε θέση να καλύψουν κάθε σιλουέτα και να την αναδείξουν με τον πιο μοναδικό τρόπο. Γιατί λοιπόν να μην τα εκμεταλλευτείτε;

Σίγουρα, έχει τύχει να έχετε ενθουσιαστεί με ένα τζιν, μια μπλούζα, ένα φόρεμα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο νούμερο και μετά να διαπιστώσετε ότι δεν ταιριάζει ούτε στο σώμα σας, ούτε στις στυλιστικές σας προτιμήσεις. Για παράδειγμα, ένα τζιν σε ένα μεγαλύτερο νούμερο, μπορεί να μην αναδεικνύει τη μέση και τα πόδια σας, ενώ ένα μικρότερο, να μην κολακεύει τη σιλουέτα σας και να σας προκαλεί δυσφορία. Γνωρίζοντας τα πιο δυνατά σας σημεία και τη μοναδικότητα του σώματός σας, μπορείτε να κάνετε μικρά στυλιστικά θαύματα σε κάθε συνολάκι που δημιουργείτε!

Μην σαμποτάρετε τον ίδιο σας τον εαυτό! Κάθε λάθος, κάθε μικρή λεπτομέρεια που βρίσκετε και διορθώνετε θα σας φέρνει κάθε φορά ολοένα και πιο κοντά στα πιο μοντέρνα, ανανεωμένα και γοητευτικά looks!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαρακτηριστικά,charaktiristika