Θέσεις του Δικτύου Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών - Φοροτεχνικών στην ΕΦΕΕΑ



ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

ΘΕΣΕΙΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

Στην ανατολή της μεταμνημονιακής περιόδου και αρνούμενοι την αυταπάτη της λεγόμενης καθαρής εξόδου, ως επαγγελματικός κλάδος βιώνουμε κι εμείς τις ίδιες πολιτικές εξαθλίωσης, λιτότητας και φτωχοποίησης που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.

Η προεκλογική περίοδος, στην οποία ήδη έχουμε εισέλθει, προσφέρεται για τη «δημοπράτηση» παροχών, εξαγγελιών και ελπίδων. Τα κυβερνητικά κόμματα και η αντιπολίτευση συναγωνίζονται
στις «καλύτερες προσφορές» προς άγραν ψήφων καλλιεργώντας τη ψευδαίσθηση των «καλύτερων ημερών» που έρχονται.

Όμως ως κοινωνία και Πολίτες συνεχίζουμε να βιώνουμε την ζοφερή κατάσταση και τη σκληρή πραγματικότητα, με τις μειωμένες συντάξεις, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, , το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, τους επαχθέστατους φορολογικούς συντελεστές και τους έμμεσους φόρους, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και αυτά που βλέπουμε στον ορίζοντα... Διαμορφώνουν τη λαίλαπα που «παράγει» ανεργία, μετανάστευση των παιδιών μας στο εξωτερικό, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Οι πανηγυρισμοί για τη έξοδο από τα μνημόνια και τη βιωσιμότητα του χρέους, δεν μας πείθουν και κυρίως δεν μας καθησυχάζουν. Γιατί γνωρίζουμε ότι η παράδοση στους δανειστές είχε μοναδικό σκοπό την νομιμοποίηση και την μονιμοποίηση της Χρεοδουλοπαροικίας τουλάχιστον έως το 2060.

Οι δεσμεύσεις μεγάλου μέρους του πολιτικού προσωπικού της χώρας για την πλήρη τήρηση των συμφωνηθέντων με τα αρπακτικά των θεσμών(ΕΕ,ΔΝΤ) για πολλά, πολλά χρόνια, καταδεικνύουν ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές σε βάρος του λαού και της χώρας δεν σταματούν εδώ..

Όσο αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει να εξελίσσεται έτσι, η Κοινωνία θα στρέφεται σε «λύσεις» που θα πριμοδοτούν τον ρατσισμό και τις φασιστικές αντιλήψεις.

Η ενεργοποίηση μας, η συμμετοχή, ο συντονισμός με τους αγώνες κι άλλων επαγγελματικών και εργατικών ενώσεων, και η αντίσταση μας στη σημερινή πραγματικότητα και στο διαφαινόμενο μέλλον που μας ετοιμάζουν, θα πρέπει να είναι η απάντηση και η πρόταση επιβίωσης μας.

Το ΔΙΚΤΥΟ στην ΕΦΕΕΑ

Πριν, τρία χρόνια δημιουργήθηκε το ΔΙΚΤΥΟ και «εκτέθηκε» για πρώτη φορά στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΦΕΕΑ.

Οι συνάδελφοι μας τίμησαν με την εκλογή τεσσάρων αντιπροσώπων στην συνέλευση της ΠΟΦΕΕ και αργότερα με μια έδρα στο ΔΣ στις εκλογές για το ΔΣ της ένωσης (18 Φεβρουαρίου 2017). Στο διάστημα αυτό προχωρήσαμε σε μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες παραθέτουμε επιγραμματικά:

Απολογούμαστε λοιπόν...

- Στα πλαίσια της Τακτικής απολογιστικής Συνέλευσης της ΠΟΦΕΕ καταθέσαμε πρόταση - ψήφισμα του ΔΙΚΤΥΟΥ στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Προτείνεται η χρήση των κωδικών του Taxisnet των Λογιστών - Φοροτεχνικών ή των κωδικών εισόδου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίας του ΟΕΕ (για την παρακολούθηση των υποχρεωτικών σεμιναρίων για τη ανανέωση της αδείας) όταν και όπου αυτό απαιτείται με βάση τις κείμενες διατάξεις ( υποβολή Ε3 για επιχειρήσεις με άνω των 50 χιλ για Π. Υ και άνω των 100χιλ για Εμπορία )Καταυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την δημιουργία ηλεκτρονικής υπογραφής που σχεδιάζει το ΟΕΕ και το επακόλουθο κόστος απόκτησης που θα προκύψει για τους Λ-Φ».

Η πρόταση καταψηφίστηκε από τους παριστάμενους αντιπροσώπους.

Με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1072 /16-4-2018 της ΑΑΔΕ υιοθετήθηκε από την ΑΑΔΕ η πρόταση του ΔΙΚΤΟΥ που είχε καταψηφιστεί στην Γ.Σ της ΠΟΦΕΕ.

• Καταθέσαμε Πρόταση στο ΔΣ να διεκδικήσουμε Οριστική Άδεια των συναδέλφων πρώην Γ' ειδική (που λήγει στις 31/12/2018).

• Κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και το Υ.Ο επιστολή του ΔΙΚΤΥΟΥ για το κοινωνικό μέρισμα όπου ζητούσαμε την άρση των αδικιών, με βάση συγκεκριμένες προτάσεις.

• Στην Γ.Σ Της ΕΦΕΕΑ της 24 Φεβρουαρίου 2018 υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ για μετάθεση εφαρμογής του νέου Ε3 από το φορολογικό έτος 2018 .Ακολούθησε επίσημο αίτημα στην ΑΑΔΕ και το Υ.Ο από την ΕΦΕΕΑ το οποίο παραποιήθηκε από το Προεδρείο της Ένωσης.

• Στην Επιτροπή που δημιουργήθηκε για τον υπό διαβούλευση Κώδικα Δεοντολογίας του ΟΕΕ το ΔΙΚΤΥΟ υποστήριξε την θέση (που ήταν και το τελικό πόρισμα ) ότι πρόκειται για ένα Κώδικα που επιβαρύνει με δυσβάσταχτες ευθύνες τους Λ-Φ και δεν προσφέρει καμία κατοχύρωση και δικαιώματα.

• Καταθέσαμε πρόταση στο ΔΣ της ΕΦΕΕΑ να συντάξει η Επιστημονική Ομάδα ερώτημα στην ΑΑΔΕ όπου θα ζητάει μια επίσημη απάντηση για το φαινόμενο που παρουσιάζεται σε πολλές Δ.Ο.Υ , υπάλληλοι να μην επιτρέπουν την διακοπή εργασιών αν υπάρχουν αποκλίσεις στις ΜΥΦ.

• Προτείναμε , πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το ΔΣ, η παράταση των υποχρεώσεων των ασθενούντων συναδέλφων, να εισαχθεί στα 71 σημεία της ΠΟΦΕΕ που αποτελούν την βάση των διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας στις συνομιλίες της ηγεσίας της με την ΑΑΔΕ και το Υ.Ο.

• Προτάθηκε η νομοθετική τακτοποίηση της δυνατότητας υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων ( για ποσά επιδοτήσεων προηγουμένων ετών ΟΠΕΚΕ και οικογενειακών επιδομάτων Α21) έως 31/12 του έτους που εκδίδεται η βεβαίωση όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αναδρομικά μισθών και συντάξεων.

• Συνάντηση στις 3 Απριλίου 2017 στα γραφεία του ΕΦΚΑ μελών του ΔΙΚΤΥΟΥ με έναν εκ των Υποδιοικητών του ΕΦΚΑ τον κ.Τσακίρη.

• Στις 18 Ιουλίου 2018 κατατέθηκε αίτημα του ΔΙΚΤΥΟΥ στην Γραμματεία της κ.Αχτσιόγλου για το θέμα των βεβαιώσεων που αναρτά ο ΕΦΚΑ από αρχές Ιουνίου 2018.

