Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα συνεργασίας του γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού με την πανεπιστημιακή κοινότητα

08:00 9/2/2018 - Πηγή: seleo

Με στόχο να ενημερώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα και να σταθεί αρωγός στη διοργάνωση συνεδρίων, το γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη (Thessalonki Convention Bureau-TCB) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα το Αmbassador Programme σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΔΕΑ (Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων).


Σύμφωνα με όσα ανέφερε η αναπληρώτρια πρύτανης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, Δέσποινα Κλαβανίδου, «όλες αυτές οι δράσεις, όπως και το μνημόνιο συνεργασίας με το φορέα του TCB που προηγήθηκε, κινούνται προς μια κατεύθυνση: να συνδεθεί περισσότερο το πανεπιστήμιο με την πόλη».


«Η σύνδεση της επιχειρηματικής με την πανεπιστημιακή κοινότητα είναι σημαντική, καθώς όλοι αποτελούν κρίκους μιας αλυσίδας. Μας ενδιαφέρει σαφώς και το κέρδος αλλά κινητήριος μοχλός είναι ο έρωτας που νιώθουμε για την πόλη μας και η θέληση να συνδράμουμε για να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς», σημείωσε ο πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης.


Η διευθύντρια του TCB Έφη Κουδελή, είπε για το Ambassador Programme ότι αποτελεί διεθνή πρακτική των Convention Bureaux ανά τον κόσμο και ενημέρωσε τους καθηγητές για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο φορέας να συνδράμει.


Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες, αξιοποιεί υπάρχουσες ευκαιρίες υποβολής φακέλων διεκδίκησης, αναπτύσσει συνεργασίες με τους ακαδημαϊκούς που συμμετέχουν σε επιτροπές λήψης αποφάσεων, δημιουργεί πλατφόρμα συνάντησης και συνέργειας ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κλάδο και χτίζει ισχυρές συνεργασίες για επιτυχείς διαδικασίες υποβολής φακέλων διεκδίκησης.


Ως παράδειγμα επιτυχούς συνέργειας αναφέρθηκε το «8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism», που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση του προγράμματος «Δρόμος του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα