Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σήμερα, και οι ατμιστές! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

06:49 4/10/2018 - Πηγή: seleo
Με μια σειρά από αιτήματα που αφορούν άμεσα την συνηθεία τους αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους και να ζητήσουν την λύση τους

Τα μέλη της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών στις 12:00 μ.μ θα συγκεντρωθούν . μπροστά από την περιφερειακή διεύθυνση υγείας (Αριστοτέλους 19), καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της ‘’θεωρεί μονόδρομο το να πάρει μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ενώνοντας τη φωνή της με αυτήν του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου.

Καταναλωτές και εμπορικός κόσμος θα συμπορευθούμε στη διαμαρτυρία μας, γιατί αυτή η εγκύκλιος πλήττει τους απλούς ατμιστές όσο και τους επαγγελματίες - αν όχι περισσότερο. Κινδυνεύει η υγεία μας, η ελευθερία των επιλογών μας αλλά και η ίδια η δυνατότητα πρόσβασης του Έλληνα πολίτη στο άτμισμα’’.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

αυτές τις μέρες γράφεται μπροστά στα μάτια μας το χειρότερο ως τώρα κεφάλαιο του άτυπου αγώνα του ελληνικού κράτους κατά του ατμίσματος. Η συνήθεια που μας επέτρεψε να απαγκιστρωθούμε από το τσιγάρο και να ελπίζουμε για ένα μέλλον με καλύτερη υγεία, βάλλεται περισσότερο από ποτέ.
Στις 20 Σεπτεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κοινοποιεί εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η ελεύθερη κυκλοφορία των υγρών χωρίς νικοτίνη καθώς και των μη νικοτινούχων υλικών για την ιδιοπαρασκευή υγρών. Μια ερμηνευτική εγκύκλιο που όμως συμπληρώνει αυθαίρετα τον υπάρχοντα νόμο και απαγορεύει προϊόντα που δεν απαγορεύει ο νόμος, αναστατώνοντας την αγορά, ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους πάνω από 500.000 ατμιστές της χώρας μας και παίζοντας με την υγεία τους!

Αντιμετωπίζουμε το μοναδικό φαινόμενο να απαγορεύεται ό,τι δεν περιέχει νικοτίνη, εξαναγκάζοντας και όσους δεν το επιθυμούν να καταναλώσουν υγρά με εθιστική ουσία.

Πρακτικά καταργούνται τα προϊόντα που χρησιμοποιεί η τεράστια πλειοψηφία των ατμιστών.

Αφαιρείται από όλους τους ατμιστές η δυνατότητα να προσαρμόζουν τα υγρά τους στις ανάγκες τους, πράγμα ως τώρα εφικτό με τα υπάρχοντα Shake’n’Vape, αρώματα και βάσεις γλυκερίνης.

Με την αποσάθρωση της αγοράς του ατμίσματος ωθούνται οι ατμιστές - οι οποίοι είναι πρώην καπνιστές - πίσω στο τσιγάρο. Οι καπνιστές που δείχνουν ενδιαφέρον για το άτμισμα αποθαρρύνονται πλήρως από το να το δοκιμάσουν, μένοντας δέσμιοι του τσιγάρου.

Εφόσον είναι παράνομη η αγορά ατμιστικών ειδών από το εξωτερικό, ο απλός ατμιστής σύντομα θα βρεθεί χωρίς αγορά να εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Η υπάρχουσα εύρωστη αγορά, που ξεπερνά τα 600 καταστήματα και απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους, κρίνεται εν μία νυκτί ημιπαράνομη και οδηγείται στην καταστροφή.



Καλούμε τους φίλους ατμιστές να δείξουν ότι έχουν φωνή και βούληση, και να μας συναντήσουν σε αυτήν τη διαμαρτυρία . Όλοι μαζί μπορούμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και να αντισταθούμε στα παιχνίδια ενάντια στην ίδια μας την υγεία!

Keywords
Τυχαία Θέματα