• Συμμετείχαμε στην 24ωρη Απεργία και στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στις 17 Μαΐου 2017 μαζί με τους συναδέλφους της Αθήνας.

• Συμμετείχαμε στην απεργία της 30 Μαΐου 2018 μαζί με τους συναδέλφους της Αθήνας .

• Καταθέσαμε πρόταση για τη Δωρεάν παραχώρηση αιθουσών ώστε να διοργανώνει τα επιμορφωτικά της σεμινάρια η ΕΦΕΕΑ και όταν προσκαλούνται Δημόσιοι υπάλληλοι ως εισηγητές να καλύπτει το κόστος το Δημόσιο.

• Μετά από απαίτηση μας στο Δ.Σ ζητήσαμε να παρουσιαστεί στο Δ.Σ το σχέδιο της μετατροπής της Ομοσπονδίας σε ΝΠΔΔ και έτσι δημιουργήθηκε μια Επιτροπή η οποία θα επεξεργαζόταν τις προτάσεις της ΕΦΕΕΑ προς την ΠΟΦΕΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα στην οποία μετείχε και ο εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ

• Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα προς το Προεδρείο του Δ.Σ για το γεγονός ότι συνάδελφοι εγγράφηκαν στην ΕΦΕΕΑ (αυτό αντιβαίνει το άρθρο 3 παράγραφος 4 του καταστατικού), ενώ είναι μέλη σε άλλους Συλλόγους (πχ. του Πειραιά) και ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές (διαμορφώνοντας σε ένα βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα )

• Πρόταση να γίνεται σε κάθε Δ.Σ οικονομικός απολογισμός των σεμιναρίων που διεξάγει η Ένωση πράγμα που δεν συνέβαινε πριν.

• Μετά από πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ δημιουργήθηκε στις 20 Ιουλίου 2017 η Τράπεζα Αίματος της ΕΦΕΕΑ και διενεργήθηκε εθελοντική αιμοδοσία.

• Κατατέθηκε πρόταση για τη Σύσταση επιτροπής που θα επεξεργαστεί καταστατικές αλλαγές και να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της επεξεργασίας της στο Δ.Σ ώστε να παρθούν αποφάσεις και να προχωρήσει η Ένωση σε Καταστατική Συνέλευση. Στην επιτροπή που συστάθηκε συμμετείχε και εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ.

• Εκδώσαμε ως Δίκτυο, Δελτία Τύπου : α) Για τον ένα χρόνο παρουσίας μας στην ΕΦΕΕΑ β) Για τη διασφάλιση των προσωπικών επαγγελματικών στοιχείων μας γ) Για την προσαρμογή του καταστατικού των ενώσεων της ΠΟΦΕΕ, ενάντια στο ενιαίο ψηφοδέλτιο δ) Για τη φετινή παράταση των δηλώσεων, μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία από τις φωτιές στην Αττική.

Η άποψη μας για την συνδικαλιστική δραστηριότητα του Κλάδου

Ο πολυκερματισμός της συνδικαλιστικής δραστηριότητας του Κλάδου και ιδιαίτερα στην Αθήνα συνέβαλλε διαχρονικά στην αδυναμία έκφρασης και δραστηριοποίησης ενός μαζικού, παρεμβατικού και διεκδικητικού κινήματος στο χώρο μας.

Οι διαφοροποιήσεις και οι διαφορετικές απόψεις δεν μπορούν δικαιολογήσουν τους «ξεχωριστούς» δρόμους που εκφράστηκαν με πάμπολλα σωματεία, σφραγίδες ή μη και άρα οι λόγοι θα μπορούσαν να αναζητηθούν σε επιδιώξεις και κίνητρα που δεν αφορούν τον Κλάδο.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας, δεν βρέθηκαν ικανές και αντάξιες να διαχειριστούν τα σοβαρά προβλήματα του Κλάδου και αρκέστηκαν σε διεκπεραιωτικά καθήκοντα, πρακτικών και μόνο ζητημάτων (παρατάσεις, ΜΥΦ κλπ), υποβαθμίζοντας τη Συμμετοχή των συναδέλφων και τα αιτήματα διεκδίκησης που αφορούν τη ζωή μας και κυρίως το μέλλον μας.

