Ψήφισματα για την ακύρωση δημιουργίας σταθμού διοδίων στο Ωραιόκαστρο και στο Πολύκαστρο

20:15 17/11/2017 - Πηγή: seleo

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά στη συνεδρίασή του,εξέδωσε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης

για την κατασκευή σταθμού διοδίων στην εξωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης- Εγνατία Οδό, σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 647/2017 απόφασή του:

Το Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά απαιτεί:

Την άμεση αναστολή και ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης για τη δημιουργία νέου Σταθμού Διοδίων Ωραιοκάστρου. Η εν λόγω απόφαση δεν συνοδεύεται από Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπου θα
προκύπτουν οι επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου σταθμού στο περιβάλλον καθώς και η συμβατότητά του με το πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού των όμορων δήμων Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου και Δέλτα. Επίσης με την ανωτέρω απόφαση παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις, η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.Την άμεση κατασκευή του κόμβου Κ3 (Ωραιοκάστρου) επί της εξωτερικής περιφερειακής-Εγνατίας οδού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ασφαλούς βασικής πρόσβασης –εισόδου, εξόδου- σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκων και εργαζομένων στους Δήμους μας.Την επέκταση και σύνδεση με την εξωτερική περιφερειακή-Εγνατία οδό της γραμμής του Μετρό και τη δημιουργία Τερματικού Σταθμού Μετεπιβίβασης (P+R) στον κόμβο Κ3 σε συνδυασμό με την κατασκευή του, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, συνδυάζοντας το ΙΧ με τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς-σταθερής τροχιάς(Μετρό) όπως πχ. στο Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας / Αττικής οδού.Την ελεύθερη πρόσβαση στην εργασία, ανθρώπινες συνθήκες ζωής και καθαρό περιβάλλον ενάντια σε πολιτικές επιλογές που επιβαρύνουν οικονομικά και περιβαλλοντικά την περιοχή μας δημιουργώντας μη αναστρέψιμα προβλήματα στους πολίτες των Δήμων μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά στη συνεδρίασή του, στις 08 Νοεμβρίου 2017, εξέδωσε Κατά Πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στο Δήμο Παιονίας γα την τοποθέτηση διοδίων στον κόμβο Πολυκάστρου, σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 648/2017 απόφασή του:

Το Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά στέκεται αλληλέγγυο στις προσπάθειες του Δήμου Παιονίας για την ανάκληση και ακύρωση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων και των πράξεων της Διοίκησης που αφορούν τη λειτουργία από 01-11-2017 δύο (2) νέων πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο του Πολυκάστρου.

Η λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων θα προκαλέσει πλείστα προβλήματα στην τοπική κοινωνία και στην ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Επίσης εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε πράξη και ενέργεια που στερεί από τους πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση προς πάσα κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα