Χανιά: Τα σημεία παραλαβής των λογαριασμών ΔΕΥΑΧ για όσους δεν τους πήραν στα χέρια τους – Αναγκαία η επικαιροποίηση στοιχείων

Απαραίτητη είναι η επικαιροποίηση των στοιχείων των πολιτών στη ΔΕΥΑΧ προκειμένου να αποφευχθούν πολλά προβλήματα που δημιουργούνται από τα ελλιπή ή ανακριβή στοιχεία των καταναλωτών που είναι καταγεγραμμένα στην επιχείρηση.

Σε πολλούς λογαριασμούς αναγράφονται άλλα ονόματα, διαφορετικά ΑΦΜ και περιοχές γενικές χωρίς ακριβή διεύθυνση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα αφενώς ταυτοποίησης ειδικά σε περιπτώσεις επαγγελματιών αφετέρου πρόβλημα αποστολής και παραλαβής από τους καταναλωτές των λογαριασμών.

Μάλιστα,

το τελευταίο χρονικό διάστημα που η διανομή των λογαριασμών δε γίνεται από τα ΕΛΤΑ καθώς στον σχετικό ανοιχτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε, αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου άλλη εταιρεία, παρατηρήθηκαν προβλήματα σε αρκετές περιοχές κυρίως περιαστικές. Συγκεκριμένα, αρκετοί λογαριασμοί που δεν έχουν πλήρη στοιχεία, αλλά αναγράφουν μόνο το ονοματεπώνυμο και το όνομα της περιοχής, χωρίς συγκεκριμένη διεύθυνση, δεν έφτασαν ποτέ στους παραλήπτες ή έφτασαν με καθυστέρηση.

Απαραίτητη η επικαιροποίηση στοιχείων

Γι’ αυτό τον λόγο είναι αναγκαίο οι καταναλωτές να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους δίνοντας το σωστό ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και διεύθυνση.

Η επικαιροποίηση μπορεί να γίνει είτε στα γραφεία της ΔΕΥΑΧ είτε ηλεκτρονικά αποστέλλοντας με email προς τη ΔΕΥΑΧ τα νομιμοποιητικά έγγραφα που απαιτούνται.

Σημεία παραλαβής των τελευταίων λογαριασμών για όσους δεν τους έλαβαν

Για τους ανθρώπους που δεν έχουν λάβει – λόγω ελλιπών στοιχείων ή απουσίας ακριβούς διεύθυνσης – τους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ που λήγουν στις 8 Μαρτίου, έχει γίνει συνεννόηση της επιχείρησης με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ώστε οι κάτοικοι να τους παραλάβουν από συγκεκριμένα σημεία:

Για τους κατοίκους που δεν έχουν λάβει λογαριασμούς και μένουν:

Στις Στέρνες, στο Μαράθι και στο Λουτράκι οι λογαριασμοί θα βρίσκονται στο Κοινοτικό Κατάστημα των ΣτερνώνΣτο Αρώνι, στο Πυθάρι και στον Αργουλιδέ, οι λογαριασμοί θα βρίσκονται στο super market 5΄Στα Καθιανά οι λογαριασμοί θα βρίσκονται στο κεντρικό καφενείο της πλατείαςΣτον Παζινό οι λογαριασμοί θα βρίσκονται στο καφενείο του ΜυλωνάκηΣτα Κουνουπιδιανά, στον Καλαθά, στον Τερσανά, στον Σταυρό και τα Χωραφάκια οι λογαριασμοί θα βρίσκονται στο παλιό δημαρχείο Ακρωτηρίου και εκεί υπάρχει και υπάλληλος ο οποίος μπορεί να κάνει και επικαιροποίηση στοιχείωνΣτην Αγία Μαρίνα, στο Δαράτσο, στον Γαλατά, στον Σταλό οι λογαριασμοί θα βρίσκονται στα γραφεία των τοπικών κοινοτήτων Στο Βαρύπετρο, στα Μυλωνιανά και τσην Όαση οι λογαριασμοί θα βρίσκονται στο γήπεδο του Βαρυπέτρου όπου υπάρχει γραφείο. Στα Νεροκούρου και στα Τζομπανά οι λογαριασμοί θα βρίσκονται στο super market του Τσιγκάκη στα ΝεροκούρουΣτην Ξυλοκαμάρα (χαμηλά στα Νεροκούρου) οι λογαριασμοί θα βρίσκονται στο mini market του Ξηράκη. Στις Μουρνιές, στο Πασακάκι, στο Κόκκινο Μετόχι θα έρθουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΧ στις Μουρνιές.Αυτοί που έχουν ζητήσει ο λογαριασμός τους να πηγαίνει στον Πλατανιά θα απευθυνθούν στο δημαρχείο Πλατανιά Όσοι έχουν ταχυδρομική θυρίδα θα παραλάβουν τους λογαριασμούς τους από τις θυρίδες τους. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να απευθυνθεί κατευθείαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΧ στις Μουρνιές για να του εκτυπώσουν τον λογαριασμό.Παρατείνεται η λήξη των συγκεκριμένων λογαριασμών

Ο λογαριασμός αυτός, λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε, δε θα λήξει στην αναγραφόμενη ημερομηνία αλλά θα λήξει στις 29 Μαρτίου. Οι καταναλωτές θα μπορούν να πάρουν και την έκπτωση συνέπειας.

Για τους επόμενους λογαριασμούς, αν δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία πιθανώς θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Ηλεκτρονική παραλαβή του λογαριασμού μέσω email με ελάχιστα κλικ

Για όποιον έχει έστω και μικρή εξοικείωση με το διαδίκτυο και την τεχνολογία είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΧ προκειμένου να εγγραφεί στο e – services ώστε να λαμβάνει τον λογαριασμό του ηλεκτρονικά στο email και στο κινητό του τηλέφωνο και να το πληρώνει αν θέλει και απευθείας. Υπάρχει RF κωδικός για πληρωμή στην τράπεζα ηλεκτρονικά αλλά και QR κωδικός.

Με τη χρήση της ηλεκτρονικής έκδοσης οι καταναλωτές θα έχουν έκπτωση 1 ευρώ + ΦΠΑ σε κάθε λογαριασμό. Μάλιστα, στο e servives μπορεί κάποιος να δει τους παλιούς του λογαριασμούς και τι καταναλώσεις έχει.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να απευθυνθούν στη ΔΕΥΑΧ και να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα διακανονισμού που αναλόγως με το ποσό της οφειλής φτάνει μέχρι και τις 48 δόσεις. Αν κάποιος είναι συνεπής στην αποπληρωμή των οφειλών του διακανονισμού τότε του αφαιρούνται οι προσαυξήσεις.

Η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κάλεσε τους ιδιοκτήτες να πάνε με τους μισθωτές τους στη ΔΕΥΑΧ και να δώσουν την εγγύηση των 100 ευρώ αν μισθώνουν οικία και των 300 ευρώ αν μισθώνουν κατάστημα γιατί με τον τρόπο αυτό βλέπει η ΔΕΥΑΧ την κατανάλωση και ειδοποιεί εγκαίρως όταν δημιουργούνται υπέρογκοι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί, οι οποίοι να σημειωθεί ότι βάσει νομοθεσίας βαραίνουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα