Με τροπολογία η ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων για την έκδοση ηλεκτρονικών εγγράφων μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για το σύνολο των φορέων



Επί τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων - Καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών Αντικειμένων - Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και λοιπές διατάξεις».

Με την υπόψη τροπολογία, ορίζεται ότι η ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων για την έκδοση ηλεκτρονικών εγγράφων μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (άρθρο 12 του ν. 3979/2011), καθορίζεται με κ.υ.α., για το σύνολο των φορέων (Υπουργεία, ν.π.δ.δ., ανεξάρτητες και ρυθμιστικές

αρχές. Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ο.τ.α. α' και β' βαθμού). Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να υπερβεί την 31-12-2018.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη διάταξη θεσπίζεται η δυνατότητα παράτασης της ημερομηνίας υπαγωγής του συνόλου των Υπουργείων, καθώς και των υπόλοιπων φορέων του Δημοσίου, όπως των Ν.Π.Δ.Δ., των ανεξάρτητων και ρυθμιστικών αρχών, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, στο σύστημα έκδοσης διοικητικών πράξεων και λοιπών εγγράφων αποκλειστικά μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), με χρήση εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής και εγκεκριμένης ηλεκτρονικής χρονοσφραγίδας. Ως ανώτατο χρονικό όριο τίθεται η 31η Δεκεμβρίου 2018.

Με κοινή υπουργική απόφαση, θεσμοθετείται η δυνατότητα σταδιακής έναρξης λειτουργίας, με αποκλειστική χρήση Τ.Π.Ε., του κάθε φορέα του Δημοσίου Τομέα, και με ανώτατο χρονικό όριο την ανωτέρω ημερομηνία για όλους.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιδιώκεται η βέλτιστη εφαρμογή του παραπάνω συστήματος και η αποτελεσματική προσαρμογή κάθε Δημόσιου φορέα σε αυτό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

«Άρθρο ........
Η παράγραφος 8 του άρθρου 12 του Ν. 3979/2011 (Α' 138), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού καθορίζεται η ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος άρθρου για τα Υπουργεία και τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου, όπως τα Ν.Π.Δ.Δ., τις ανεξάρτητες και ρυθμιστικές αρχές, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού. Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να υπερβεί την 31η Δεκεμβρίου 2018.»

Keywords
Τυχαία Θέματα