Θεσσαλονίκη: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ - Τι καταγγέλλουν (ΦΩΤΟ)

12:35 1/4/2019 - Πηγή: seleo
Σε απεργιακή κινητοποίηση έχουν προχωρήσει εργαζόμενοι στο χώρο των ΕΛ.ΠΕ στη Θεσσαλονίκη από τις 28 Μαρτίου,με βασικό τους αίτημα την υλοποίηση των μονιμοποιήσεων τους.Μιλώντας στο Seleo.gr και τον Γιάννη Τσουκαλά, εκπρόσωπος των εργαζομένων,τόνισε ότι και ο Υπουργός Ενέργειας,Γιώργος Σταθάκης,η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ αλλά και ο πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας,τους έχουν υποσχεθεί πολλές φορές ότι θα γίνουν οι μονιμοποιήσεις,χωρίς να υπάρχει
κάποια εξέλιξη.''Έχουμε απεργία από τις 28/3 μέχρι 2/4.Τα ΕΛ.ΠΕ είναι μια πονεμένη ιστορία. Είναι αυτοί που βγαίνουν και λένε ότι δεν έχουμε σχέση με την εταιρία,αλλά όταν κάνουμε απεργίες(στη Θεσσαλονίκη μας έχουν ανάγκη γιατί εδώ κρατάμε εργοστάσιο ολόκληρο),μας δίνουν επιταγές Χριστούγεννα και Πάσχα αλλά και σίτιση(αυτά στην τελευταία απεργία).Ο διευθύνων σύμβουλος τις εταιρίας έχει καταγράψει τις πάγιες θέσεις μας και τις έστειλε στο Υπουργείο Ενέργειας. Όμως ο κ.Σταθάκης δεν έχει δώσει το ΟΚ,για να προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις μας. Δε το κάνει γιατί φοβάται μήπως χαλάσει το πούλημα της εταιρίας. Φτάσαμε μετά από 10-15 χρόνια δουλειάς να θέλει η εταιρία και να μη θέλει η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία κάποιος πιο πάνω από το Σταθάκη,ο πρωθυπουργός.''Πέρα από τις μονιμοποιήσεις,βασικό πρόβλημα των εργαζομένων είναι το γεγονός ότι,όταν κάνουν απεργίες,η εταιρία προσλαμβάνει άλλο εργολαβικό προσωπικό για όσες μέρες διαρκεί η απεργία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων είχει πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτη συνάντηση στους διαδρόμους του Μέγαρου Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα.''Το μόνο που πήραμε είναι υποσχέσεις. Το ίδιο συνέβη και σε συναντήσεις που έιχαμε με τον κ.Σταθάκη.''Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:1) Ένταξη όλων των εργολαβικών εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρίας, στο τακτικό προσωπικό των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε στον υπουργό ενέργειας, αλλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης 2018-2021του ΠΣΕΕΠ, ώστε κάποια στιγμή επιτέλους μετά από 18,20,25,30, χρονια ως εργολαβικό προσωπικό να σταματήσει η εργολαβική ομηρία και να υπάρξει έστω και την έσχατη στιγμή (πριν την πώληση) ένα είδος εργασιακής δικαίωσης.
2) Αύξηση του κατώτατου μισθού. Ή αλλιώς, μερική αποκατάσταση των μεγάλων περικοπών τις τάξης των 400-600 ευρώ μηνιαίως που υπήρξαν πριν 38 μήνες, και Τήρηση των δεσμεύσεων ότι η αύξηση του 20% δεν θα επηρεάσει την αύξηση του κατώτατου
3) Επίδομα γάμου. Να καταβληθεί το επίδομα γάμου σύμφωνα με την ΕΓΣΣΕ του 2018.
4)Ανθυγιεινό επίδομα. Δεν χορηγείτε ανθυγιεινό επίδομα και γάλα, παρότι απασχολούμαστε σε χώρο ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως ανθυγιεινός, αλλά και σε εργοστάσιο χημικών περιτριγυρισμένοι από πληθώρα ανθυγιεινών υλικών.Δείτε τις φωτογραφίες του Seleo:

Keywords
Τυχαία Θέματα