ΑΕΝ Κρήτης: Αναγκαία η «πράσινη» μετάβαση της ναυτιλίας λόγω της κλιματικής αλλαγής (φωτο – βίντεο)

Η συμβολή των καυσαερίων των πάσης φύσεως πλοίων στην κλιματική αλλαγή και οι τρόποι μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών ήταν το βασικό θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής 12/1 η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ στον Βλητέ Χανίων πέντε ειδικοί στο αντικείμενο ανέλυσαν συγκεκριμένες παραμέτρους, όπως το

θέμα της αλλαγής του είδους καυσίμων προκειμένου να οδεύσει η ναυτιλία προς την μείωση ή βελτίωση του είδους υδρογονανθράκων που χρησιμοποιούν τα σκάφη για την κίνησή τους σε συνδυασμό και με νέες τεχνολογίες (ειδικά φίλτρα κλπ)

Στις «Προκλήσεις στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Πραγματοποιήσιμη ή όνειρο καλοκαιρινής νύχτα;» αναφέρθηκε ο Δρ. Κοκαράκης Ιωάννης, Technical Director Bureau Veritas.

Το θέμα «Νέοι τύποι πλοίων» ανέπτυξε ο καπτ. Αποστολόπουλος Θανάσης, Crew Manager Olympic Shipping

Ο  κ. Θανόπουλος Γεώργιος, CEO Neda Maritime, μίλησε με θέμα  «Συλλογή, μεταφορά και ανάλυση δεδομένων για την βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του στόλου».

«Πλέοντας προς την Βιωσιμότητα : Εξερευνώντας τις “Θάλασσες” της ανθρακοποίησης της ναυτιλίας» ήταν το θέμα που παρουσίασε ο κ. Ριντάρης Ευάγγελος, Deputy DPA Polembros Shipping

Τέλος ο κ. Χατζηγρηγόρης Σταύρος, Advanced Engineering Services, μίλησε με θέμα «Energy efficient ships excluding the use of reduced carbon or zero carbon fuels»

Γραπτούς χαιρετισμούς έστειλαν οι Βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και Σέβη Βολουδάκη, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Γιάννης Μανούσακας και ο Αντιδήμαρχος Χανίων Νίκος Χαζιράκης.

Στο θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης αναφέρθηκε κυρίως ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών Α’ του υπουργείου Ναυτιλίας Χρήστος Βαγιωνάκης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν και οι Διευθυντές των σχολών Πλοιάρχων Ιωάννης Τσαλαπάκης και Μηχανικών Δημήτρης Μώκας της ΑΕΝ Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα