Υπό κατάληψη το λύκειο Αρναίας για τις ελλείψεις καθηγητών (ΦΩΤΟ)

17:17 8/11/2017 - Πηγή: seleo

Σε κατάληψη των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου τους προχώρησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αρναίας από χθες Τρίτη 7 Νοεμβρίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών.

Σε κείμενο που μοίρασαν οι μαθητές αναφέρουν ότι δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν έχει οριστικοποιηθεί το διδακτικό πρόγραμμα του σχολείου. «Οι ειδικότητες των καθηγητών που λείπουν είναι Μαθηματικός, Φυσικός και Πληροφορικός, με αποτέλεσμα ένα τμήμα της Α΄ Λυκείου να μην διδάσκεται τα Μαθηματικά Γενικής, όλη η Β΄ Λυκείου επίσης τα Μαθηματικά Γενικής, καθώς και δύο τμήματα

κατεύθυνσης Β΄ και Γ΄ Λυκείου να στερούνται τα μαθήματα της Φυσικής και της Πληροφορικής αντίστοιχα», αναφέρουν.

«Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν τη σημαντικότητα της κατάστασης και το σοβαρό αντίκτυπο που δημιουργούν αυτά τα κενά μαθημάτων, στην επίδοση των μαθητών και την πρόοδό τους στη συνέχεια των Σχολικών ετών, τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τα δίκαια αιτήματά μας και να βοηθήσετε με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Σταδιακά οι προσλήψεις αναπληρωτών τα τελευταία χρόνια

«Πράγματι υπάρχουν ελάχιστα κενά διδακτικού προσωπικού στη Χαλκιδική, τα οποία αναμένουμε να καλυφθούν τις επόμενες μέρες», ανέφερε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής Κατερίνα Τζέκου, μιλώντας στο halkidikifocus για το θέμα.
Όπως τόνισε η κ. Τζέκου προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν γίνονται τα τελευταία χρόνια και τα κενά που δημιουργούνται στα σχολεία καλύπτονται από αναπληρωτές καθηγητές. «Όμως οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται με κονδύλια του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι των κενών από την Περιφέρεια και το Υπουργείο», τόνισε ακόμη η κ. Τζέκου, επισημαίνοντας ότι αυτή η διαδικασία συνεπάγεται καθυστέρηση, ενώ έδωσε παράλληλα και μια άλλη παράμετρο: «Οι περισσότεροι αναπληρωτές διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχονται στα σχολεία που αποστέλλονται. Κατά συνέπεια προτιμούν τις θέσεις που βρίσκονται κοντά στην πόλη. Έτσι καλύπτονται πρώτα τα κενά κοντά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια οι πιο απομακρυσμένες περιοχές».
«Δυστυχώς σε κάποια σχολεία στο νομό φέτος καθυστέρησε παραπάνω», επεσήμανε, η κ. Τζέκου, αναφέροντας ωστόσο ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχουν καλυφθεί τα κενά.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα