Χανιά: Στις κατασκηνώσεις του δήμου Χανίων στον Καλαθά οι νέοι μετανάστες που διασώθηκαν νότια της Γαύδου

Συνεχής είναι η κινητικότητα με τους μετανάστες που φτάνουν τα τελευταία 24ωρα στα νότια των Χανίων.

Το βράδυ της Τρίτης 2/4 μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα με το φορτηγό πλοίο BC Callisto οι 29 μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν με μέριμνα του Λιμενικού σώματος ενώ ευρίσκοντο σε βάρκα σε απόσταση 23,5 ναυτικών μιλίων νότια της Γαύδου.

Μετά την παροχή βοήθειας από εθελοντές στην Παλαιόχωρα και με την μέριμνα λιμενικών και αστυνομικών οι μετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά όπου αναμένεται

να φτάσουν μετά τα μεσάνυχτα.

Νωρίτερα από τις δημοτικές κατασκηνώσεις αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά, οι 72 μετανάστες (δυο από τους 74 συνελήφθησαν ως διακινητές) που είχαν διασωθεί το βράδυ της Κυριακής 31/3 από την θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

Να σημειωθεί πως στενεύουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για χρήση των κατασκηνώσεων του Δήμου Χανίων στον Καλαθά ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα και οι δημοτικές κατασκηνώσεις πρέπει να προετοιμαστούν για την φιλοξενία των ωφελούμενων και δικαιούχων.

Ναπολέων Σαραντίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Χανίων, Καλαθά,chania, chanion, kalatha