Με τη τακτική αυτή συνέβαλλαν καθοριστικά στην αποχή και στην παθητικότητα των συναδέλφων και τελικά στην αναποτελεσματικότητα οποιασδήποτε ουσιαστικής διεκδίκησης.

Η εμπειρία της απραξίας, της πολιτικής σκοπιμότητας, της προσωπικής καταξίωσης των ανθρώπων που κύρια κινούν τους συνδικαλιστικούς φορείς μας, δικαιολογημένα έχουν δημιουργήσει ένα είδος άρνησης των περισσότερων να συμμετέχουν σε αυτούς.

Η λογική του «τίποτα δεν αλλάζει» και ότι πάντα «αυτοί» θα έχουν το πάνω χέρι, κυριαρχεί και μας απομονώνει...

Έτσι το καθεστώς της εσωτερικής συναλλαγής και επί της ουσίας της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς χαρακτήρισε τις ηγεσίες των Συνδικαλιστικών Φορέων μας.

Πιστεύουμε ότι οι διαφορές μας, θα πρέπει να εκφράζονται μέσα στο Σωματείο μας, για να υπάρχει η δυνατότητα συνθέσεων και κυρίως κοινής πορείας διεκδίκησης των αιτημάτων μας, μέσα από τις κοινές δράσεις μας.

Πιστεύουμε ότι τα Σωματεία μας, θα πρέπει να αποκαταστήσουν τη δημοκρατική τους λειτουργία, με τη συμμετοχή των Μελών τους, με τις θεματικές Γενικές Συνελεύσεις, με τον διάλογο, όπου όλοι/ες οι Συνάδελφοι/φισες θα αποτελούν το «κύτταρο» και όχι τον χειροκροτητή ή τον ψηφοφόρο.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο με την εγγραφή - συμμετοχή των Λογιστών, στα Σωματεία τους
και τη διεκδίκηση πρώτα και κύρια του ρόλου τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΫΜΕ:

• Τη κατάργηση της συνυπευθυνότητας και της συναυτουργίας των Λογιστών και την μη ποινικοποίηση της εργασίας μας

• Να δοθεί Οριστική Άδεια Α' τάξης στους συναδέλφους της πρώην Γ' ειδικής (που λήγει στις 31/12/2018).

• Την συνεχή ενημέρωση μας από το Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των Λογιστών και κατάργηση της υποχρεωτικότητας παρακολούθησης των Σεμιναρίων του ΟΕΕ, με το αντίστοιχο χαράτσι. Διοργάνωση δωρεάν διαδικτυακών Σεμιναρίων Λογιστών, από το Υπουργείο Οικονομικών με χρήση των Κωδικών μας.

• Τη Δημιουργία δημόσιων φορολογικών ΚΕΠ, για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων και όχι παροχή υπηρεσιών, από τα «ΚΕΠ» των Λογιστών.

• Τη συμμετοχή των επίσημων συνδικαλιστικών φορέων μας, στις συζητήσεις και στη διαμόρφωση των νομοθετημένων που αφορούν στο αντικείμενο μας κυρίως αυτών που αφορούν το επάγγελμα μας.

• Εγγραφή όλων των αδειούχων και νόμιμα απασχολούμενων συναδέλφων, ως μελών στο ΟΕΕ.

• Την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους μισθωτούς Λογιστές-Φοροτεχνικούς.

Η θέση του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη μετατροπή της ΠΟΦΕΕ σε «επιστημονικό Φορέα»

Με βάση τα σχέδια που είδαμε και αφορούν τη μετατροπή της ΠΟΦΕΕ σε ΝΠΔΔ, αντιλαμβανόμαστε ότι επιχειρείται στην ουσία να δημιουργηθεί ένα οιονεί Επιμελητήριο , όπου οι άδειες παραμένουν στην αρμοδιότητα του ΟΕΕ και τίθεται εμβόλιμα στην ΠΟΦΕΕ και το ΟΕΕ.

