Χανιά: Ξεκίνησε τον διάπλου των 250 χλμ ο Παραολυμπιονίκης Χ. Ταϊγανίδης (φωτο)

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε από το Λιμάνι της Σούδας ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης το δύσκολο εγχείρημα να διασχίσει κολυμπώντας σε ανοιχτό πέλαγος μια απόσταση 250 χλμ. με προορισμό το λιμάνι της Σητείας.

Ο «χρυσός» Ταϊγανίδης βούτηξε στις 7 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας ενώ για να διεξαχθεί με ασφάλεια η προσπάθεια του, σκάφος του λιμενικού τον συνοδεύει.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων με ανακοίνωση του ζητάει από τους πλοίαρχους

– κυβερνήτης και ναυτικούς πράκτορες των σκαφών κατά τη διέλευση τους από την περιοχή του κολυμβητικού διάπλου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απόσταση και την κατάλληλη ταχύτητα για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, που – όπως ο ίδιος αναφέρει – «στηρίζει όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις, μέσα από τις δράσεις του για μία καλύτερη ζωή.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έχει δοκιμαστεί σε τέτοια εγχειρήματα. Στο παρελθόν είχε διανύσει κολυμπώντας το Ρόδος Σύμη όπου τουρκικό σκάφος τον είχε παρενοχλήσει.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1981 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από το χωριό Πολύμυλος του δήμου Ελλησπόντου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Ξεκίνησε, 250, Παραολυμπιονίκης Χ, Ταϊγανίδης,chania, xekinise, 250, paraolybionikis ch, taiganidis