ΠΟΕ-ΔΟΥ: Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου



Αθήνα 30.7.2019
Αρ. Πρωτ.: 1496

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 16.7.2019

Σήμερα 16.7.2019 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 9:30 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), με θέματα:

Με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ενημέρωση-τρέχοντα θέματα.
2. Αξιολόγηση-απολογισμός-προγραμματισμός δράσης.
3. Μισθολόγιο-εργασιακά-προγραμματισμός δράσης.
4. Συγχωνεύσεις υπηρεσιών-συνθήκες εργασίας.
5. Οικονομικά θέματα-απόφαση
για οδοιπορικά.
6. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2018.
7. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 6.5.2019 έως 3.7.2019.
8. Έγκριση μικροδαπανών από 1.4.2019 έως 30.6.2019.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του Γ.Σ., για την διαπίστωση απαρτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14§3 του καταστατικού ΠΟΕ- ΔΟΥ

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες είκοσι επτά (27) Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

01. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

02. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

03. ΓΕΩΡΓΙΛΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

04. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

05.ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

06. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

07. ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

08. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

09.ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

10. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

11. ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

12. ΜΑΛΙΒΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

13. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

14. ΜΠΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

15. ΝΑΣΙΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ

16.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

17. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

18. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

19. ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

20. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

21.ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ

22. ΡΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

23. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

24. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

25. ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

26. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

27. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ


Δικαιολογημένα απώντες ήταν οι συνάδελφοι: 1.ΒΑΣΙΛΟΓΑΜΒΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2. ΚΑΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ. 

Τέθηκαν τα εξής θέματα προ ημερησίας διάταξης:
1. Παράταση σύμβασης λογιστή για ένα (1) έτος.
2. Χρησιμοποίηση ταμειακών διαθέσιμων για κάλυψη προς την ΑΔΕΔΥ.
3. Προσκόμιση αποδείξεων από βενζίνες για αποζημίωση οδοιπορικών.

Έγινε δεκτή η παραίτηση του μέλους του Γενικού Συμβουλίου συναδέλφου ΜΕΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από την παράταξη της ΑΚΕ και αντικαταστάθηκε από το επόμενο εκλεγμένο μέλος της παράταξης του τον συνάδελφο ΜΠΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (18.4.2019).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 3ο: ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 1η

Αποφασίστηκε ομόφωνα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης να ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο για την συζήτηση-προώθηση του νέου σχεδίου μισθολογίου-εργασιακών σχέσεων, το οποίο έχουμε επεξεργαστεί μετά.

ΑΠΟΦΑΣΗ 2η

Αποφασίστηκε ομόφωνα να διορθωθεί άμεσα η μισθολογική αδικία σε βάρος των διορισθέντων στην ΑΑΔΕ από 1.1.2016.

Καταδικάζουμε την άδικη μισθολογική μεταχείριση των συναδέλφων που διορίσθηκαν στην ΑΑΔΕ από 1.1.2016 στο μέρος που αφορά τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς που χορηγήθηκε με το άρθρο 45 παρ. 1 του Ν. 4569/2018. Συγκεκριμένα, κατά την αρχική κατάταξη των εν λόγω συναδέλφων δε λήφθηκαν υπόψη οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και η προϋπηρεσία γεγονός που επηρεάζει δυσμενώς το κονδύλι της προσωπικής διαφοράς, δημιουργούνται σημαντικές αδικίες και στρεβλώσεις.

Το Γενικό Συμβούλιο θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες (συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ) προκειμένου να δοθεί άμεση διοικητική λύση παρόμοια με αυτή που δόθηκε για τους διορισθέντες εκτός ΑΑΔΕ αλλά εντός του ΥΠΟΙΚ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ/ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ) ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ.

ΘΕΜΑ 4ο: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 3η

Έγινε αποδεκτή επί της αρχής η πρόταση του Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας για τον προληπτικό έλεγχο. Αναλυτικότερα:
• Να διατεθούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα σε όλες τις υπηρεσίες που διενεργούν ελέγχους και να καλύπτονται από μικτή ασφάλεια.
• Να αυξηθούν τα έξοδα μετακίνησης και υπερωριών στον προληπτικό έλεγχο και να οριστούν σε πραγματικά δεδομένα. Αποζημίωση για κάθε υπάλληλο ενός αξιοπρεπούς ποσού (ενδεικτικά 8,00€ καθαρά) για κάθε ώρα νυκτερινής εργασίας και για κάθε ώρα εργασίας Σάββατο, Κυριακή και Αργία, πέρα από την αποζημίωση που προβλέπεται από το μισθολόγιο, ή θέσπιση ανάλογης διάταξης για αποζημίωση αντίστοιχη με αυτή που προβλέπεται στο «Ν. 3446/2006 Οργάνωση και λειτουργία αρχών ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων» Άρθρο 1 Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου Οχημάτων παρ. 10 «10. Στα μέλη του Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου, ανεξάρτητα από την ιδιότητα τους, καταβάλλεται ως αποζημίωση το ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ για κάθε ημέρα ελέγχου. Το ποσό αυτό προέρχεται από τις πιστώσεις της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών το ανωτέρω ποσό μπορεί να αναπροσαρμόζεται ανά διετία.»
• Καθιέρωση υποχρεωτικής ημέρας ανάπαυσης (ρεπό) για απασχόληση Σάββατο Κυριακή και Αργίες κατά την άσκηση καθηκόντων προληπτικού ελέγχου.

ΘΕΜΑ 5ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 4η

Αποφασίστηκε ομόφωνα η προσκόμιση αποδείξεων βενζίνης για αποζημίωση οδοιπορικών.

ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2018.

ΑΠΟΦΑΣΗ 5η:

Εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2018.

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Ε.Ε. ΑΠΟ 26.2.2019 ΕΩΣ ΚΑΙ 9.4.2019.

ΑΠΟΦΑΣΗ 6η:

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής από 6.5.2019 έως και 3.7.2019.

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1.2.2019 ΕΩΣ 31.3.2019

ΑΠΟΦΑΣΗ 7η:

Εγκρίθηκαν ομόφωνα μικροδαπάνες περιόδου από 1.4.2019 έως 30.6.2019.

Επί των θεμάτων που τέθηκαν προ ημερησίας διάταξης αποφασίστηκαν τα εξής :

8. Αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταση της σύμβασης του λογιστή για ένα (1) έτος θέμα το οποίο εισήχθη στο Γενικό Συμβούλιο προ ημερησίας διατάξεως.

9. Αποφασίστηκε η χρησιμοποίηση ταμειακών διαθέσιμων για κάλυψη της οφειλής μας προς την ΑΔΕΔΥ, θέμα το οποίο επίσης εισήχθη προ ημερησίας διατάξεως.
Μετά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αυτά που τέθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης, προτάθηκαν, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

10. Αποφασίστηκε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019 η επιτροπή για το καταστατικό συνέδριο να έχει περαιώσει τις εργασίες και στο αμέσως επόμενο Γενικό Συμβούλιο (του Δεκεμβρίου) να οριστεί η ημερομηνία σύγκλισης του καταστατικού συνεδρίου της ΠΟΕ- ΔΟΥ.

11. Η ΠΟΕ-ΔΟΥ προτείνει στην διοίκηση της ΑΑΔΕ τη θέσπιση διαφανών και αντικειμενικών κριτηρίων στην επιλογή των προς έλεγχο υποθέσεων. Συγκεκριμένα οι εντολές να ομαδοποιούνται με βάση το προφίλ του κάθε ελεγκτή (εμπειρία, ικανότητες, εξειδίκευση) και στη συνέχεια να γίνεται ανάθεση με τυχαίο τρόπο και όχι με προσωπική ανάθεση. Εκτός της τυχαίας χρέωσης εντολών θα πρέπει να υπάρχει δίκαιη επιβάρυνση σε κάθε ελεγκτή. Η κάθε εντολή θα πρέπει να συσχετίζεται με μόρια ανάλογα με τον αριθμό των ελεγχόμενων ετών, το πλήθος των ελεγχόμενων αντικειμένων, το είδος της επιχείρησης και κάθε πρόσθετης εξειδικευμένης δυσκολίας. Η μοριοδότηση των εντολών γίνεται υποχρεωτικά πριν την τυχαία χρέωση τους.

Οι ελεγκτές θα πρέπει να χρεώνονται συνολικά ίδιο αριθμό σε μόρια και όχι ίδιο αριθμό εντολών.

Και αν για οποιονδήποτε λόγο είναι αναγκαία κάποια διαφοροποίηση ή επιλεκτική ανάθεση, αυτή θα πρέπει να γίνεται με διάφανο τρόπο έτσι ώστε να προκαλείται αίσθημα δικαίου στους ελεγκτές. Σκοπός των παραπάνω είναι:

Α) Να γνωρίζουν όλοι οι υπάλληλοι τη δίκαιη και αντικειμενική διαδικασία χρέωσης των εντολών.
Β) Να αποφεύγονται οι όποιες σκοπιμότητες μπορούν να υπάρξουν από πλευράς της διοίκησης.
Γ) Να διασφαλίζεται ότι ο ελεγχόμενος δεν θα μπορεί να επηρεάσει με οιονδήποτε τρόπο την ανάθεση εντολής ελέγχου και κυρίως σε θέματα επιλογής του ελεγκτή.

ΨΗΦΙΣΜΑ:

Αποφασίστηκε ομόφωνα το εξής:

Το μέτρο των προληπτικών ελέγχων και η εντατικοποίηση αυτού, έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός υπαλλήλων (κυρίως ελεγκτές, αλλά όχι μόνο) να αναγκάζονται να συμμετέχουν σε συνεργεία που πραγματοποιούν ελέγχους εκτός της περιοχής αρμοδιότητας της εφορίας τους, σε μακρινούς Δήμους, σε άλλους Νομούς και κυρίως σε νησιωτικές περιοχές.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται από όλη αυτή τη διαδικασία είναι πολλά και ως συνήθως η Διοίκηση φροντίζει να τα μετακυλύει στους εργαζόμενους. Προβλήματα τα οποία σχετίζονται τόσο με την οργάνωση της όλης διαδικασίας, όσο και με την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να εκπληρώσουν με ασφάλεια το έργο τους.
Άλλωστε ο επιτόπιος έλεγχος μιας επιχείρησης λαμβάνει χώρα σε συνθήκες που δεν μπορούν εκ των προτέρων να προσδιοριστούν, πολλές φορές νύχτα ή και πολύ μετά τα μεσάνυχτα, γεγονός που το ελάχιστο που απαιτείται είναι καθαρό ξεκούραστο μυαλό απ' τον εργαζόμενο. Κάτι που όχι μόνο δεν εξασφαλίζει η διοίκηση, αλλά αντίθετα φροντίζει να φορτώσει τον υπάλληλο με επιπλέον θέματα που συνήθως δεν άπτονται των καθηκόντων του.
Εργαζόμενοι με οικογενειακές υποχρεώσεις, ακόμα και υπάλληλοι άνω των 60 ετών εντέλλονται τα Σαββατοκύριακα να μεταβούν εκτός έδρας, χωρίς καν την εξασφάλιση αντίστοιχων ημερών ρεπό, με αποτέλεσμα να εργάζονται 12ημερα ή και παραπάνω χωρίς την προβλεπόμενη ανάπαυση.
Καταγγέλλουμε ότι χωρίς υπηρεσιακά οχήματα, υποχρεωνόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας Ι.Χ. και να καλύπτουμε το κόστος καυσίμων και συντήρησης των αυτοκινήτων απ' τους κουτσουρεμένους μισθούς μας.
Απαιτούμε άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν, την άμεση ρύθμιση απ' την ΑΑΔΕ ζητημάτων που αφορούν εισιτήρια μετάβασης στους τόπους ελέγχου και εξασφάλιση της διαμονής των συναδέλφων, αλλά και την άμεση καταβολή της εκτός έδρας αποζημίωσης. Η σημερινή διαδικασία έχει μετατρέψει τους εργαζόμενους σε Ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι εκτός των άλλων αφιερώνουν εργατοώρες για την αναζήτηση εισιτηρίων και δωματίων διαμονής που θα καλύπτουν ή θα προσεγγίζουν το ποσό που προσφέρει η υπηρεσία.
Απαιτούμε την επέκταση της αποζημίωσης για τη διατροφή και τα οδοιπορικά και σε όλους τους επιτόπιους ελέγχους και εντός του Νομού, όταν είναι έξω από το ωράριο. Απαιτούμε την άμεση αναπροσαρμογή-διπλασιασμό της αποζημίωσης για εκτός έδρας ελέγχους. Το ποσό που σήμερα καταβάλλεται, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να καλύψει το κόστος διατροφής και διαμονής, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελέγχων, γίνεται σε τουριστικές και κατά τεκμήριο ακριβές περιοχές.
Απαιτούμε την καθιέρωση υποχρεωτικής ημέρας ανάπαυσης (ρεπό) για απασχόληση Σάββατο Κυριακή και Αργίες κατά την άσκηση καθηκόντων προληπτικού ελέγχου.
Μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών για τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα και πριν ολοκληρωθεί το Γενικό Συμβούλιο το μέλος του, ΜΑΛΙΒΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ υπέβαλε την παραίτησή του από αυτό και θα αντικατασταθεί στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο από το επόμενο εκλεγμένο μέλος της παράταξής της ΣΑΣ από τον συνάδελφο ΚΑΖΑΝΤΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ.

Τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης έχουν μαγνητοφωνηθεί και είναι στη διάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Keywords
δου, ποε, εν λόγω, αθηνα, τριτη, τιτανια, τερζησ, ειρηνη, ΑΔΕΔΥ, ααδε, επηρεάζει, λύση, γινει, τμημα, θεμα, μισθολογιο, θεματα, δου, εισιτήρια, γεν, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, μετρο, αλλαγη ωρας, πασχαλης τερζης, επιλεκτικη χρεοκοπια, η ημέρα της γης, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αξιολογηση, ημερομήνια, αυτοκινητα, διατροφη, θεμα, σημερινη, ωρα, αδικια, αρθρο, αποζημιωση, αργιες, βρισκεται, γεγονος, γεν, γινει, γινεται, διαστημα, δηλωσεις, διαφανο, διοικηση, δοθει, δοθηκε, εγινε, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, ενημερωση, εν λόγω, εξοδα, επηρεάζει, επτα, τερζησ, εσωτερικων, ετων, ετος, ιδιο, ειδος, εικοσι, υπηρεσια, υπηρεσιες, λειτουργια, ληψη, λύση, λογο, μορια, μυαλο, νυχτα, οχηματων, οχηματα, προβληματα, ρεπο, ρυθμιση, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, τεκμηριο, τμημα, τριτη, ασφαλεια, εβδομηντα, χωρα, κυριακη, τριαντα, θεματα
Τυχαία Θέματα