Αλήθεια αυτή είναι σήμερα η ανάγκη μας, ως Λογιστών-Φοροτεχνικών; Η δημιουργία ενός νέου φορέα (καπέλου) που θα διαχειρίζεται τις τύχες μας;

Και εμείς και τα προβλήματα μας;

Με ποιόν συνδικαλιστικό φορέα θα διεκδικούμε τοπικά αλλά και πανελλαδικά την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων μας; Διεκδικώντας ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, επαγγελματικά δικαιώματα, δίκαιη φορολογική & ασφαλιστική κατανομή, συμμετοχή στις κεντρικές αποφάσεις που μας αφορούν, αξιοπρεπείς αμοιβές.

Όχι, δεν θέλουμε άλλον ένα ημιδημόσιο φορέα, συμβουλάτορα και «συνεργάτη» της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Τον ρόλο αυτόν άλλωστε τον έχει αναλάβει εργολαβικά, το ΟΕΕ.

Θέλουμε Πανελλαδικό Συνδικαλιστικό φορέα, με την ισότιμη συμμετοχή των τοπικών ενώσεων, δημοκρατικό, πλουραλιστικό, διεκδικητικό.
Σταθερή θέση μας είναι: «Ένα Σωματείο σε κάθε Νομό, μια Ομοσπονδία για όλους»

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ διεκδικεί τη συμμετοχή, τη στήριξη και τη ψήφο των Συναδέλφων, για την εκλογή αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Φ.Ε.Ε

Οι θέσεις μας για τα Φορολογικά-Ασφαλιστικά

• Άμεση κωδικοποίηση και απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, με σταθερό ορίζοντα 10ετίας. Νομοθεσία που δεν θα απαιτεί την έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων και αποφάσεων, που θα παρερμηνεύουν τον Νόμο. Σαφείς και εκλαϊκευμένες διατάξεις, κατανοητές και προσβάσιμες απ' όλους τους φορολογούμενους και όχι μόνο από τους ειδικούς. Το απλό φορολογικό σύστημα πρέπει να περιορίζει δραστικά την γραφειοκρατία, τις πολυδαίδαλες διαδικασίες που δυσχεραίνουν το έργο του φορολογικού μηχανισμού και ταυτόχρονα προσβάλλουν και αποδυναμώνουν τον Πολίτη.

• Ενιαιοποίηση όλων των πηγών εισοδημάτων και των όλων φυσικών προσώπων, χωρίς κανένα διαχωρισμό, με αναλογική κλίμακα πολλαπλών κλιμακίων, με αφορολόγητο ποσό τα 12.000€ και περαιτέρω αύξηση με βάση τα οικογενειακά βάρη.

• Ενιαιοποίηση των θεματικών ιστοτόπων που αφορούν φορολογικές, ασφαλιστικές και εργασιακές ηλεκτρονικές εφαρμογές.

• Ετήσια τιμαριθμοποίηση κλιμακίων και αφορολογήτου, με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

• Καθιέρωση εκπτώσεων φόρου από δαπάνες που αφορούν στην ιατροφαρμακευτική & νοσοκομειακή περίθαλψη, δανείων κύριας κατοικίας, ενοικίων, φροντιστηρίων, επί της ουσίας δηλαδή δαπανών που επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι ως ανελαστικές δαπάνες στοιχειώδους διαβίωσης. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και της φορολόγησης αυτών. Καθιέρωση ετήσιου Περιουσιολογίου που σταδιακά θα αποτελεί και την μοναδική φορολογική δήλωση του Πολίτη, αφού θα ανανεώνεται με νέα στοιχεία κάθε χρόνο. Με το ετήσιο εκκαθαριστικό υπολογίζεται και το κεφάλαιο που μεταφέρεται για τα επόμενα χρόνια, ώστε να δικαιολογείται η αύξηση ή μείωση της περιουσίας.

• Αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από φόρο ακίνητης περιουσίας με αφορολόγητο -κλιμακούμενο όριο, με εξαίρεση της πρώτης κατοικίας, και με κριτήρια την αξία και την επιφάνεια.

• Δραστική μείωση της προκαταβολής φόρου, για την επιχειρηματική δραστηριότητα και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο αποτελεί χαράτσι και όχι αναλογικό των εισοδημάτων φόρο.

• Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

• Αντιστροφή της σχέσης έμμεσης και άμεσης φορολογίας όπου σήμερα οι επιρριπτόμενοι φόροι όπως ο ΦΠΑ, λογίζονται στο ένα τέταρτο της αξίας αγαθών και υπηρεσιών.

• Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης (ψωμί, γάλα, ζυμαρικά κλπ, της εστίασης, των παιδικών τροφών, των ειδών προσωπικής ανάγκης των ατόμων με αναπηρία και των προϊόντων πολιτισμού και γνώσης.) και κάθε φορολογικής επιβάρυνσης στα τιμολόγια του ρεύματος, του νερού και των καυσίμων.

• Διατήρηση και επέκταση του μέτρου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά όπως ίσχυε πριν τις περικοπές του.

• Να σταματήσει η μετατροπή των κοινωνικών βοηθήματα των ΑμεΑ σε φορολογητέο εισόδημα. Τα προνοιακά επιδόματα για ΑμεΑ δεν αποτελούν αντάλλαγμα προσωπικής εργασίας, κεφάλαιο ή καρπούς περιουσιακών στοιχείων ώστε να θεωρούνται εισόδημα - Υπάρχει Γνωμοδότηση ΝΣΚ 375/2009.

• Υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σε σταθερό χρονικό διάστημα 4 μηνών από Μάρτιο έως Ιούνιο. Σε περίπτωση δυσλειτουργιών του TAXIS ή των φορέων που εμπλέκονται στη διαδικασία υποβολής (Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.ο.κ) να υπάρχει αντίστοιχη παράταση των δηλώσεων.

• Αυτόματος συμψηφισμός πιστωτικών υπολοίπων των φορολογούμενων, με τυχόν οφειλές τους, χωρίς να παρεμβάλλεται επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ.

• Στις συγκεντρωτικές πελατών-προμηθευτών(ΜΥΦ), μετά την ετήσια καθιέρωση τους, να ορισθεί όριο υποβολής τα 300€, χωρίς την υποβολή αποδείξεων(εξόδων) λιανικής. Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο για τις αποκλίσεις και να μην αποτελούν εμπόδιο, για τις εκπρόθεσμες διακοπές παλαιών ετών.

• Κατάργηση υποβολής μηδενικών δηλώσεων, οποιουδήποτε αντικειμένου (ΦΜΥ,ΦΠΑ κλπ) οι οποίες το μόνο που επιφέρουν είναι επιπλέον διαχειριστικό κόστος και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

• Εκλογίκευση των αυτοτελών προστίμων Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, Σ.ΕΠ.Ε. και ΕΡΓΑΝΗ και κατάργηση επίσης αυτοτελών προστίμων σε περίπτωση εκπρόθεσμων υποβολών & μηδενικών δηλώσεων που επιφέρουν προσαυξήσεις καθυστέρησης.

• Υποβολή χωρίς συνέπειες τροποποιητικών δηλώσεων όταν προϋπάρχει εμπρόθεσμη υποβολή ή και όταν φορείς και οντότητες ενημερώνουν και τροποποιούν αρχεία βεβαιώσεων αμοιβών.

• Επανένταξη όλων των φορολογούμενων στις 100 ή και 120 δόσεις με βάση τον, και θέσπιση άμεσα νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με τις διατάξεις του Νόμου 4321/2015.

