Τραπέζι αγάπης για 700 απόρους της Θεσσαλονίκης από τον δήμο και το ΑΠΘ

06:15 21/12/2017 - Πηγή: seleo

Το χαμόγελο στα χείλη 700 απόρων θα ξαναφέρουν την παραμονή των Χριστουγέννων ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που θα τους υποδεχτούν σε ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι.

Το γεύμα θα παρατεθεί στο φουαγιέ της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15.00, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική. «Η φτώχεια και η ανέχεια βρίσκονται

πολύ ψηλά στην ατζέντα του κόσμου. Μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες προσπαθούμε με διάφορες δράσεις να ανακουφίσουμε όσο περισσότερους συνδημότες μας μπορούμε» εξήγησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Πέτρος Λεκάκης.

Στο μεταξύ, από τα χριστουγεννιάτικα δέματα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα επωφεληθούν ακόμη 1.000 άτομα, μέλη οικονομικά αδύναμων οικογενειών από όλες τις δημοτικές κοινότητες που επιλέχτηκαν από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Πρόκειται για τρόφιμα που προέρχονται από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων εστίασης, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του δήμου.

«Είναι μεγάλες οι ανάγκες και δυστυχώς μέρα τη μέρα γίνονται μεγαλύτερες. Μπορεί οι δείκτες της οικονομίας να βελτιώνονται, όμως αυτό δεν εμφανίζεται στην κοινωνία και όσο δεν εμφανίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να είναι δίπλα στους ανθρώπους αυτούς με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει» συμπλήρωσε ο κ. Λεκάκης, καταλήγοντας: «Η κρίση έκανε και ένα καλό. Ξύπνησε στους ανθρώπους την αλληλεγγύη και πολλοί άνθρωποι προσφέρουν από το υστέρημά τους».

Αύριο, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων, το προσωπικό του Υπνωτηρίου Αστέγων οργανώνει για τους ωφελουμένους της δομής εορταστική εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 19.00 στον χώρο του Υπνωτηρίου. Οι άστεγοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε μια γιορτή με κεράσματα και μουσική.

Keywords
Τυχαία Θέματα