Θα "ξηλώνουν" τις μόνιμες ομπρέλες και ξαπλώστρες στον Μαρμαρά

07:47 10/7/2018 - Πηγή: seleo
«Εγκαταλειφθέντα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου των ακτών», σύμφωνα με τη νομοθεσία

Το φαινόμενο τοποθέτησης ομπρελών στις παραλίες οι οποίες παραμένουν συνεχώς στημένες και δεν αφαιρούνται όταν δεν γίνεται χρήση τους προσπαθεί να ανακόψει η Δημοτική Κοινότητα του Ν. Μαρμαρά, η οποία με ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι συνεργεία της θα προχωρούν σε ξαφνικούς ελέγχους και απομάκρυνση των αντικειμένων που αφήνουν πολλές φορές λουόμενοι στην παραλία.

Να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο αρχίζει να παίρνει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς σε

διάφορες ακτές τοποθετούνται μόνιμα στον αιγιαλό ομπρέλες, καθίσματα και ξαπλώστρες, τα οποία κάποιοι τα χρησιμοποιούν ορισμένες ώρες της ημέρας και στη συνέχεια αποχωρούν αφήνοντάς τα εκεί. Μάλιστα συνήθως τα κλειδώνουν με αλυσίδα και λουκέτο για να μην κλαπούν και επανέρχονται για να τα χρησιμοποιήσουν όποτε τους βολεύει.
Όλες αυτές οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες τοποθετούνται κυρίως από περίοικους και για όλη την περίοδο του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα όποιος άλλος προσέρχεται για να κολυμπήσει στη θάλασσα να μην βρίσκει χώρο να τοποθετήσει τη δική του και ιδίως στις ακτές που υπάρχουν και νόμιμες παραχωρήσεις τμημάτων του αιγιαλού σε παρακείμενες επιχειρήσεις για απλή χρήση (τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών).
«Σύμφωνα με την ΚΥΑ(11-05-2017) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1636'/Β'/2017 οι Δήμοι νομιμοποιούνται να απομακρύνουν τις ομπρέλες που παραμένουν και τη νύχτα κλειδωμένες ή όχι, χωρίς να χρησιμοποιούνται, θεωρώντας τις εγκαταλειφθέντα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου των ακτών», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΚ Ν. Μαρμαρά, η οποία κλείνει υπογραμμίζοντας: «Κατόπιν τούτου σε απροειδοποίητη ημέρα και ώρα συνεργείο της Δ.Κ Νέου Μαρμαρά θα προβεί στην απομάκρυνση των παραπάνω αντικειμένων».

https://www.halkidikifocus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα