Απονομή πτυχίων, διπλωμάτων και υποτροφιών για το Βενιζέλειο Ωδείο στις 18 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 18-2-2024 και ώρα 12μμ στην αίθουσα θέατρου “Μανώλης Σκουλούδης” του Βενιζελείου Ωδείου, θα απονεμηθούν τα πτυχία, διπλώματα και υποτροφίες των σπουδαστών του ωδείου για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι τρεις θεσμοθετημένες υποτροφίες δίδονται η πρώτη από το ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, στην μνήμη του εθνάρχη και της συζύγου του Έλενας και οι δύο άλλες από τον Σύνδεσμο Διάδοσης

Καλών Τεχνών στην Κρήτη, στην μνήμη του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη καθως επίσης και και του Μανωλη Σκουλούδη, σπουδαίας καλλιτεχνικής προσωπικότητας πρωτεργάτη ίδρυσης του Συνδέσμου και του ωδείου.

Η υποτροφία Μίκη Θεοδωράκη για φέτος θα δοθεί στη μνήμη του αγαπημένου του αδελφού Γιάννη Θεοδωράκη, πού με την παρουσία του ως ποιητή και δημοσιογράφου, τίμησε την πόλη πανελλαδικά και όχι μόνο. Την αξία της ποίησης του ανέδειξε με την συνθετική του δεινότητα ο Μίκης στο ξεκίνημα της καριέρας του , τραγουδώντας ο ίδιος με ανεπανάληπτο τρόπο τον κύκλο τραγουδιών του Γιάννη από τους Λιποτάκτες, λέγοντας πάντα ότι ‘Ομορφη Πόλη’ είναι η ναυαρχίδα του έργου του και το “Χάθηκα” το αγαπημένο του τραγούδι.

Ο σκοπός καθιέρωσης του θεσμού των υποτροφιών είναι η επιβράβευση του ταλέντου και της μάθησης που κάποια παιδιά έχουν περισσότερο ανεπτυγμένη, και το σκαλοπάτι για τα επόμενα βήματα, που με καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση θα τους οδηγήσουν ψηλότερα στη μουσική.

Οι μαθητές των υποτροφιών είναι:

1) Καλογεράκης Κωνσταντίνος μαθητής πιάνου στην τάξη της Θέτιδας Νικολοπούλου

2) Κοκολογιαννάκης Κωνσταντίνος μαθητής πιάνου στην τάξη Εύας Σκούφη

3) Αθανασάκη Ευαγγελία μαθήτρια κιθάρας στην τάξη της Πηνελόπης Κομποράκη

Στα πλαίσια της εξωστρεφούς συμπεριφοράς που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια το Βενιζέλειο ωδείο αλλά και των εκδηλώσεων των αφιερωμένων στα 100 χρόνια από την ίδρυση του, το ΔΣ.του Συνδέσμου αποφάσισε να τιμήσει ανθρώπους που βρέθηκαν και βρίσκονται αδιάκοπα πολλά χρόνια κοντά στο ωδείο, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση στις καλές τέχνες γενικά, πάντα με ανιδιοτέλεια, σεβασμό και σεμνότητα. Αναφερόμαστε στο ζεύγος Βασίλη και Κλειώ Χαρωνιτη και στον Χανιώτη σπουδαίο εικαστικό Γιάννη Μαρκαντωνάκη. Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά μαθητές του ωδείου. Θα μιλήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου Γιώργος Αραβίδης για το ‘Αγχος επι Σκηνής”. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα