Αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης του ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο θεσπίζει το Ηνωμένο βασίλειο



Ο βρετανός καγκελάριος, Phillip Hammond, ανακοίνωσε σήμερα στον προϋπολογισμό του φθινοπώρου μια σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της απάτης του ΦΠΑ η οποία κατ' εκτίμηση στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνει το £ 1,5 δισ.

Τα μέτρα που θα θεσπιστούν την άνοιξη του 2018 είναι :

Οι αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου θα καθίστανται αλληλέγγυες και εις ολόκληρον υπεύθυνες για τον μη απόδοση του ΦΠΑ από βρετανικούς και

ξένους εμπόρους στις πλατφόρμες τους. Αυτό επεκτείνει την υφιστάμενη ευθύνη από εμπόρους εκτός ΕΕ για την αλίευση εκείνων που εγκαθιστούν εταιρείες "κελύφους" στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου θα είναι επίσης αλληλέγγυες και εις ολόκληρον υπεύθυνες για την μη καταβολή του ΦΠΑ, εάν μια πλατφόρμα γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει εάν ένας έμπορος, έπρεπε να είναι εγγεγραμμένος στον ΦΠΑ και δεν ήταν.

Συνεπώς οι ηλεκτρονικές αγορές θα πρέπει να ελέγξουν την εγκυρότητα του αριθμού ΦΠΑ των εμπόρων που παρουσιάζονται στις πλατφόρμες τους.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει την εισαγωγή χωριστών πληρωμών, στις οποίες το ΦΠΑ από μια συναλλαγής μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου θα καταβάλλεται απευθείας στα ταμεία του κράτους

Keywords
Τυχαία Θέματα