Στο υπερταμείο το Σέϊχ Σου και το πρ. στρατόπεδο Στρεμπενιώτη

18:22 3/10/2018 - Πηγή: seleo
Σέιχ-Σου, πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, οικόπεδα που παραχωρήθηκαν

για την ανέγερση σχολείων, πλατείες, ακόμη και τμήματα οδών είναι τα πρώτα ακίνητα του δήμου Νεάπολης-Συκεών που εντοπίστηκαν να έχουν μεταφερθεί εν κρυπτώ στο Υπερταμείο με σκοπό την «αξιοποίησή τους για τη διευκόλυνση του δημόσιου χρέους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Συνολικά, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες και εκτιμήσεις, σχεδόν εκατό τέτοια οικόπεδα και κοινόχρηστοι χώροι εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα», με τη διοίκηση

του δήμου να διακηρύσσει την έντονη αντίδρασή της και να κηρύσσει την έναρξη ενός δυναμικού αγώνα.
«Εμείς δεν θα παραδώσουμε τα όπλα και θα κυνηγήσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους. Πρόκειται για ζωτικούς χώρους του δήμου μας και δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε οποιαδήποτε εκποίησή τους και με τον οποιονδήποτε τρόπο», είναι το ισχυρό μήνυμα που έστειλε χθες βράδυ ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις που συγκλονίζουν τις τελευταίες ημέρες την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φέρνοντας εσπευσμένα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και το οποίο τελικά ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα καταγγελίας και καταδίκης των «μεθοδεύσεων που προωθούνται εν αγνοία της Αυτοδιοίκησης». Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος, και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να πάρει θέση υπέρ και να οργανώσει τη διεκδίκηση της Τ.Α. ενάντια σ’ αυτή την υπόθεση.
Την πρώτη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών κλήθηκε να κάνει χθες το στέλεχος-τοπογράφος της Τεχνικής Υπηρεσίας Τίνα Κουκοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της πρώτης έρευνας που διενήργησε κατόπιν εντολής του δημάρχου. Όπως ανέφερε, σχεδόν 100 ακίνητα και κοινόχρηστοι χώροι του δήμου μεταφέρονται στο Υπερταμείο, από τα οποία τα 21 βρίσκονται στη Δ.Ε. Αγ. Παύλου, τα 28 στη Δ.Ε. Νεάπολης, τα 15 στη Δ.Ε. Πεύκων και τα 36 στη Δ.Ε. Συκεών.
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ανακοινώνοντας μια σειρά πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση ακύρωσης των σχεδίων που «στρέφονται άμεσα κατά της κοινωνίας», όπως είπε, καλώντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να υπερψηφίσουν το σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε στο Σώμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα