BAFTA 2024: Οι προβλέψεις για τους νικητές των βρετανικών βραβείων – Λάνθιμος και Νόλαν στα φαβορί

Μερικές από τις πιο συναρπαστικές κατηγορίες περιλαμβάνουν την Καλύτερη Ταινία, την Καλύτερη Σκηνοθεσία, και τα βραβεία καλύτερης ερμηνείας, ενώ επίσης αναμένουμε να δούμε ποιες τηλεοπτικές σειρές θα κερδίσουν την προσοχή των κριτικών.

Με την ανάδειξη αριστουργημάτων του κινηματογράφου και τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια, η ανταγωνιστική φύση των Βραβείων BAFTA έχει αυξηθεί, καθιστώντας την πρόβλεψη των νικητών μια πρόκληση. Παρά τη δυσκολία αυτή, υπάρχουν ορισμένες ταινίες και σειρές που έχουν ήδη ξεχωρίσει στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και ενδέχεται να σημειώσουν μεγάλη

επιτυχία, σύμφωνα με το Variety.

Τα 77α Βραβεία BAFTA θα διεξαχθούν απόψε Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου στις 7μμ (τοπική ώρα), στο London’s Royal Festival Hall με τον πρωταγωνιστή του «Doctor Who», David Tennant, να υποδέχεται τους παρευρισκόμενους. Η ταινία «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν (Christopher Nolan) είναι πρώτη στην λίστα κατέχοντας 13 υποψηφιότητες, το υψηλότερο αριθμό υποψηφιοτήτων για ταινία φέτος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Variety, αναμένεται η ταινία «Oppenheimer» να κερδίσει 10 βραβεία BAFTA, πιθανώς καθιστώντας την την πιο βραβευμένη ταινία στην ιστορία της εκδήλωσης. Το «Butch Cassidy and the Sundance Kid» του George Roy Hill (1969) ήταν η ταινία που είχε κυριαρχήσει στα συγκεκριμένα βραβεία, αν και ο Paul Newman παραβλέφτηκε υπέρ του συν-πρωταγωνιστή του, Robert Redford. Ωστόσο, το «Butch Cassidy» δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το προηγούμενο έτος (καθώς κατατάσσεται σε διαφορετικά έτη), χάνοντας από το «Midnight Cowboy». Κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης εμφάνισης στα Βραβεία BAFTA, επιλέχθηκε ως το φαβορί σε μια λίστα όπου η ταινία «Patton» (1970) δεν ήταν υποψήφια.

Επιπλέον, η ταινία «Oppenheimer» έχει τη δυναμική να αποσπάσει περισσότερες νίκες, διότι διαγωνίζεται εντός έδρας, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, για αυτό και η Έμιλι Μπλαντ (Emily Blunt) έχει ισχυρές πιθανότητες εναντί της Da’Vine Joy Randolph («The Holdovers» – «Τα Παιδιά του Χειμώνα») λόγω της δημοτικότητάς της. Επιπλέον, οι επιτυχία της ταινίας υποδηλώνει ότι μπορεί επίσης να ανταγωνιστεί στις κατηγορίες κοστουμιών, μακιγιάζ και μαλλιών. Το αν η επιτυχία του «Oppenheimer» στα Βραβεία BAFTA θα μεταφραστεί σε Όσκαρ παραμένει αβέβαιο.

Λάνθιμος vs Νόλαν

Η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου με 11 υποψηφιότητες της, αποτελεί έναν αξιόλογο αντίπαλο σε αρκετές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ηθοποιού για την Έμα Στόουν (Emma Stone), του προσαρμοσμένου σεναρίου, του σχεδιασμού παραγωγής, των κοστουμιών, του μακιγιάζ και των μαλλιών και της καλύτερης βρετανικής ταινίας.

Προβλέπεται ότι το «Ανατομία μιας Πτώσης» της Justine Triet θα είναι η δεύτερη ταινία με τα περισσότερα βραβεία, με πιθανές διακρίσεις στα Βραβεία Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Ταινίας Που Δεν Είναι στην Αγγλική Γλώσσα και Καλύτερης Ηθοποιού σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο για τη Sandra Huller. Επιπλέον, μπορεί να είναι υποψήφια και για Καλύτερο Μοντάζ.

Η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA) διαδραματίζει καίριο ρόλο και αποτελούν συνήθως τον προάγγελο των Όσκαρ, λόγω της επικάλυψης των μελών που ψηφίζουν σε αυτά τα δύο θεσμικά όργανα. Η επίδρασή τους, επομένως, στα Όσκαρ είναι σημαντική, καθώς συχνά διαμορφώνουν τους νικητές. Πέρυσι, η γερμανόφωνη ταινία «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» αποτέλεσε ενδεικτικό παράδειγμα, καθώς έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στα BAFTA πριν αποσπάσει εννέα υποψηφιότητες για τα Όσκαρ και κερδίσει τέσσερα βραβεία, αν και αρχικά την είχαν αγνοήσει μεγάλες ομοσπονδίες.

Ανυπομονούμε λοιπόν να δούμε ποιοι θα είναι οι μεγάλοι νικητές στα Βραβεία BAFTA του 2024 και ποιοι θα αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο του θεάματος…

ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
BAFTA 2024, – Λάνθιμος, Νόλαν,BAFTA 2024, – lanthimos, nolan