Χανιά: “Προκάτ” κολυμβητήριο στη Σούδα την περίοδο των εργασιών ανακατασκευής του κολυμβητήριου Νέας Χώρας;

Απάντηση στο αν έχει βρεθεί από τον δήμο Χανίων εναλλακτική λύση κάλυψης των αναγκών των αθλητών, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες στο Κολυμβητήριο Χανίων, ζήτησε με ερώτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων, Μιχάλης Μπαλαντίνος.

Κατά τη διαδικασία λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Χανίων, ο κ. Μπαλαντίνος διερωτήθηκε αν η κατάσταση που θα δημιουργηθεί λόγω του έργου στο κολυμβητήριο, θα αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ασκηθεί πίεση για να προχωρήσει το ζήτημα με το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, αρχικά ως

εναλλακτική λύση και στη συνέχεια ως δεύτερη εγκατάσταση με τη συμμετοχή ή όχι του δήμου στη λειτουργία.

Ειδικότερα στην ερώτησή του ανέφερε: «Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Χίνος είπε πως οι λιγότερο αισιόδοξοι αναφέρουν ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2025 και ότι πρέπει όλοι οι φορείς να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν εναλλακτική λύση για τους 400 αθλητές. Ταυτόχρονα στη θέση του αναπληρωτή Υπουργού με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό δεν βρίσκεται ο κ. Αυγενάκης, τον οποίο στην ίδια συνέντευξη, ο δήμαρχος είχε κατηγορήσει ως εκ των υπευθύνων της μη εξεύρεσης λύσης με το κολυμβητήριο στο Ακρωτήριο για το οποίο υπάρχουν ώριμες μελέτες. Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε, λοιπόν, αν έχει προχωρήσει το θέμα της εύρεσης εναλλακτικής λύσης για όσο θα διαρκέσουν τα έργα στο Κολυμβητήριο Χανίων και αν θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε το γεγονός αυτό για να πιέσουμε να προχωρήσει το θέμα με το Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, στην αρχή ως εναλλακτική λύση, αν το επιτρέπουν τα χρονικά περιθώρια, και στη συνέχεια ως δεύτερη πλήρης εγκατάσταση με τη συμμετοχή ή όχι του Δήμου στη λειτουργία της»

Το ερώτημα τέθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, σήμερα και επ’ αυτών απάντησε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλάκης, που μίλησε για πιθανότητα δημιουργίας “προκάτ” πισίνας στη Σούδα.

“Ο δήμαρχος είναι σε διαρκή συζήτηση με τον πρόεδρο του ΝΟΧ να βρουν εναλλακτική λύση για προκατ πισίνα στη Σούδα. Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες του κολυμβητήριου στη Νέα Χώρα”, επεσήμανε και τόνισε για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου:

“Δεν έχουν σταματήσει οι συζητήσεις για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου. Συζητήσεις που γίνονται με το Πολυτεχνείο και για ανακατασκευή και για τη λειτουργία. του”

Επί του θέματος εξέφρασε γνώμη ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Χαράλαμπος Λουτσέτης:

“Θέλει προσοχή στο τι διεκδικεί ο δήμος όταν δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις. Εμμένουμε ότι το υπουργείο Αθλητισμού πρέπει να παίξει τον ρόλο του. Άλλο πράγμα η διεκδίκηση και άλλο τα πυροτεχνήματα να το αναλάβει ο δήμος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, “Προκάτ”, Σούδα, Νέας Χώρας,chania, “prokat”, souda, neas choras