«Μπλόκο» του Γιούχτα στα Χανιά

Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε τα Χανιά με τον Καλογεράκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μπάτζιο, Μαζουλουξή, Νίκολιτς και Σιλά να είναι η αμυντική τετράδα. Στην μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Έντγκαρ με τους Λεμονή και Τσέλιο ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτέλεσαν οι Κόλα, Ελευθεριάδης και Μάναλης.

Τα Χανιά ξεκίνησαν δυναμικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπαθώντας να

επιβάλλουν τον ρυθμό τους έχοντας και μία καλή στιγμή με τον Μάναλη στο 6’. 

Στη συνέχεια ο Γιούχτας κατάφερε να ισορροπήσει, και βρέθηκε μία ανάσα από το 1-0 στο 17’ με τον Λιποράσε να κάνει την σέντρα από τα αριστερά και τον Ροβίθη να μην καταφέρνει να σκοράρει εξ επαφής, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 23’ η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη «απάντησε» με την ωραία ενέργεια του Ελευθεριάδη που μπήκε στην περιοχή και ένα το σουτ, με τον Πρινιωτάκη όμως να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι έχοντας δυνατές μονομαχίες σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Στο 38’ ο Σιλά εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Πρινιωτάκη, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Θυμηθείτε το LIVE του Sportcaster.gr που βρέθηκε στο Ηράκλειο

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 45’, με τον Ροβίθη να δοκιμάζει ένα πλασαριστό σουτ από τα αριστερά το οποίο μπλόκαρε ο Καλογεράκης. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στο 41’ τα Χανιά σκόραραν με τον Κόλα, όμως το γκολ ακυρώθηκε από τον Μπαϊρακτάρη για επιθετικό φάουλ σε μία φάση που οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός των Χανίων πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντίας στη θέση του Έντγκαρ, με στόχο να βελτιώσει την ομάδα στο δημιουργικό της κομμάτι. Τα Χανιά πίεσαν και βρήκαν τρεις καλές στιγμές μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Στο 67’ ο Μάναλης έκανε τη σέντρααπό τα δεξιά, ο Κόλα βρήκε τον Μιούλερ που με ένα γυριστό απείλησε όμως η μπάλα κατέληξε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το εντυπωσιακό σουτ του Ντίας πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πρινιωτάκη.

Στο 70’ ο Κόλα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά μόνος του, έκανε το σουτ όμως ο Πρινιωτάκης είπε “όχι”, ενώ για ένα μεγάλο διάστημα ο Γιούχτας δεν μπορούσε να απειλήσει. Το παιχνίδι απέκτησε… άγρια ομορφιά στο τελευταίο 20λεπτο, δικαιώνοντας τον χαρακτηρισμό «ντέρμπι». Στο 76’ ο Αλεξόπουλος βγήκε τετ α τετ με τον Καλογεράκη, όμως ο γκολκίπερ των Χανίων απέκρουσε, ενώ στο 79’ ήρθε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Ελευθεριάδη να στέλνει την μπάλα άουτ ενώ βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Γιούχτα και σε κενή εστία!

Παρότι τα Χανιά πίεσαν στο φινάλε, δεν βρήκαν το γκολ που ήθελαν κι έτσι είχαν την πρώτη τους απώλεια βαθμών μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Γιούχτας (Νίκος Σουργιάς): Πρινιωτάκης, Γελαδάρης, Λιποράσε, Φαζός, Μπουτσάκης (77′ Βρεττός), Κόλα Ε., Πολυχρόνης, Νοικοκυράκης (82′ Κίσσας), Ροβίθης (69’Κωστανάσιος), Μπρους, Αλεξόπουλος (82′ Δασκαλάκης).

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Νίκολιτς (80′ Κατσούρρι), Σιλά, Λεμονής, Εντγκαρ (46’ Ντίας), Τσέλιος (54′ Μιούλερ), Κόλα Α., Ελευθεριάδης (80′ Μάνος), Μάναλης (74′ Βουό)

Διαιτητής: Μπαϊρακτάρης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μητροφάνης Χρήστος, Νικολάου Χρήστος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Μόσχου Δημήτριος (Λασιθίου)

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπλόκο, Γιούχτα, Χανιά,bloko, giouchta, chania