• Η σύνδεση με τα καθαρά κέρδη των εισφορών στον ΕΦΚΑ, ως προς τη κατώτατη εισφορά να ξεκινά από το ποσό 12.001€,από τα 7.030€ που ορίζεται σήμερα, χωρίς μείωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Όχι ποινική δίωξη για χρέη στον ΕΦΚΑ, ανανέωση βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

• Οι εισφορές στα Ασφαλιστικά ταμεία να εκπίπτουν φορολογικά και από τα κέρδη των Νομικών Προσώπων.

• Οι εκπτώσεις για τους νεοεισερχόμενους ασφαλισμένους για τα πρώτα 5 έτη, να ισχύσουν για όλους τους νέους επαγγελματίες και όχι μόνο για συγκεκριμένους επιστήμονες επιλεκτικά, καθώς και τα ποσά της έκπτωσης να μην επιστρέφονται, για τα χρόνια αυτά.

• Διεκδικούμε ένα πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος των νόμιμα απασχολουμένων για δικαιώματα, κατοχύρωση και υποχρεώσεις και φραγμό στην πάρεργη εργασία.

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ σας καλεί να συμμετέχετε στο Σωματείο μας την ΕΦΕΕΑ,, με την εγγραφή σας και κυρίως με την ενεργή συμμετοχή σας για να αλλάξουμε τον «ρου των πραγμάτων» με τον λόγο και την αγωνιστική δράση μας.

- Θα συνεχίσουμε οδοιπόροι στην μαρτυρική άβυσσο του επαγγέλματος;
- Θα συμβιβαστούμε με την απειλή της συνυπευθυνότητας και της ποινικοποίησης της δουλειάς μας;
- Θα προσαρμοστούμε στην παράνοια της διοίκησης να επιφέρει συνεχείς αλλαγές νόμων διατάξεων και εγκυκλίων που θα πρέπει να εφαρμόσουμε χτες;
- Θα μείνουμε απλοί αποδέκτες και εντεταλμένοι υλοποιητές άδικων φορολογικών εκτρωμάτων σε βάρος εργαζομένων συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων;
- Θα παραμείνουμε χωρίς αντίδραση άμισθοι υπάλληλοι των υπουργείων και των συρρικνωμένων κρατικών υπηρεσιών-;
- Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο ΟΕΕ τα ετήσια χαράτσια για την δήθεν επιμόρφωση και το δικαίωμα να εργαζόμαστε;
- Θα αναγνωρίσουμε στο ΟΕΕ τον ρόλο του τοποτηρητή του επαγγέλματος, πετώντας στα αζήτητα τα πτυχία τις γνώσεις και την επαγγελματική μας εμπειρία;
- Θα αποδεχτούμε τον αποκλεισμό μας από κάθε δικαίωμα συμμετοχής στον φορέα που διαχειρίζεται το δικαίωμα στη δουλειά μας και τον διαχωρισμό μας σε πατρικίους και πληβείους;
- Θα μαγευτούμε από τις σειρήνες μιας πολυσυζητημένης δήθεν πιστοποίησης θολής και ακαθόριστης που θα μας στείλει γρηγορότερα στην έρημο της ανεργίας;
- Θα μας αφήσει αδιάφορους το γεγονός της κατάληψης του επαγγελματικού μας χώρου και των εργασιών μας από τα μεγαθήρια των ελεγκτικών;
- Θα παραμείνουμε απαθείς και αδιάφοροι και κατακερματισμένοι σε χίλιους δυο συλλόγους ή στην μοναξιά των γραφείων και του πληκτρολογίου μας, περιμένοντας κάποιους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα;
Θα διεκδικήσουμε αφορολόγητο, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αμοιβές και συντάξεις αξιοπρέπειας, παροχές και πρόσβαση στην δημόσια υγεία, την παιδεία τον πολιτισμό.;
- Θα μείνουμε απαθείς στην καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, την φτωχοποίηση και κοινωνική εξαθλίωση των τελευταίων 8 χρόνων, στα μνημόνια και την εκποίηση κάθε αξίας και πλούτου της χώρας μας σε «επενδυτές» δανειστές και κάθε λογής «σωτήρες»;
- Θα ανεχθούμε την ιδιοκτησιακή αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δ.Σ που αντιμετωπίζει τα μέλη των υπόλοιπων παρατάξεων ως παρείσακτους?
- Θα αποδεχτούμε την αντίληψη περί «συνεργατών» της ηγετικής ομάδας της Ένωσης και της ΠΟΦΕΕ, την εκούσια υποταγή στα κελεύσματα της εκάστοτε ηγεσίας του Υ.Ο και κάθε κρατικής αρχής, ή θα υπηρετήσουμε το δίδυμο καθήκον της απόρριψης τόσο αυτής της λογικής, όσο και της συσπείρωσης και μαζικοποίησης της ένωσης και των συλλόγων μας;
- Θέλουμε μια διαφορετική λειτουργία της ΕΦΕΕΑ που θα αναδεικνύει τα καυτά προβλήματα του κλάδου ως κομμάτι της κοινωνίας και θα κινητοποιεί τους συναδέλφους να αγωνιστούν για τα δίκαια του κλάδου και την ζωή τους ή θα αρκεστούμε σε μια ΕΦΕΕΑ οργανωτή σεμιναρίων;

