Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου – Συνάντηση στο δήμο Χανίων για την ΜΠΕ γραμμής μεταφοράς Χανιά – Δαμάστα (φωτο)

Επί τόπου δράση αυτοψίας, με σκοπό τη διερεύνηση προτεινόμενου έργου ενέργειας σε θέσεις των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου, πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Η εν λόγω

μελέτη, η οποία εξετάζεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, αφορά σε έξι (6) περιοχές Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 288MW, στους Δήμους Κισσάμου, Σφακίων, Αποκορώνου και Καντάνου Σελινού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Φορέας του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ».

Στην αυτοψία συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Γιάννης Μανούσακας, Χρύσα Χαριτάκη και Αλέκος Μαρίνακης, οι Αντιδήμαρχοι Καντάνου Σελίνου Νίκος Φιωτοδημητράκης και Αντώνης Καστρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μακράκης, ο ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Κισσάμου Κώστας Κουκουράκης, εκπρόσωπος του ΟΦΥΠΕΚΑ, καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης εξέτασαν επί τόπου τις περιβαλλοντικές πτυχές του έργου και συζήτησαν με τους εκπροσώπους των φορέων των περιοχών μελέτης. Αντίστοιχη δράση αυτοψίας προβλέπεται να πραγματοποιηθεί και όσον αφορά στις περιοχές των δήμων Σφακίων και Αποκορώνου.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στον Δήμο Χανίων για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη στο Δημαρχείο Χανίων πραγματοποιήσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, με θέμα την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Γραμμής Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150kV Χανιά – Δαμάστα του ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

Η συνάντηση, η οποία δρομολογήθηκε σε συνέχεια και σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συνάντησης των ενδιαφερόμενων φορέων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης τον Μάρτιο, είχε σκοπό την ενημέρωση της Περιφέρειας Κρήτης για τις τεχνικές παρατηρήσεις και προτάσεις του Δήμου Χανίων επί της περιβαλλοντικής μελέτης του προτεινόμενου έργου. Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση, ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι των ενδιαφερόμενων Τοπικών Κοινοτήτων, στελέχη του Δήμου Χανίων και εκπρόσωποι ενδιαφερόμενων φορέων. Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Τακτικά Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Γιάννης Μανούσακας, Χρύσα Χαριτάκη και Μανώλης Φραγκάκης, ο Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Μαρίνος Κριτσωτάκης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Χανίων Μανώλης Βεγλιρής και η Ειδική Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.

Αντίστοιχες δράσεις συναντήσεων προβλέπεται να πραγματοποιηθούν και όσον αφορά στους δήμους Αποκόρωνα, Ρεθύμνου, Αμαρίου, Μυλοπόταμου και Μαλεβιζίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοψία, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Δήμων Κισσάμου, Καντάνου Σελίνου,aftopsia, antiperifereiarchi perivallontos, dimon kissamou, kantanou selinou