Χανιά: Θεατρική παράσταση από το Κύτταρο Χαλέπας με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους

Η θεατρική ομάδα του Κύτταρου Χαλέπας, Artκαλοι, παρουσιάζει το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου την θεατρική παράσταση “Μαύρη Κωμωδία”του Πήτερ Σάφερ ,στο θέατρο Βλησίδη στις 19:00.Το έργο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους , η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική προσφορά τροφίμων για  το παντοπωλείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου.

Στο σατιρικό έργο του Πίτερ Σάφερ, τα πρόσωπα δρουν στο “σκοτάδι”

,το οποίο στη σκηνική πράξη αντιστρέφεται σε “φως”.Το εύρημα αυτό κάνει πιο διασκεδαστική την πλοκή της φάρσας ,κυρίως όμως γιατί συνιστά μια πικρόχολη αλληγορία για τις” σκοτεινές” σκέψεις    και “πράξεις” που κρύβονται στο φως των αστικών ηθών και των ανθρωπίνων σχέσεων. Λίγα λόγια για το έργο: “Ένα Κυριακάτικο βράδυ της δεκαετίας του ’60, σε ένα φτωχικό διαμέρισμα του Λονδίνου, ο γλύπτης Μπρίντσλει Μίλερ και η αρραβωνιαστικιά του Κάρολ, ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον πατέρα της, στρατηγό Μέλκετ, και τον εκατομμυριούχο έμπορο έργων τέχνης Τζωρτζ Μπάμπεγκερ. Για να τους εντυπωσιάσουν, εκμεταλλεύονται την απουσία του γείτονά τους Χάρολντ Γκόριντζ και «δανείζονται» τα ακριβά του έπιπλα. Όμως ο Χάρολντ επιστρέφει νωρίτερα και μπαίνει κατευθείαν στο διαμέρισμα, όπου έχουν μαζευτεί διάφοροι καλεσμένοι και ακάλεστοι, όταν μία βλάβη του κεντρικού διακόπτη έχει βυθίσει όλο το κτήριο στο σκοτάδι.Τότε αρχίζουν οι αγωνιώδεις προσπάθειες του Μπρίντσλει να επιστρέψει τα «κλεμμένα» έπιπλα, πριν ανάψουν τα φώτα… Αλλά το σκοτάδι θα αποδειχθεί εξαιρετικά αποκαλυπτικό!”

Τους ρόλους υποδύονται οι: Χατζηπλής Γιώργος, Δρακάκη Τζένη, Ζακυνθινού Ιωάννα, Σικελιανός Αθανάσιος, Βεργεράκης Λευτέρης, Νικολακάκη Ναυσικά, Τραχαλάκης Μαθιός, Βενιανάκη Πόπη

Σκηνοθεσία /Σκηνικά: Βενιανάκη Πόπη

Βοηθοί Παρασκηνίων: Βάσσαλος Αντώνης,Βασσάλου Μανωλία,Στεφανίδου Κατερίνα,Τραχαλάκη Δέσποινα,Τσουφάκη Λία, Φυτράκη Λία

Υπεύθυνος Φωτισμού: Λύκος Γιάννης

Μετάφραση/Διασκευή Σεναρίου: Βενιανάκη Πόπη -Στεφανίδου Κατερίνα.

Μακιγιάζ: ΝεκταρίαΣφιγγάκη

Κομμώσεις: ΑργυρώΤριανταφύλλου

Κοστούμια: Γιαγιά Αντιγόνη

Keywords
Τυχαία Θέματα