Ποντίκια και κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε σχολείο στην Πυλαία - Τι αναφέρουν οι γονείς

13:00 23/1/2018 - Πηγή: seleo

Διαμαρτυρία για τις συνθήκες υγιεινής στο σχολείο τους και για την υγεία μαθητών και προσωπικού πραγματοποίησαν τη Δευτέρα μέλη του Συλλόγου Γονέων στο 2ο Εργαστήριο Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του δήμου Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, μετά τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης που εκδηλώθηκαν, αλλά και την επανειλημμένη παρουσία ποντικιών από τον Νοέμβριο.

Για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στο 2ο ΕΕΕΚ Πυλαίας, λόγω εμφάνισης τρωκτικών στο κτίριο όπου στεγάζεται

το σχολείο μίλησε στον Alpha 96.5 η Μαρία Μπιμπισίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

«Από τις αρχές Νοέμβρη ανακαλύψαμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σχολείο, στην αρχή ως δυσοσμία και μετά βρήκαμε το νεκρό ποντίκι ανησυχήσαμε και ειδοποιήσαμε την ιδιοκτήτρια η οποία βέβαια δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ήρθε συνεργείο που έριξε ποντικοφάρμακο σε σκόνη και το αναπνεύσαμε όλοι εκεί μέσα και τα παιδιά και οι δάσκαλοι με αποτέλεσμα να αρρωστήσουν όλοι και να έχουν συμπτώματα. Το ίδιο έπαθε και το δικό μου παιδί» τόνισε αρχικά η κα Μπιμπισίδου εκμυστηρευόμενη ότι «φρίκαρα και κάναμε καταγγελία»

«Ο χώρος του σχολείου είναι παλιός βιοτεχνικός χώρος, δεν είναι καθαρός γύρω-γύρω και ήταν λογικό να εμφανιστούν ποντίκια» υπογράμμισε η ίδια λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το σχολείο είναι ακόμα ανοιχτό γιατί κανείς δεν πήρε την ευθύνη να το κλείσει».

Όπως υποστήριξε η ίδια, «από τον Νοέμβριο εμφανίστηκαν τα πρώτα δείγματα και φτάσαμε τον Γενάρη , όπου τα παιδιά μετά τις γιορτές δεν έχουν πάει σχολείο, δεν φανταζόμασταν ότι θα καταλήξουμε εκεί».

«Συνολικά βρέθηκαν 14 κρούσματα λεπτοσπείρωσης , δηλαδή ήταν μολυσμένα τα ποντίκια» κατήγγειλε η κα. Μπιμπισίδου σχολιάζοντας πως η διεύθυνση του σχολείου ειδοποίησε την ιδιοκτήτρια και από εκεί στον δήμαρχο ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα καθαρίσει τον χώρο. Το έκανε απλά εμείς συστεγαζόμαστε με ένα ακόμα σχολείο ειδικής αγωγής και βρέθηκαν και εκεί περιττώματα τρωκτικών . Δεν είναι δυνατόν να μην μπαίνουν από εκεί μέσα.»

«Φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά στο σχολείο» δήλωσε η κα Μπιμπισίδου τονίζοντας πως «για αυτό ζητήσαμε να μας μεταφέρει ο δήμαρχος σε άλλο σχολείο. Υπάρχουν προσωρινές λύσεις μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Έχουν εγκλωβιστεί γονείς και παιδιά και θέλουν να ξαναπάνε στο σχολείο» επεσήμανε η ίδια.

Τέλος, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κόστος των εξετάσεων για την λεπτοσπείρωση για γονείς και παιδιά καθώς όπως κατήγγειλε η ίδια « οι εξετάσεις αυτές δεν γίνονται σε κρατικό νοσοκομεία , πήγαμε σε ιδιώτη γιατρό και πληρώσαμε από την τσέπη μας» κάνοντας λόγο για ποσό της τάξεων των 25 έως και 50 ευρώ»

«Ας το καταστήσουν αυτό ασφαλές και ας βρουν ένα καινούριο» κατέληξε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΕΕΚ Μαρία Μπιμπισίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα