Χανιά: Στήθηκε το πρώτο σκιάδιο – Έτσι θα “ντυθεί” το Ενετικό λιμάνι, ταυτόχρονη η τοποθέτησή τους με τη νέα πλακόστρωση (φωτο)

Τα πρώτο σκιάδιο του Ενετικού λιμένα Χανίων τοποθετείται και θα αποτελέσει το πρότυπο και τον “οδηγό” για αυτό που θα ακολουθήσει σε όλο το εύρος του Ενετικού λιμανιού στο επόμενο διάστημα και καλώς εχόντων των πραγμάτων, από το φθινόπωρο του 2025 και μετά.

Τη δεδομένη στιγμή, σε μια νέα επιχείρηση εστίασης που δημιουργείται στο παλιό λιμάνι Χανίων και συγκεκριμένα εκεί που βρισκόταν η παλιά ντίσκο “Αριάδνη” (για τους λίγο παλαιότερους) τοποθετείται το νέο σκιάδιο, το οποία θα το βλέπουμε, οσονούπω,

σε όλο το ενετικό λιμάνι στο εγγύς μέλλον, ώστε να υπάρχει η (ανα) ζητούμενη εδώ και χρόνια, ομοιομορφία.

Μάλιστα, η τοποθέτηση του σκιαδίου γίνεται με ηλεκτροκίνητες ρυθμιζόμενες περσίδες, από επώνυμη εταιρία κατασκευής προϊόντων αλουμινίου στα Χανιά.

Όπως τονίζει στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων που είναι υπεύθυνο για την τοποθέτησή τους, Μανώλης Κοτσιφάκης, “με αυτόν τον τρόπο και με αυτόν τον σχεδιασμό θα γίνουν όλα τα σκιάδια στο Ενετικό λιμάνι Χανίων. Έχει περάσει το σχέδιο από το ΚΑΣ, έχουμε όλες τις γνωμοδοτήσεις και προχωράμε”.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του νέου σκιαδίου στο συγκεκριμένο κατάστημα εστίασης, ο κ. Κοτσιφάκης τόνισε: “είχαμε κάνει αίτημα στην αρχαιολογία για ένα πιλοτικό σκιάδιο από τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις μεταφοράς του που είχε ως αποτέλεσμα το σκιάδιο να έρθει τελικά μαζί με την έγκριση του ΚΑΣ. Άρα το συγκεκριμένο πρώτο σκιάδιο, όπως και όλα όσα θα τοποθετηθούν στο μέλλον είναι εγκεκριμένα από το ΚΑΣ”.

Τι ακολουθεί

Στόχος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο, σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος του είναι το φθινόπωρο του 2025, μαζί με την αφαίρεση της υπάρχουσας πλακόστρωσης (για να μπουν οι νέες πλάκες ή εκείνες που θα επανατοποθετηθούν) του Ενετικού λιμανιού, να ξεκινήσει και η τοποθέτηση των νέων σκιαδίων σε όλες τις επιχειρήσεις.

Ως γνωστόν έχει ήδη γίνει η μελέτη για την τοποθέτηση του νέου πλακόστρωτου στο Ενετικό λιμάνι Χανίων (επίσης πέρασε και εγκρίθηκε από το ΚΑΣ και εν αναμονή των περιβαλλοντικών εγκρίσεων) οι εργασίες τοποθέτησης των νέων σκιαδίων θα γίνει ουσιαστικά ταυτόχρονα μαζί με τις εργασίες νέου πλακόστρωτου στο λιμάνι, με ορίζοντα αφετηρίας το φθινόπωρο του 2025.

“Εκτιμούμε ότι αρχές του 2025 θα δημοπρατηθούν και οι εργασίες πλακόστρωσης του Ενετικού λιμένα και η τοποθέτηση των νέων σκιαδίων. Μέχρι Μάρτιο ή Απρίλιο ενδέχεται να έχουμε ανάδοχο ή αναδόχους. Ο διαγωνισμός φυσικά θα είναι διεθνής και ελπίδα μας είναι το φθινόπωρο του 2025 να ξεκινήσουν οι εργασίες και στους δύο τομείς”, σημειώνει ο κ. Κοτσιφάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων θα τοποθετηθούν νέες πλάκες από το ύψος της νέας επιχείρησης στην παλιά “Αριάδνη” μέχρι και τον Φιρκά. Από το σημείο της παλιάς “Αριάδνης” μέχρι τον Ιστιοπλοϊκό θα βγουν και θα επανατοποθετηθούν οι ίδιες πλάκες (αφού καθαριστούν και υπάρξει κάποια επισκευή τους) γιατί η αρχαιολογία απαιτεί να παραμείνουν οι ίδιες, επειδή προέρχονται από την Κρητική Πολιτεία (όπως συμβαίνει και στην πλατεία Κατεχάκη αλλά και μπροστά από τα Νεώρια).

Σε ό,τι αφορά τις πλάκες που υπάρχουν μπροστά στην επιχείρηση που τοποθετήθηκε το νέο σκιάδιο, διαμορφώνονται ήδη στη μορφή που θα έχει η πλακόστρωση του Ενετικού λιμανιού, όταν θα εκτελεστούν συνολικά οι εργασίες.

Βασίλης Φουντουλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Έφτασε, “ντυθεί”, Ενετικό,chania, eftase, “ntythei”, enetiko