Στους 50 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αττική

12:06 24/7/2018 - Πηγή: seleo
Στους 50 ανέρχεται ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών

από την πύρινη λαίλαπα που επικρατεί στην ανατολική Αττική (Μάτι, Νέος Βουτζάς, Ραφήνα, Πεντέλη). Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους.

Σε επίσημη ανακοίνωση που πραγματοποίησε νωρίτερα η Πυροσβεστική έκανε λόγο για 49 νεκρούς, σημειώνοντας ότι οι 25 έχασαν τη ζωή τους σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι. Νωρίτερα,

μαρτυρίες από το σημείο έκαναν λόγο για σωρό θυμάτων στην περιοχή Αργυρά Ακτή στον δρόμο προς το Κόκκινο Λιμανάκι.

Στη συνέχεια όμως ένας ακόμη νεκρός ανασύρθηκε από στελέχη του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τις διαδικασίες ταυτοποίησης με πλωτό σκάφος του σώματος. Τον αριθμό των 50 θυμάτων, επιβεβαίωσε στο πλαίσιο ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι ενήλικοι τραυματίες φτάνουν τους 156, από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης υπάρχουν και 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα