Χανιά: Έκθεση Οίνου 2024 από την EnoTrapeza για δεύτερη χρονιά με ενίσχυση του ΣυνΆνθρωπου

Την Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, για δεύτερη χρονιά η αγάπη της Enotrapeza για το κρασί,  ανοίγει τις πόρτες του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ) για να φιλοξενήσει ένα διήμερο με χαμογελαστά πρόσωπα οινοπαραγωγών και ποτήρια γεμάτα χρώματα και αρώματα κρασιών που ταξιδεύουν από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι οινοποιοί που συμμετέχουν στην έκθεση θα υποδέχονται τους πολίτες από τις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι

το βράδυ στις 20:00.

Η είσοδος  στους χώρους της έκθεσης κρασιού στο Μεγάλο Αρσενάλι,  είναι 12€ παραλαμβάνοντας ο επισκέπτης και ένα ποτήρι κρασιού RIEDEL.

Όμως το σημαντικό είναι πως τα έσοδα της έκθεσης για μία ακόμη χρονιά θα ενισχύσουν το έργο της Εθελοντικής Ομάδας ΣυνΆνθρωπος την οποία η ΕΝΟΤΡΑΠΕΖΑ εμπιστεύεται στις δράσεις αλληλεγγύης και κάθε προσφορά της προς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΚ για την διήμερη έκθεση κρασιού παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου ο Σήφης Χιωτάκης για τον «ΣυνΆνθρωπο» και οι Γιώργος Λιοδάκης και Κατερίνα Μαρμαριτσάκη για τη χανιώτικη εταιρεία «ENOTRAPEZA».

Ο πρόεδρος της εθελοντικής Ομάδας Στήριξης Σήφης Χιωτάκης αφού ευχαρίστησε  την «ΕΝΟTRAPEZA», η οποία αποφάσισε να διαθέσει για δεύτερη χρονιά τα έσοδα της έκθεσης στον «ΣυνΆνθρωπο» ανέφερε ότι «μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο “ΣυνΆνθρωπος” θα ανακοινώσει το πού θα διατεθούν αυτά τα χρήματα. Στόχος της ομάδας είναι να βοηθά στην καθημερινότητα πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη. Είμαστε κοντά στα άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες και προσπαθούμε όσο μπορούμε με μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις που κάνουμε κατά καιρούς στις δομές που φιλοξενούνται, να κάνουμε ευκολότερη την καθημερινότητά τους».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Λιοδάκης («ENOTRAPEZA»), αναφερόμενος στο πρόγραμμα και τις δράσεις της έκθεσης είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Σαράντα τρεις οινοποιοί από τη Σαντορίνη, την Κρήτη, την Κεφαλονιά, την Κύπρο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα καθώς κι ένας αποσταγματοποιός από την Κρήτη και εισαγωγείς κρασιών θα μας παρουσιάσουν πάνω από 500 ετικέτες ποιοτικού κρασιού. Τα έσοδα θα διατεθούν στην Ομάδα Στήριξης “Συνάνθρωπος” στην οποία εμείς ως ΕΝΟTRAPEZA έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύουμε στους στόχους που έχει βάλει».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «πρόθεσή μας είναι τα Χανιά να αποκτήσουν ένα θεσμό μέσω του όποιου θα επιτυγχάνεται η εκπαίδευση, η μετάδοση της αγάπης για το ποιοτικό κρασί καθώς και η ανάδειξη της προσπάθειας και του αγώνα των οινοποιών».

Να σημειωθεί ότι πριν από έναν χρόνο στην 1η έκθεση οίνου της ENOTRAPEZA «Χίλιοι επισκέπτες πέρασαν τις πόρτες του ΚΑΜ, ενώ, μεταξύ των άλλων, έγιναν και εμπορικές συμφωνίες, μιας και αρκετοί επιχειρηματίες της εστίασης δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν δίπλα στους οινοποιούς. Φέτος ο στόχος μας είναι για διπλάσιο αριθμό επισκεπτών» είπε ο κ. Λιοδάκης.

Η ENOTRAPEZA (Λιοδάκης Γεώργιος & ΣΙΑ Ο.Ε.), στο πλαίσιο μεταξύ άλλων του εκπαιδευτικού της ρόλου για τη γνωριμία και γνώση σε θέματα οίνου, διοργανώνει παράλληλα με τη λειτουργία της έκθεσης, εκδηλώσεις (master classes), που θα πραγματοποιηθούν στο εστιατορίο «Salis», στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Τα master classes θα είναι με κόστος συμμετοχής και αφορούν:

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Ιστορία και μοναδικότητα ενός 100% αυτόριζου αμπελώνα (http://tinyurl.com/5bfz9498) Εισηγητής: Dr Ιωάννης Παρασκευόπουλος – Kαθηγητής Οινολογίας

ΝΑΟΥΣΑ: Ηρωική πόλη… Πόλη του Ξινόμαυρου (http://tinyurl.com/4sy593ns) Εισηγητής: Απόστολος Θυμιόπουλος – Οινολόγος

ΤΟΣΚΑΝΗ: Από το Sangiovese στα SuperTuscan (http://tinyurl.com/3dufbcsd)

Παρουσίαση: Υρώ Κολιακουδάκη – Οινοχόος Dip WSΕΤ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ: Γενέτειρα γη του PinotNoir (http://tinyurl.com/bdejtm6p) Παρουσίαση: Αλέξανδροs Κατσικανδαράκης – Οινοχόος WSΕΤ Level 3».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Έκθεση Οίνου 2024, EnoTrapeza, ΣυνΆνθρωπου,chania, ekthesi oinou 2024, EnoTrapeza, synanthropou