ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, USA: Όλα όσα έκανε ο Κ.Μητσοτάκης στη "μαραθώνια" βόλτα του στη ΔΕΘ

15:33 15/9/2018 - Πηγή: seleo
Για 4 ώρες περιηγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 83η ΔΕΘ. Πήρε δώρα από τις αθλητικές ομάδες της πόλης, μίλησε με startupers και πέταξε «σπόντες» για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις 10:30 έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία της ΔΕΘ - Helexpo, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ

- Helexpo, Τάσος Τζήκας. Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo τον ενημέρωσε για τις συμμετοχές της φετινής έκθεσης, τα σχέδια άπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μετά την συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΘ, ακολούθησε η καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα, που φέτος άρχισε με ένα καρφί στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συγκεκριμένα περνώντας από το περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ζήτησαν να τους κάνει κάποια δήλωση και ο ίδιος είπε: «Καλημέρα, πολύ ωραία τα βλέπω τα πράγματα με τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα περίπτερα του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή.

Στο περίπτερο του ΠΑΟΚ, συνάντησε τον ζωντανό θρύλο της ομάδας, Γιώργο Κούδα και τον Θοδωρή Ζαγοράκη. «Χαρά μου θα είναι να το εγκαινιάσω, να γίνει ένα γηπέδο κόσμημα, αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου και να φιλοξενήσει στο μέλλον μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το γήπεδο που το αξίζει» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θα βοηθήσει να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Στο περίπτερο του Άρη, ο πρόεδρος της ομάδας του χάρισε μία φανέλα με το όνομά του και τον αριθμό 1, ως μία συμβολική κίνηση για την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές. Στη συνέχεια, πέρασε από το αντίστοιχο περίπτερο του Ηρακλή, όπου και εκεί πήρε ως δώρο μία φανέλα με τον αριθμό 110, όσα και τα χρόνια του «Γηραιού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επισκέφτηκε το περίπτερο 17, που είναι αφιερωμένο στο gaming. Συνομίλησε με τους νεαρούς gamers και δοκίμασε και ο ίδιος την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά.

Στους εξωτερικού χώρους, η Ντόρα Μπακογιάννη συνάντησε το Κυριάκο Μητσοτάκη και φώναξε «μισό λεπτό ρε παιδιά, να τον δω» και στην συνέχεια τον φίλησε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε αρκετή ώρα στο περίπτερο της Αμερικής. Επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα των μεγάλων εταιριών όπως της Coca Cola, Google, Facebook και Lockheed Martin. Στο περίπτερο της Microsoft τόνισε πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταλέντα και φοβάται ότι είναι όλοι έτοιμοι να φύγουν στο εξωτερικό.

Ενω στο περίπτερο της Ψηφιακής Ελλάδας, μίλησε με νέους Έλληνες startupers για να μάθει τι είναι αυτό που χρειάζονται. Ενώ, τόνισε ότι περιμένει προτάσεις και ότι το μόνο υπουργείο που θα κρατήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτό το της Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το περίπτερο του ΑΠΘ όπου θαύμασε το μη επανδρωμένο αερόχημα που κατασκεύασαν οι φοιτητές. Λίγα βήματα πιο κάτω,παρατήρησε με προσοχή και το ρομπότ που έχει κατασκευάσει η ερευνητική ομάδα του ΠΑΜΑΚ, όπου τον περίμεναν και δύο φοιτητές με τα βιολιά τους και έπαιξαν κλασική μουσική.

Τελευταίο περίπτερο που επισκέφτηκε ήταν το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η Βούλα Πατουλίδου.

Έπειτα από 4 ώρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε στις 14:30, λέγοντας «θα τα πούμε το βράδυ στην ομιλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα