Από Πανεπιστήμιο του Καζακστάν βγήκαν στη φόρα τα στοιχεία φοιτητριών του που είναι παρθένες

Οι πληροφορίες για το αν οι συγκεκριμένες φοιτήτριες από το Καζακστάν είναι παρθένες δημοσιεύτηκε στα social media σύμφωνα με τη «Daily Mail».

Το ερώτημα είναι γιατί οι γιατροί οι οποίοι έχουν συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Al-Farabi του Καζακστάν στο Αλμάτι μάζεψαν αυτές τις πληροφορίες για τις φοιτήτριες.

Πρόκειται για δεδομένα φοιτητριών 17-21 ετών που υποβλήθηκαν σε προσωπικές γυναικολογικές εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου και τα αποτελέσματα αυτών ήταν που διέρρευσαν. Στο διαδίκτυο διέρρευσαν ονόματα, ηλικίες και αριθμοί τηλεφώνων για τουλάχιστον 190 φοιτήτριες, οι οποίες είναι παρθένες, και σε αυτά έχουν πρόσβαση οι καθηγητές τους και άλλοι φοιτητές.

«Τα στοιχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα μιας γυναικολογικής εξέτασης, σημειώνοντας αν η ασθενής ήταν παρθένα», αναφέρεται στα ρεπορτάζ.

Υπουργός στο Καζακστάν ανέφερε χαρακτηριστικά… «Η διαρροή προσωπικών δεδομένων, ιδίως ιατρικής φύσης, αποτελεί παραβίαση. Ανέλαβα τον έλεγχο αυτού του θέματος, διότι εδώ υπάρχει άμεση παραβίαση. Οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν ποινή σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μας».

University leaks names and phone numbers of every VIRGIN female student aged 17 to 21: Fury in Kazakhstan as confidential data is released in error | Daily Mail Online https://t.co/rNvdW6iyxb

— Pretzel Logic (@PretzelLogic9) February 14, 2024

newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα