Χανιά – Δίκη για κύκλωμα κοκαΐνης: Η 7η αναβολή με ελπίδες ότι θα είναι η τελευταία

Από την…. εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, στην…. εορτή του Πολεμικού Ναυτικού.

Κάπως έτσι σχολιάστηκε ο καθορισμός της νέας ημερομηνίας για την εκδίκαση της υπόθεσης των 18 ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα κοκαΐνης στα Χανιά η οποία αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.

Σήμερα (8/11) το πρωί στο Δικαστήριο των Χανίων είχε ορισθεί (για 6η φορά) να γίνει η δίκη, αλλά παρά του ότι οι κατηγορούμενοι

ήταν παρόντες, αναβλήθηκε και πάλι λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων όλης της χώρας από δίκες για εγκληματικές οργανώσεις.

Το Δικαστήριο όρισε ως νέα ημερομηνία την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου (εορτή Αγ. Νικολάου και του…Πολεμικού Ναυτικού) ενώ εκφράστηκαν ελπίδες ότι είναι πιθανόν να εκδικασθεί η υπόθεση εφόσον βέβαια ικανοποιηθεί το αίτημα των δικηγόρων και έχει λήξει η αποχή από τις δίκες για εγκληματικές οργανώσεις.

Η πρώτη δίκη με τους 18 κατηγορούμενους είχε καθοριστεί να γίνει τον Απρίλιο του 2020 αλλά αναβλήθηκε καθώς είχε εκτιμηθεί πως δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των διαδίκων.

Ακολούθησαν άλλες τρεις αναβολές για τον ίδιο λόγο (Οκτώβριος 2020, Μάιος 2021, Ιανουάριος 2022) και ενώ επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση τον Οκτώβριο του 2022 προέκυψε νέα αναβολή για τις 22 Μαρτίου 2023, μετά από αίτημα δικηγόρων καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε κινητοποιήσεις. Έτσι και η εκδίκαση της υπόθεσης για τους 18 κατηγορούμενους αναβλήθηκε για την 8η Νοεμβρίου 2023 και στην συνέχεια για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε για την 6η Δεκεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως οι 18 που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κατηγορούνται για τις εξής πράξεις:

Της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωσηΤης ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, με τις ειδικότερες μορφές της εισαγωγής, προμήθειας, αγοράς, πώλησης, διάθεσης, διανομής, αποθήκευσης, κατοχής, μεταφοράς και μεσολάβησης.Της νομιμοποίησης εσόδων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώτου κατηγορούμενου, για συγκάλυψη της αλήθειας ως προς την προέλευση της περιουσίας και σε βάρος του 11ου κατηγορούμενου για κατοχή περιουσίας.Της παράνομης κατοχής όπλων και φυσιγγίων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.Της παράνομης κατοχής κυνηγετικών όπλων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά – Δίκη, ΐνης,chania – diki, ΐnis