Η Απάντηση για μας, βρίσκεται στην εγγραφή μας στην ένωση, την ΕΦΕΕΑ, στην ενεργό συμμετοχή μας, και στις εκλογές, η στήριξη και η ψήφος στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ.
Keywords
θεσεις, εισφορα αλληλεγγυης, για μας, δικτυο, προσφορες, ενφια, βιωσιμότητα, συμμετοχή, εκλογες, taxisnet, οεε, ααδε, επιδοματα, βεβαίωση, εφκα, ιουνίου, απεργια, αθηνα, μαΐου, νπδδ, συγκεκριμένο, πειραιας, τραπεζες, κύτταρο, κεπ, οιονεί, εκπτωσεις, νέα, φοροι, ΦΠΑ, αμεα, νσκ, taxis, εργανη, δραση, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αυξηση φπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, ομαδα διας, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, φορολογικη δηλωση 2011, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, παραταση φορολογικων δηλωσεων, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, www.taxisnet.gr, αξια, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2015, εκκαθαριστικο, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, αμοιβες, χαρατσι, υπουργειο εργασιας, το θεμα, αδεια, αιμοδοσια, αμεα, αφορολογητο, δουλεια, δωρεαν, εδρα, εργασια, εφορια, ζυμαρικα, θεμα, κεπ, νησια, νπδδ, νσκ, οεε, περιοδος, πλαισιο, σημερινη, υγεια, υπουργειο οικονομικων, φορολογικη δηλωση, taxis, αγωνες, αδυναμια, αζητητα, αυξηση, αρθρο, ανεργια, αναπηρια, ασφαλιστικα ταμεια, αττικη, βεβαίωση, βιωσιμότητα, βοηθηματα, βρισκεται, γαλα, γεγονος, γινει, γινεται, γραφεια, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωση, δοθει, διδυμο, δικτυο, εγινε, εγγραφη, εθελοντικη αιμοδοσια, υπαρχει, εκουσια, ενημερωση, εξυπηρετηση, ερχονται, ετη, ετων, ετος, εφαρμογες, ζωη, ζοφερη, ειδος, κεφαλαιο, κυρια, κλιμακα, λειτουργια, λαιλαπα, λογο, μαΐου, μειωση, μοναξια, ομαδα, παντα, οιονεί, ουσιαστικο, ουσια, υπογραφη, προβληματα, ρολο, σεμιναρια, συγκεκριμένο, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σφραγιδες, σχεδια, σχεδιο, σωματειο, τρια, φορολογικη, φορα, χερι, δικαιωμα, δικαιωματα, ειδη, ενωση, για μας, γνωσεις, ιδιαιτερα, υπουργειο, ιουνίου, κομματι, μπροστα, τραπεζα
Τυχαία Θέματα