Αντιδράσεις για την πρόταση «συγκατοίκησης» εργαζομένων σε χώρο του δήμου Χανίων

Τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Χανίων κ. Μιχάλη Τσουπάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Μετά το πέρας τη συνάντησης ο σύλλογος εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι δεν θα δεχτούν κανένα εργολάβο στις υπηρεσίες

του δήμου. Παράλληλα εκφράζουν την αντίθεση τους στην συνστέγαση τους με τους εργαζόμενους του εργολάβου στον χώρο του αμαξοστάσιο, όπως πρότεινε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι «τη Δευτέρα, 22/01/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Χανίων κ. Μιχάλη Τσουπάκη προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου, γεγονός που αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους και τις συνθήκες εργασίας τους αλλά και το σύνολο των δημοτών αφού είναι μια υπηρεσία που την πληρώνουμε και μάλιστα παραπάνω από μια φορά!

Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου απασχολεί περίπου 150 εργαζόμενους, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό είναι συμβασιούχοι με διάφορες συμβάσεις. Παράλληλα όπως γνωρίζουμε στο κομμάτι της καθαριότητας και συγκεκριμένα στη αποκομιδή εμπλέκεται και η ΔΕΔΙΣΑ και ο εργολάβος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή επιδιώκει να φέρει στον χώρο του αμαξοστασίου και τους εργαζόμενους του εργολάβου της ΔΕΔΙΣΑ προκειμένου όπως υποστηρίζει ο Αντιδήμαρχος να έχει το καλύτερο συντονισμό των εργαζομένων.

Από τη μεριά μας ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανέναν εργολάβο στις υπηρεσίες του δήμου. Δεν θα αποδεχτούμε καμιά παραχώρηση σε εργαλεία και οχήματα και φυσικά ούτε και παραχώρηση χώρου. Άλλωστε η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και στη συγκεκριμένη περίπτωση της καθαριότητας είναι συνειδητή πολιτική, αποτελεί κυβερνητική κατεύθυνση και απαίτηση των εργολάβων που και στο δήμο μας έχουν πιάσει στασίδι.

Τον καλούμε να πάρει πίσω την απόφαση του για συνεγκατάσταση των εργαζομένων του δήμου και του εργολάβου, όπως καλούμε και το Δήμαρχο να πάρει πίσω όλες τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δήμου. Αν ο δήμος θέλει προσωπικό να προχωρήσει σε αίτημα προς τη κυβέρνηση για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.

Επίσης δηλώνουμε ότι θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για τη πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1.) Εδώ και τώρα να φύγει ο εργολάβος από τη καθαριότητα αλλά και από όλες
τις υπηρεσίες
2.) Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.
3.) Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη
μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα