Ανάκτηση αρχείων που έχουν χαθεί (διαγραμμένων αρχείων)

Είτε πρόκειται για τυχαία διαγραφή, είτε για σφάλματα του συστήματος, είτε για εισβολή κακόβουλων ιών, η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού ή τεχνικών.

Η χρήση λογισμικού ανάκτησης δεδομένων ή η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας είναι οι δύο πιο συνηθισμένοι τρόποι, που συχνά επιλέγονται για να οδηγήσουν σε επιτυχή αποκατάσταση. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της ανάκτησης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η έκταση της ζημίας, το μέσο αποθήκευσης και ο χρόνος που έχει παρέλθει από τη διαγραφή.

Μέσω σχολαστικής σάρωσης και ανακατασκευής, τα χαμένα αρχεία

είναι δυνατόν πολλές φορές να ανακτηθούν, προσφέροντας πραγματική ανακούφιση. Μάθετε περισσότερα για την ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων από τον Κάδο Ανακύκλωσης.

Με ποιους τρόπους μπορώ να τα επαναφέρω;

Μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία σας με τους παρακάτω τρόπους:

Ερευνώντας στον κάδο ανακύκλωσης και επιλέγοντας την επαναφοράΑνάκτηση από τα “Αντίγραφα Ασφαλείας”, εάν έχουν δημιουργηθείΕπαναφορά παλαιότερων εκδόσεων των αρχείωνΧρήση ειδικού λογισμικού για την ανάκτηση αρχείων

Παρακάτω θα αναλύσουμε περισσότερο τον κάθε τρόπο.

Ερευνώντας στον κάδο ανακύκλωσης και επιλέγοντας την επαναφορά

O πιο βασικός, εύκολος και γρήγορος τρόπος. Η ανάκτηση χαμένων αρχείων από τον κάδο ανακύκλωσης επιλέγοντας “Επαναφορά” είναι μια απλή διαδικασία, που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Όταν τα αρχεία διαγράφονται σε ένα σύστημα Windows, συνήθως μετακινούνται στον κάδο ανακύκλωσης αντί να διαγραφούν οριστικά, προσφέροντας έτσι, ένα δίχτυ ασφαλείας. Με απλή πρόσβαση στον κάδο ανακύκλωσης, έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε τα αρχεία που επιθυμείτε, να τα επιλέξετε και, στη συνέχεια, να πατήσετε “Επαναφορά”. Αυτή η ενέργεια επαναφέρει τα αρχεία στην αρχική τους θέση στο σύστημα, αναιρώντας ουσιαστικά τη διαγραφή.

Η ενσωματωμένη αυτή λειτουργία του λειτουργικού συστήματος παρέχει μια γρήγορη και βολική μέθοδο για την αποκατάσταση διαγραμμένων αρχείων και σε απαλλάσσουν από την αγωνία της μόνιμης απώλειας δεδομένων.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αρχεία μπορούν να ανακτηθούν από τον κάδο ανακύκλωσης μόνο εάν αυτός δεν έχει αδειάσει, καθώς, το άδειασμα του κάδου ανακύκλωσης διαγράφει μόνιμα τα περιεχόμενά του.

Ανάκτηση από τα “Αντίγραφα Ασφαλείας”, εάν έχουν δημιουργηθεί

Σε περίπτωση που έχετε προνοήσει και δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας για τα αρχεία σας, έχετε στη διάθεσή σας έναν παραπάνω τρόπο για να σώσετε ό,τι έχει φαινομενικά χαθεί. Με την πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να εντοπίσετε τα επιθυμητά αρχεία και να τα επαναφέρετε στις αρχικές ή εναλλακτικές θέσεις τους.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα αυτού του τρόπου ανάκτησης, εξαρτάται από τη συχνότητα των αντιγράφων ασφαλείας, την ακεραιότητα των διαδικασιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και τη διαθεσιμότητα πρόσφατων αντιγράφων ασφαλείας.

Η τακτική ενημέρωση και συντήρηση των αντιγράφων ασφαλείας είναι απαραίτητη για τη μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων επιτυχούς ανάκτησης αρχείων και την προστασία από πιθανές καταστροφές δεδομένων.

Επαναφορά παλαιότερων εκδόσεων των αρχείωνΑνοίξτε το μενού Έναρξη.Πληκτρολογήστε restore files και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιό σας.Αναζητήστε το φάκελο όπου ήταν αποθηκευμένα τα διαγραμμένα αρχεία σας.Επιλέξτε το κουμπί “Επαναφορά” στη μέση για να επαναφέρετε τα αρχεία των Windows 10 στην αρχική τους θέση.Χρήση ειδικού λογισμικού για την ανάκτηση αρχείων

Αν δεν καταφέρετε να επαναφέρετε τα αρχεία σας, με κανέναν από τους παραπάνω τρόπους, έχει έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε κάποιο πιο εξειδικευμένο λογισμικό. Αυτά τα εργαλεία λογισμικού έχουν σχεδιαστεί με εξελιγμένους αλγόριθμους και τεχνικές για να σαρώνουν ολοκληρωμένα τις συσκευές αποθήκευσης, αναζητώντας χαμένα αρχεία. Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα αυτά μπορούν συχνά να εντοπίσουν και να εξάγουν διαγραμμένα ή χαμένα αρχεία, ακόμη και από κατεστραμμένες ή διαμορφωμένες μονάδες δίσκων.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το λογισμικό στο σύστημά σας, να επιλέξετε τη μονάδα δίσκου ή τη συσκευή αποθήκευσης που θα σαρωθεί και να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάκτησης. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αξιόπιστο λογισμικό από αξιόπιστες πηγές, ώστε να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα και η ακεραιότητα των δεδομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάκτησης.

Σε κάθε περίπτωση, η βοήθεια από τους ειδικούς είναι πάντα η καλύτερη λύση, καθώς συνδυάζει τεχνογνωσία, σωστό εξοπλισμό και μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στην ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανάκτηση,anaktisi