Χανιά: Στον Εισαγγελέα ανηλίκων γονείς και εκπαιδευτικοί μετά το χτεσινό περιστατικό βίας σε σχολείο – “Ζητούμενο η ασφάλεια των παιδιών” (φωτο-βιντεο)

Πρώτο θέμα, δυστυχώς και με πολλές προεκτάσεις, αποτελεί το χτεσινό περιστατικό ενδοσχολικής βίας που παρουσιάστηκε (όχι για πρώτη φόρα) σε συγκεκριμένο σχολείο των Χανίων. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του συλλόγου διδασκόντων όλο το προηγούμενο διάστημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα ΔΔΕ, ΚΕΔΑΣΥ, Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και Εισαγγελία ανηλίκων, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση προς την επίλυση του προβλήματος.

Μετά

και το χτεσινό θλιβερό συμβάν και την κατάληψη μαθητών στο 7ο γυμνάσιο σήμερα, ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Ανηλίκων σήμερα νωρίς το μεσημέρι, παρόντων εκπαιδευτικών, αλλά και γονέων.

“Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την Πολιτεία και τις ευθύνες που έχει σε σχέση με την ανεπάρκεια των δομών της. Από το συγκεκριμένο σχολείο έκρουσαν οι καθηγητές τον κώδωνα κινδύνου για τις ανεπάρκειες που υπάρχουν. Κάθε σχολείο πρέπει λειτουργεί πολύ καλά για όλα τα παιδιά. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του σχολείου που εμφανίστηκε το πρόβλημα και κάθε σχολείου με αντίστοιχα προβλήματα.”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Μπέλμπας πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων.

Η δήλωση του κ. Μπέλμπα

Ο σύλλογος διδασκόντων του 7ου Γυμνασίου Χανίων ζήτησε Εισαγγελική παρέμβαση λόγω των περιστατικών που έχουν προκύψει (κατατέθηκε στην Εισαγγελία σχετικό υπόμνημα). Η διευθύντρια του σχολείου μάλιστα έχει δώσει, ήδη, κατάθεση για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο σχολείο ενώ αυτό δεν αποκλείει την εξέλιξη να ασκηθούν μηνύσεις από την Εισαγγελέα ανηλίκων.

“Το θέμα είναι ότι δεν φταίει μόνο ένας μαθητής. Κάναμε σαφές σαν σύλλογος γονέων ότι το αίσθημα ασφάλειας στο σχολείο έχει χαθεί. Καταθέσαμε και έγγραφη διαμαρτυρία στον προϊστάμενο της Β’ βάθμιας και μας ανέφερε ότι υπάρχει υπερβολή σε όλα αυτά. Ωστόσα, δεν δικαιώθηκε. Η καθημερινότητα ήταν τέτοια που πλέον δεν μπορούσε να γίνει μάθημα”, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 7ου γυμνασίου Πέτρος Χατζησταύρος.

Η δήλωση του κ. Χατζησταύρου

“Αναδεικνύεται μέσω του ζητήματος αυτού ότι δεν υπάρχει παιδοψυχίατρος στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων που θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε τέτοια προβλήματα, στις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία στις παράλληλες στηρίξεις και κατά πόσο τέτοια φαινόμενα θα μπορέσουν σταδιακά να αποτελούν παρελθόν σε αυτή την κοινωνία που ζούμε”, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων Μιλτιάδης Κλωνιζάκης.

Η δήλωση του κ. Κλωνιζάκη

Σημειώνεται ότι το πρωί μαθητές του 7ου γυμνασίου με τη σύμφωνη γνώμη εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν κατάληψη στον χώρο του σχολείου διαμαρτυρόμενοι για όσα συνέβησαν την προηγούμενη ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα