Eκδήλωση για το συγγραφικό έργο του Λευτέρη Ηλιάκη στο Πνευματικό Κέντρο

Το παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού καλεί τους απογόνους των αγωνιστών της ΕΑΜικής αντίστασης και τους φίλους στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων για το συγγραφικό έργο του κομμουνιστή αγωνιστή Λευτέρη Ηλιάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 7μμ.

Ο Λευτέρης Ηλιάκηςανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό

έργο εκδίδοντας 6 βιβλία για την Αντίσταση στο Νομό Χανίων, τον Εμφύλιο στην Κρήτη, τα πρώτα βήματα του ΕΑΜ στην Κρήτη, για τις γυναίκες στην Αντίσταση, τα Κρητικά Γράμματα και την αυτοβιογραφία του, «Δε σταθήκαμε στην άκρη του δρόμου». Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και στη διοίκηση των κεντρικών της ΠΕΑΕΑ και μέλος του ΔΣ του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο. Έκανε πολλές ομιλίες, άρθρα ιδεολογικά, φιλοσοφικά, ιστορικά, σε εκδηλώσεις και στον τύπο.

Το πρόγραµµα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

19:00 Καλωσόρισµα από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.19:10 Χαιρετισµοί από εκπροσώπους Αρχών και Φορέων.19:20 Καλωσόρισµα από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας.19:30 Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας “Η προσφορά του Λευτέρη Ηλιάκη και η αξία του συγγραφικού του έργου”.20.00 Μαρία Χαραλαµπάκη, πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ηρακλείου, “Ο συγγραφέας Λευτέρης Ηλιάκης και το έργο του”20:30 Παρεµβάσεις- Καταθέσεις µαρτυριών.20:50 – 21:10 Συζήτηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Eκδήλωση, Λευτέρη Ηλιάκη, Πνευματικό Κέντρο,Ekdilosi, lefteri iliaki, pnevmatiko kentro