Αναδείχθηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ρεθύμνου

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης καθώς και το Δ.Σ της Δημοτικής Επιτροπής αναδείχθηκαν σήμερα (8/1/’24) στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης, στη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Προεδρείου Δ.Σ. και του συλλογικού οργάνου της Δ.Ε.

Η σύνθεση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου προέκυψε κατόπιν φανερής ψηφοφορίας μεταξύ των 35 μελών του Δ.Σ. Ομόφωνα εξελέγησαν:

Πρόεδρος ο κ. Αγριμάκης Νίκος (από την πλειοψηφία του Δ.Σ, κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη και Επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αντίληψη»), Αντιπρόεδρος ο κ. Φωτάκης Νίκος ( κατόπιν πρότασης της Επικεφαλής της δεύτερης σε εκλογική δύναμη παράταξης «Μαζί για την Αλλαγή» κ. Κουτσαλεδάκη Ειρήνης) και Γραμματέας η κ. Δακανάλη Ιωάννα (κατόπιν δήλωσης του Επικεφαλής της τρίτης σε εκλογική δύναμη παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μανουσογιάννη Μανούσου).

Ακολούθησε η ψηφοφορία ανάδειξης των Μελών της Δημοτικής Επιτροπής στην οποία, ορίστηκε με απόφαση του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη , ως Πρόεδρος, ο κ. Σπανουδάκης Στέλιος/ Αντιδήμαρχος Δ.Ρ.

Ως Τακτικά Μέλη (με 14 σταυρούς έκαστος/-η) εξελέγησαν:

Από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας (δημοτική παράταξη «Νέα Αντίληψη») οι: κ. Λαχνιδάκης Δημήτρης , κ. Λιανδρή Χαρά, κ. Λουκογιωργάκης Στάθης, κ. Μαλάς Αγγελος και κ. Σκορδίλης Γιώργος. Ως αναπληρωματικά Μέλη (με 10 σταυρούς έκαστος) αναδείχθηκαν, κατόπιν κλήρωσης λόγω ισοψηφίας, οι: κ. Φραγκιαδάκης Στέλιος, κ. Μποτονάκης Μποτόνης, κ. Ηλιάκης Κων/νος, κ. Σαμψών Στέλιος και κ. Προβιάς Νίκος.

Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δ.Σ, ως Τακτικά Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, εξελέγησαν (με 5 σταυρούς έκαστος/-η, οι: κ. Κουτσαλεδάκη Ειρήνη/ Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την Αλλαγή», ο κ. Δερεδάκης Νίκος και η κ. Καρνή Μυρσίνη.

Από τη μειοψηφία του Δ.Σ, ως αναπληρωματικά Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δ.Ρ, αναδείχθηκαν (με 4 σταυρούς έκαστος/-η), κατόπιν κλήρωσης λόγω ισοψηφίας, οι: κ. Τζαγκαράκης Εμμανουήλ, κ. Παπατζανή Καλλιόπη και κ. Μεργέμογλου Νίκος.

Τονίζεται ότι η χρονική διάρκεια της θητείας των Μελών του Προεδρείου του Δ.Σ, όπως και της 8μελούς Δημοτικής Επιτροπής Δ.Ρ (άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010) έχει ισχύ από 08.01.2024 έως 30.06.2026.

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξης της ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης , καλωσόρισε θερμά τα επανεκλεγέντα και νεοεκλεγέντα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχήθηκε σε όλους και όλες Καλή Χρονιά με Υγεία και γόνιμη συνεργασία προς όφελος του Ρεθύμνου και έκοψε , κατά το έθιμο, την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ο τυχερός της χρονιάς είναι ο κ. Φωτάκης Νίκος/ Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης ο οποίος βρήκε το φλουρί.

Keywords
Τυχαία Θέματα