Χανιά: 26 νέοι μετανάστες εντοπίστηκαν στην Γαύδο – Έρχεται στην Κρήτη ο Καιρίδης

Σε κινητοποίηση βρέθηκε και πάλι το λιμενικό σώμα μετά τον εντοπισμό και τη διάσωση ακόμα μιας νέας «φουρνιάς» μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το πρόκειται για 26 άνδρες, Αιγυπτιακής καταγωγής ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν και ανήλικα παιδιά.

Οι 26 μετανάστες, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, αποβιβάστηκαν στον Κορφό ενώ από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκεται το λιμενικό σώμα που προχωράει σε ταυτοποιήση των μεταναστών και αναζήτηση των διακινήτων τους.

Στο «κόκκινο» οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Μεγάλη είναι ανησυχία για τις

συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η Κρήτη έχει μετατραπεί σε κόμβο διακίνησης μεγάλων αριθμών μεταναστών. Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για τις υπηρεσίες του λιμενικού καθώς όπως τονίζουν οι ίδιοι επανειλημμένα είναι υποστελεχωμένες σε μεγάλο βαθμό. Ακόμη οι δήμοι της Κρήτης δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας τόσο μεγάλων αριθμών μεταναστών.

Το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη απασχολεί ιδιαίτερα και το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews τέλος Μαρτίου αναμένεται να μεταβεί στην Κρήτη ο υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης για το ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Γαύδο – Έρχεται, Κρήτη, Καιρίδης,chania, gavdo – erchetai, kriti, kairidis