Βολές Κυρίζογλου κατά Μπουτάρη με φόντο το προσφυγικό

17:16 10/10/2018 - Πηγή: seleo
«Ποιος είναι ο κύριος Μπουτάρης που κάνει συσκέψεις για το μεταναστευτικό χωρίς να έχει ούτε ένα κέντρο φιλοξενίας

εντός των διοικητικών του ορίων; Υπάρχει η ΠΕΔ-ΚΜ που έχει μέλη της όλους τους δήμους Κεντρικής Μακεδονίας. Τι εξυπνάδα και θρασύτητα και αθλιότητα αυτοδιοικητική είναι από πλευράς του κ Μπουτάρη να υποδεικνύει χώρους που δεν θίγουν τη δική του περιοχή και κατά τα λοιπά να φορτώνει σε άλλους δήμους κέντρα φιλοξενίας και ο ίδιος να το παίζει πονόψυχος και ευαίσθητος για το θέμα του μεταναστευτικού. Εμείς είμαστε πιο ευαίσθητοι από τον κύριο Μπουτάρη

, την κυρία Γούλα και από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Γιατί αυτοί δεν κάνουν αυτό που κάνουμε εμείς»είπε στον Alpha 96.5 ο πρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου με αφορμή τη δημιουργία δύο δομών φιλοξενίας προσφύγων από τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης.

Όπως συνέχισε την επιχειρηματολογία του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης «έχουμε στις περιοχές μας κέντρα φιλοξενίας , καθαρίζουμε τα απορρίμματα και τα σκουπίδια, πλένουμε τους κάδους, έχουμε αναλάβει δωρεάν» ενώ διακινούνται τόσα χρήματα σε ΜΚΟ πρόσθεσε ο ίδιος.

Περνώντας και στην κριτική κατά της κυβέρνησης ο κος Κυρίζογλου διερωτήθηκε «από πού και ως που θα γίνουν συσκέψεις αύριο (Πέμπτη 10/10) στο ΥΜΑΘ; Εμείς δεν κληθήκαμε. Είναι στα καλά τους οι άνθρωποι; Ξέρουν τι τους γίνεται; Να υποδείξει λοιπόν ο κος Μπουτάρης εντός των δικών του ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης χώρους για κέντρα φιλοξενίας» είπε ο ίδιος ζητώντας εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Βίτσα «για να μας ενημερώσει που βρίσκονται οι προσφυγικές ροές γιατί έχει γίνει σουρωτήρι ο Έβρος.»

Για ΟΑΣΘ

Αναφορικά με την κουβέντα που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη για τις αστικές συγκοινωνίες και τη μεταφορά μέρους του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ ο κος Κυρίζογλου τόνισε πως «οι συγκοινωνίες χειροτέρεψαν από αυτές που υπήρχαν πριν» Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει το έργο που φαίνεται πως θα αναλάβει το ΚΤΕΛ ο κος Κυρίζογλου απήντησε πως «όχι. Με τα πενιχρά μέσα που έχει όχι. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι κοροίδο του κυρίου Σπίρτζη και της κεντρικής εξουσίας. Να έχει το 51% αυτός και το 49% οι δήμοι.»

Keywords
Τυχαία Θέματα